Ha eddig azt gondoltad, a villásreggeli netovábbja egy jó rántotta, most mutatunk valami még ütősebbet! A timpano töltött kenyeret, illetve tortillát jelöl, és hogy mit töltesz bele, rajtad áll, de lehetőleg minél több mindent varázsolj bele, hogy igazán kiadós legyen! Mutatunk egy példát, amiből szuper reggeli lehet.
Zöldséges-kolbászos töltött tortilla
Hozzávalók (8 főre):
- egy nagyobb lap mirelit tortillatészta
- növényi olaj
- 2 zöldpaprika
- 4 kaliforniai paprika
- oreganó
- 6 újburgonya
- 1 tk. füstölt paprika
- 10 csík főtt bacon
- 100 g reszelt sajt
- 450 g spenót, megfonnyasztva
- 10 kisebb főtt kolbász
- rántotta 12 tojásból
- só, bors
Elkészítés:
- A tortillatésztával bélelj ki egy kerek sütőformát úgy, hogy bőven maradjon még az oldalán túlra is belőle. Az az ideális, ha a tészta kétszer akkora, mint maga a forma.
- Hevíts olajat egy serpenyőben, és pirítsd rajta puhára a hagymákat. Sózd, borsozd, szórd meg oregánóval. Tedd félre.
- A felkockázott krumplit szintén a serpenyőben pirítsd meg, bő olajon, nagyjából 5 perc alatt. Fűszerezd paprikával, sóval, borssal.
- Most már csak meg kell töltened a tortillát: kezdd a krumplival, majd tedd rá a bacont, a zöldségeket, a spenótot, a kolbász és a rántottát. A sajtot több rétegben is hozzáteheted.
- 220 fokos sütőben 40 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz. 30 percig hagyd hűlni, majd hozzáláthatsz a szeleteléshez.