Gasztro

Kefires lángostészta bögrésen – bármikor előkaphatod a hűtőből

Ha szereted a gyors, egyszerű receptet, ez neked való!

Ez a lángostészta több szempontból is fantasztikus találmány:

  • egyrészt finom
  • másrészt abszolút nem szívja meg magát olajjal
  • harmadrészt (és ez a legjobb benne!) hűtőben akár egy-két hétig is eltartható, és amikor kedvünk szottyan, csak tépünk belőle, nyújtjuk, és sütjük – ajánlja a Rupáner-konyha bloggere.

A lángos pedig, valljuk be, bármikor jól tud jönni! 

Gyors, könnyű és finom lángos bármikor - Fotó: Rupáner-konyha / Caféblog

Gyors, könnyű és finom lángos bármikor – Fotó: Rupáner-konyha / Caféblog

A mérce: egy 2,5 dl-es bögre.

A körülbelül 20 darab lángos elkészítéshez szükséges hozzávalók:

  • háromnegyed bögre tej (2 dl)
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 kocka friss élesztő (5 dkg)
  • 8 bögre fehér finomliszt (1 kg)
  • 2 tojás
  • 1 bögre (2 kis dobozos) kefir (2 x 150 g)
  • negyed bögre étolaj
  • 1 ek. só
  • olaj a kisütéshez

 

Hozzávalók a fokhagymás kencéhez:

  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. víz
  • 1 mk. só

A hűtős, kefires lángos tészta elkészítésének a pontos menetét a Rupáner-konyha blogposztjában találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top