A krumpli igazi örök kedvenc – legyen sütve, főzve, pürésítve vagy bármilyen formában, mindig ott van a családi asztalon. De mi van akkor, ha egy kicsit egészségesebb verzióra vágysz? Valami könnyűre, olajmentesre és gyorsra? Akkor ezt a receptet imádni fogod! Ráadásul se sütőre, se légsütőre nincs szükség.
Ez a módszer tökéletes választás akár köretként, akár egészséges nassolnivalóként – minimális hozzávalóval, és szupergyorsan elkészül. Tökéletes elfoglalt napokra, amikor nincs időd, de nem akarsz lemondani a finom, minőségi falatokról.

Fotó: Miroha141/Getty Images
Hogyan készíts ropogós krumplit 20 perc alatt, olaj nélkül?
- Válassz keményebb, szép krumplikat, és mosd meg alaposan. Meghámozhatod, de a héját is rajtahagyhatod, ha extra textúrára vágysz.
- Vágd vékony hasábokra vagy karikákra – minél vékonyabb, annál gyorsabban megsül és annál ropogósabb lesz.
- Főzd elő enyhén sós vízben 5–7 percig – csak annyira, hogy egy kicsit megpuhuljon, de ne főjön teljesen szét.
- Szűrd le és töröld szárazra a krumplit – használhatsz konyhai papírt vagy egy tiszta konyharuhát. Ez a lépés nagyon fontos, különben nem lesz igazán ropogós.
- Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes-magas lángon – és most jön a varázslat: nem kell hozzá semmi olaj!
- Tedd a krumplit a serpenyőbe úgy, hogy ne fedjék egymást. Süssed néhány percig mindkét oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Fűszerezz a végén – só, füstölt paprika, fokhagymapor vagy bármilyen fűszer mehet rá, amit szeretsz.
- Tálald azonnal, hogy még élvezhesd azt az isteni, friss ropogósságot.
Ha 300 gramm krumplit használsz, ez a recept összesen 210–240 kalóriát tartalmaz. Mivel nem tartalmaz olajat, ez egy könnyű és ropogós opció.