
Az akcióvígjátékokkal híressé vált Bud Spencer olasz színész fia nagyot kaszál a „Bud Power” lencse-, illetve babkonzervekkel – írja az MTI. Giuseppe Pedersoli a cégét Bud Power néven alapította 2022-ben gyártóüzemekkel az észak-olaszországi Roveretóban bio nyersanyagokat felhasználva. Olaszországban minden várakozáson felüli sikert arattak a Bud Spencer képmásával ellátott, tavaly májusban forgalomba került konzervek. A vállalat 2025 végéig mintegy 10 millió euró bevétellel számol, és hamarosan sör is lesz a cég kínálatában.
A Pedersoli – nagy étvágyú – apjának receptjei alapján készült lencse-, illetve babkonzervek hamarosan Ausztriában, Németországban, illetve Svájcban is megjelenhetnek. A termékek azonban nem olcsók: egy 400 grammos konzerv 3,39 euróba (átszámítva mintegy 1400 forintba) kerül.
„Apám szeretett főzni. A filmjeiben voltak jelentek, amelyekben neki és Terence Hillnek serpenyőből kellett enniük babot. Volt olyan is, hogy egy jelenetet 10-15 alkalommal meg kellett ismételni. Így valamikor elhatározta magát, hogy a babételt úgy készíti el, ahogy ő szereti, s ezzel megszületett az eredeti recept”– árulta el Giuseppe Pedersoli, hozzátéve, hogy a piemonti biobabot hagymával, füstölt szalonnával és fűszerekkel készítik el.
A Nápolyból származó Bud Spencer 86 éves korában hunyt el 2016 júniusában. Kultikussá vált filmjeiben a Carlo Pedersoli néven született színész Terence Hill oldalán hódította meg a világot. Bár összesen több mint 120 filmje közül csak 16-ban szerepeltek együtt, elsősorban duóként váltak ismertté.
Így készül Piedone hagymás babja!
Hozzávalók 4-5 főre:
- 15-20 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 4 szép nagy fej vöröshagyma
- 3 konzerv bab (kb. 40 dkg egy konzerv) VAGY 40 dkg száraz bab, egy éjszakára beáztatva, megfőzve a fent elmondottak szerint
- 1-2 ek zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- víz
A szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsíron kiolvasztjuk. Közben a hagymákat félbevágjuk, és felszeleteljük. A hagymacsíkokat a szalonnára dobjuk, és addi pároljuk, amíg pirulni nem kezd. Ekkor hozzáadjuk a babot, kevés vizet, és pároljuk. Addig párolgatjuk, és teszünk hozzá kevés vizet, amíg jó szaftos nem lesz. Közben sózzuk, borsozzuk, meg rányomjuk a fokhagymagerezdeket. (via)
Kiemelt fotó: imdb