Gasztro

Tehéntejből készít vodkát a gazda

A tej nem csupán élet, erő és egészség, de vodka is. Utóbbi kizárólag felnőtteknek!

Jason Barber, az angliai Dorsetben élő gazda három évet töltött azzal, hogy megalkossa a világ első tehéntejből készült vodkáját.

Az általa kifejlesztett eljárás első lépéseként a tejet először túróra és savóra választják el. Az előbbiből sajtot készítenek, míg az utóbbit egy speciális élesztő segítségével sörré alakítják át. Miután lepárolták, a tejsör egy különleges keverési folyamaton megy keresztül, melynek a végeredménye a tejvodka. Az italt háromszor szűrik és kézzel palackozzák.

Tehéntejből készít vodkát a gazda

Barber azt álíltja: az általa készített vodka az egyetlen alkoholos ital, amitől nem lesz másnapos. Az ital már a legfelkapottabb londoni éttermek itallapján is szerepel, és olyan hírességek kortyolgatják szívesen, mint Elizabeth Hurley, vagy James Bond megformálója, Daniel Craig.

A tejvodkát kétféle kiszerelésben árulják: az 5 dl-es üveg ára 22,85 font, vagyis nagyjából 8000 forint, míg a 7 dl-es palack 27,85 fontba, azaz közel 10 000 forintba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top