
A két hozzávalóból készült tésztának magas a fehérjetartalma, alacsony a szénhidráttartalma, és kevesebb nátriumot, valamint zsírt tartalmaz, mint a megszokott péksütemények – írja az Express.
A két hozzávalós tészta számos étel alapjául szolgálhat: készülhet belőle bagel, pizzatészta, zsemle, perec és még sok minden más. Bár nem teljesen olyan, mint a hagyományos kenyérfélék, gyors megoldásként remekül csillapítja az éhséget, és hétköznapi alapanyagokból elkészíthető. A recept önmagában kelesztő lisztet és görög joghurtot igényel, és semmilyen konyhai gép nem szükséges hozzá.
- Egy nagy keverőtálban keverjünk össze 220 gramm önmagában kelesztő lisztet és 250 gramm görög joghurtot, amíg teljesen össze nem áll, és egy sűrű tésztagolyót nem kapunk.
- A bagel ízesíthető különféle hozzávalókkal: sós változathoz mákszemekkel, fokhagymaporral, parmezánnal vagy hagymaporral, édes változathoz mazsolával, fahéjjal, csokoládéval vagy áfonyával.
- Enyhén lisztezzünk be egy tiszta felületet és a tésztagolyót, majd óvatosan gyúrjuk át mindkét oldalát, és lapítsuk kör alakúra. Osszuk a tésztát négy egyenlő részre. Mindegyik darabot sodorjuk hengerré, formázzuk karikává, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ismételjük, amíg mind a négy bagel elkészül.
- A tetejüket megkenhetjük olvasztott vegán vajjal, vajjal vagy tojássárgájával, megszórhatjuk esetleg szezámmaggal, mákkal vagy ezek keverékével.
A bagelt 180 °C-on, 20 percig süssük, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek.
A kihűlt bagelt zárható zacskóban tároljuk. Szobahőmérsékleten, gyors fogyasztás mellett, akár öt napig is friss marad.
Fagyasztáshoz a bagelt külön-külön vagy együtt, egy nagyobb zacskóban is elhelyezhetjük. Fagyasztva akár hat hónapig is eláll. Fogyasztás előtt hagyjuk a hűtőben egy éjszakán át, vagy szobahőmérsékleten kiolvadni.
AI generált videó!