Ha szilveszter, akkor bólé, hiszen ez az ital igazi ízkavalkád és rengeteg lehetőséget rejt magában! Alkoholos vagy inkább „virgin” változatot innál? Az alma vagy a narancs ízvilága áll hozzád közelebb? Négy isteni receptet is mutatunk, mely biztos, hogy nagy sikert arat majd 2024 utolsó éjszakáján nálad is!
4 szuperfinom, szilveszteri bólé:
1. Almás-fahéjas bólé
Hozzávalók:
- 1 üveg fehérbor
- 1 üveg alma cider
- 1/2 csésze narancslé
- 1/4 csésze brandy
- 1/4 csésze méz
- 1 alma, felkockázva
- 1 narancs, felkarikázva
- 2 fahéjrúd
- 1 csésze szénsavas víz
Elkészítés:
Keverjük össze a fehérbort, alma cidert, narancslevet, brandyt és mézet egy nagy tálban. Adjuk hozzá az alma- és narancsdarabokat, valamint a fahéjrudakat. Hűtsük le legalább 4 órán át, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt adjuk hozzá a szénsavas vizet, és jéggel kínáljuk, nagyszerű választás lesz szilveszteri ételek mellé.
2. Bogyós gyümölcsös bólé
Hozzávalók:
- 1 üveg vörösbor
- 1/2 csésze brandy
- 1/4 csésze narancslé
- 1/4 csésze citromlé
- 1/4 csésze cukor
- 1 csésze eper, felnegyedelve
- 1 csésze málna
- 1 csésze áfonya
- 1 citrom, felkarikázva
- 1 narancs, felkarikázva
- 1 csésze szénsavas víz
Elkészítés:
Keverjük össze a vörösbort, brandyt, narancslevet, citromlevet és cukrot egy nagy tálban, amíg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a bogyós gyümölcsöket, citrom- és narancskarikákat. Hűtsük le legalább 4 órán át. Tálalás előtt adjuk hozzá a szénsavas vizet, és jéggel kínáljuk.
3. Alkoholmentes narancsos-gyömbéres bólé
Hozzávalók:
- 2 csésze narancslé
- 1 csésze ananászlé
- 1/2 csésze citromlé
- 1/4 csésze méz
- 1/4 csésze reszelt friss gyömbér
- 1 csésze szénsavas víz
- 1 narancs, felkarikázva
- 1 citrom, felkarikázva
- 1 lime, felkarikázva
- 1 csésze jégkocka
Elkészítés:
Keverjük össze a narancslevet, ananászlevet, citromlevet, mézet és reszelt gyömbért egy nagy tálban, amíg a méz feloldódik. Adjuk hozzá a citrusfélék karikáit. Hűtsük le legalább 2 órán át. Tálalás előtt adjuk hozzá a szénsavas vizet és a jégkockákat – mindenki imádni fogja a szilveszteri bulin.
4. Bogyós gyümölcsös, alkoholmentes bólé
Hozzávalók:
- 2 csésze almalé
- 1 csésze áfonyalé
- 1/2 csésze citromlé
- 1/4 csésze méz
- 1 csésze eper, felnegyedelve
- 1 csésze málna
- 1 csésze áfonya
- 1 citrom, felkarikázva
- 1 narancs, felkarikázva
- 1 csésze szénsavas víz
Elkészítés:
Keverjük össze az almalét, áfonyalevet, citromlevet és mézet egy nagy tálban, amíg a méz feloldódik. Adjuk hozzá a bogyós gyümölcsöket, citrom- és narancskarikákat. Hűtsük legalább 2 órán, végül adjuk hozzá a szénsavas vizet és jégkockákat.