Gasztro

A legfinomabb házi eperfagyi receptje

Mindössze harminc perc alatt elkészítheted a legfinomabb házi eperfagyit. Ha ennyi idő alatt a még a legközelebbi cukrászdáig sem jutnál el, akkor mindenképpen arra biztatunk, tégy egy próbát. Megéri.

A eper mennyei íze és zamata kiválóan érvényesül ebben a házilag főzött fagylaltban. A hűsítő recepttel különleges nyári desszertet készíthetsz egyszerűen, gyorsan. A főzést követően tedd a mélyhűtőbe néhány órára, és kanalazhatod a saját eperfagyit.

Hozzávalók a házi eperfagyihoz

  • 5 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 18 + 5 dkg dkg cukor
  • 25 dkg eper (lehet fagyasztott is)
  • 5 tojássárgája
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 csipet só

Így készül a házi eperfagyi

Lassú tűzön folyamatosan kevergetve forrald fel a tejet, amelyhez hozzáadtad a cukrot is. Akkor készült el, amikor a cukor teljesen feloldódott a tejben. Vedd le a tűzről. Üsd üvegtálba a tojássárgákat, villával folyósra keverd. Nagyon lassan, eleinte szinte csak cseppenként töltsd hozzá a tejet, robotgéppel közben keverd.

Töltsd vissza a házi fagyi tojásos-tejes keverékét a főzőedénybe, és ismételten nagyon lassan főzd sűrűre, de figyelj rá, hogy lehetőleg ne forrjon fel. Vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliakivonatot és a sót, hűtsd a fagyit szobahőmérsékletre, majd lezárva az edényt, tedd kb. 2 órára a mélyhűtőbe.

Az epret mosd meg, csumázd, majd vágd fel, szórd meg a maradék cukorral, turmixold össze. (A fagyasztott epret vedd ki a hűtőből, félig olvaszd ki, szórd meg a cukorral, turmixold pépesre.)

A vaníliás tejet vedd ki a mélyhűtőből, robotgéppel keverd hozzá a tejszínt és a gyümölcspépet. Közepes fordulaton kevergesd legalább 5-10 percig. Lezárt edényben tedd az eperfagyit a mélyhűtőbe, és legalább 4 órán át fagyaszd. Tálkákba szedve kínáld. Ezt az eperfagyit mindenképpen le kell tesztelned. Mennyei.

A legfinomabb házi eperfagyi receptje

Olvass még házi fagyirecepteket az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top