nlc.hu
Gasztro
Nagyot kaszál Bud Spenceren a fia

Nagyot kaszál Bud Spenceren a fia: hihetetlen, mit dobott piacra!

Óriási pénzt csinál ebből Giuseppe Pedersoli.
Bud Spencer, fotó: imdb

Az akcióvígjátékokkal híressé vált Bud Spencer olasz színész fia nagyot kaszál a „Bud Power” lencse-, illetve babkonzervekkel – írja az MTI. Giuseppe Pedersoli a cégét Bud Power néven alapította 2022-ben gyártóüzemekkel az észak-olaszországi Roveretóban bio nyersanyagokat felhasználva. Olaszországban minden várakozáson felüli sikert arattak a Bud Spencer képmásával ellátott, tavaly májusban forgalomba került konzervek. A vállalat 2025 végéig mintegy 10 millió euró bevétellel számol, és hamarosan sör is lesz a cég kínálatában.

A Pedersoli – nagy étvágyú – apjának receptjei alapján készült lencse-, illetve babkonzervek hamarosan Ausztriában, Németországban, illetve Svájcban is megjelenhetnek. A termékek azonban nem olcsók: egy 400 grammos konzerv 3,39 euróba (átszámítva mintegy 1400 forintba) kerül.

„Apám szeretett főzni. A filmjeiben voltak jelentek, amelyekben neki és Terence Hillnek serpenyőből kellett enniük babot. Volt olyan is, hogy egy jelenetet 10-15 alkalommal meg kellett ismételni. Így valamikor elhatározta magát, hogy a babételt úgy készíti el, ahogy ő szereti, s ezzel megszületett az eredeti recept”– árulta el Giuseppe Pedersoli, hozzátéve, hogy a piemonti biobabot hagymával, füstölt szalonnával és fűszerekkel készítik el.

A Nápolyból származó Bud Spencer 86 éves korában hunyt el 2016 júniusában. Kultikussá vált filmjeiben a Carlo Pedersoli néven született színész Terence Hill oldalán hódította meg a világot. Bár összesen több mint 120 filmje közül csak 16-ban szerepeltek együtt, elsősorban duóként váltak ismertté.

Így készül Piedone hagymás babja!

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 15-20 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 4 szép nagy fej vöröshagyma
  • 3 konzerv bab (kb. 40 dkg egy konzerv) VAGY 40 dkg száraz bab, egy éjszakára beáztatva, megfőzve a fent elmondottak szerint
  • 1-2 ek zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • víz

A szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsíron kiolvasztjuk. Közben a hagymákat félbevágjuk, és felszeleteljük. A hagymacsíkokat a szalonnára dobjuk, és addi pároljuk, amíg pirulni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a babot, kevés vizet, és pároljuk. Addig párolgatjuk, és teszünk hozzá kevés vizet, amíg jó szaftos nem lesz. Közben sózzuk, borsozzuk, meg rányomjuk a fokhagymagerezdeket. (via)

Kiemelt fotó: imdb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top