Gasztro

Gluténmentes finomság: csokis-sütőtökös muffin

Egészséges és finom muffinreceptet mutatunk.

Azért, mert valami egészséges, még lehet finom is. Például a vegán és gluténmentes, csokis-sütőtökös muffin, aminek a receptjét most elhoztuk nektek. 

Hozzávalók

0,8 dl olaj
225 gramm cukor
0,6 dl szója, mandula vagy rizstej
1 tk. vaníliakivonat
162 gramm gluténmentes liszt
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1/4 tk. só
1/4 tk. őrölt fahéj (opcionális)
225 gramm sütőtökpüré
90 gramm darabolt csokoládé 

Mázhoz
85-90 gramm méz
1 ek. olvasztott margarin vagy kókuszolaj
1/2 tk. vaníliakivonat

Forrás: Popsugar

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra és tegyél a muffinformákba papírt, hogy ne ragadjanak majd le a sütik. Keverd össze az olajat, a cukrot, tejet és a vaníliát, majd szitáld rá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Óvatosan keverjük össze őket, amíg jól össze nem keveredik minden. Utána mehet a sütőtökpüré is, csak arra vigyázz, hogy ne keverd túl, különben túl nyúlós lesz a tészta. Végül szórd bele a csokidarabokat is a tésztába, és már töltheted is a papírformákat, kb. csak 2/3 magasságig, mert meg fognak dagadni a tészták. Süsd 25 percig vagy tűpróbáig.

A mázhoz egy kis tálban keverd össze a mézet, a margarint és a vaníliakivonatot. Ha a muffinok teljesen kihűltek, egy villával csorgasd rájuk a mázt, és hagyd, hogy egy kicsit megdermedjen rajtuk.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top