nlc.hu
Gasztro

Irtó hasznos, mégse használjuk: erre jó a négyoldalú reszelő rücskös fele

Tudd meg, mire jó a „mostoha”, negyedik oldal!
reszelő, fotó: Getty Images

Szinte minden háztartásban lapul egy – a fiókok-szekrények mélyén – egy négyoldalú, konyhai reszelő, amivel többféle méretre és vastagságra reszelhetjük az alapanyagokat. Sajtreszelés, répa-, uborka- vagy cukkinireszelés – leggyakrabban erre használjuk, pedig ennél többre hivatott.

A negyedik, pici, rücskös, sűrű lyukú oldal „mostohagyereknek” számít. Szinte mindenki hanyagolja, mert eléggé nehézkes a tisztítása, pedig valójában irtó hasznos ez a rés is.

Kiváló megoldás arra, ha citromhéjat vagy lime-héjat akarunk finomra reszelni, de a fokhagyma pépesre reszeléséhez is kiváló – hívja fel a figyelmet a Nosalty.

Emellett gyömbért is pürésíthetünk ezzel a pici, rücskös oldallal. Sőt a szerecsendióhoz is tökéletes, mivel könnyedén viszi ezt a kemény fűszert – magyarázza a portál.

Amúgy, ha akadozik például a répa, a sajt, a krumpli, amikor a reszelő nagyobb lyukain próbálod lereszelni, akkor vesd be ezt a netes trükköt, amit egy népszerű TikTok-séf is kipróbált. Végy egy bögrét, ennek az alján ne legyen semmilyen cetli, és a szélei kissé emelkedjenek ki! Majd a másik kezeddel fogd alaposan a reszelőt, és a bögre aljával kezd el sikálni a reszelő azon lyukait, amiket használni szeretnél! Ha ezt csinálod a reszelővel, akkor éles lesz, mint a borotva.

Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top