
A hagyományos főtt ételek lényege éppen az, hogy lehetőleg azon melegében szervírozzuk, és hibának számít, ha hidegen kerül az asztalra. Mégis, ki akarna hideg húslevest kanalazni, megdermedt zsírszigetekkel a tetején? Ki akarna sült krumplit enni akkor, amikor már fáradt, és nem ropog? Na és egy jó steak hidegen?
A nagy helyzet az, hogy van az a pillanat, amikor akár a lábas felett állva is tépünk egy kis kenyeret, és beletunkolunk a hideg pörköltbe, mintha nem lenne holnap! A főtt ételek általában forrón vagy melegen adják kis legjobban az ízüket, akárcsak a sültek. Ezenkívül minél zsírosabb vagy épp rántásos egy étel, annál kevésbé áll jól neki a hidegen fogyasztás: ki akarna dermedt zsíros tetejű gulyáslevest vagy székely káposztát enni például?
Persze, minden ételre rá lehet buzdulni akár hidegen is, de egyes főtt és sült fogásoknak kifejezetten jól áll, ha hűsen fogyasztjuk. Nem az eleve is hidegen fogyasztott ételekre gondolunk, mint a gyümölcslevesek vagy saláták, hanem olyan kedvencekre, amiket hagyományosan forrón vagy melegen eszünk.
13 étel következik, ami igenis finom hidegen!




