Gasztro

Villámgyors tejes meggyes pite

Meggyszezon. Előbb jött, mint számítottunk rá, de ennél nagyobb bajunk sose legyen! Elő a jól bevált vagy akár a különlegesebb meggyespite-receptekkel! Mi is mutatunk egy nem is bonyolult tejes piteváltozatot.

Meggyből őrületesen jó sütiket lehet sütni, hiszen a viszonylag édes alaptésztához nagyon jól passzol a meggy savanykás ízvilága. És különben is ha érik a meggy, akkor olyan mennyiségben jön, hogy nincs ember, aki frissen győzné megenni. Szóval meggyes pitére fel!

Meggyes pite és társai

A meggyes pite persze nem az egyetlen jó dolog, ami ebből az istenien finom és sokoldalú nyári gyümölcsből készülhet: minden régi receptes könyv és persze immár a világháló is tele van meggyes sütikkel. Vannak köztük komoly műalkotások, egész évre kitartó befőttek és villámgyors, mégis finom meggyes sütemények is.

Tejes meggyes pite

Tejes meggyes pite

Tejes meggyes pite

Hozzávalók:

  • fél kg meggy (kimagozva)
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

  1. A formát kivajazzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tésztához a tojásokat kihabosítjuk a cukor és a vaníliás cukor keverékével, majd hozzáadjuk a tejet is.
  3. A nedves részhez jöhet a száraz rész: liszt, sütőpor és a csipet só keveréke. Az így elkészült masszához adjuk a kimagozott meggyet, és mehet a formába.
  4. Az előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top