Gondoskodni együtt jó
Szponzorált tartalom

Ebben a helyiségben kell kezdeni a szelektálást

Elolvastál már mindent a szelektálásról, mégsem tudod, hol kezdd el? Segítünk!

Ott állsz a nagy kupi közepén, és fogalmad sincs, hol kellene elkezdeni a szelektálást, hiszen a lakás összes helyisége tele van mindenféle holmival. Joshua Becker, a The Minimalist Home című könyv szerzője szerint a legegyszerűbb módszer erre a problémára, ha elsőként a fürdőszobára fókuszálsz.

Három ok, amiért a fürdőben kell kezdeni a szelektálást

1. Általában nem tartogatsz emlékeket a fürdőben

Az egyik legnehezebb ugyanis az, amikor olyan tárgyaktól kell megszabadulni, melyekhez érzelmi szálak fűznek valamilyen módon. A megromlott rúzshoz vagy az üres tusfürdős flakonhoz valószínűleg nem fogsz annyira ragaszkodni és nem fáj, hogy meg kell válnod tőlük.

2. Jó sok holmitól megszabadulhatsz

A fürdőszoba az a helyiség, ahol valahogy mindig felgyűlnek a cuccok észrevétlenül, ezért is motiváló, ha először az itt található feleslegtől szabadulsz meg. Gyors sikerélményt jelent, és könnyebben mész tovább innen a következő szobákba.

3. A kis helyiségek nagy hatása

A fürdő a legtöbb lakásban nem a legnagyobb helyiségek közé tartozik, ezért gyorsan is tudsz végezni vele, amitől rendkívül hatékonynak fogod érezni magad. Amikor pedig végzel, és látod, hogy mennyi hely felszabadult a szelektálásnak köszönhetően ebben a kicsi helyiségben, akkor szárnyakat kapsz a folytatáshoz.

szelektálás fürdőszoba rendrakás

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

A fürdő szelektálása három lépésben

1. Szedj össze egy halomba minden felesleges holmit

És amit összeszedtél, vidd át egy másik szobába, mert ott teljesen új szemmel tudod átválogatni a cuccokat. Sokkal könnyebben hozol objektív döntést, ha mondjuk a nappaliban szortírozod a fürdős holmikat.

2. Dobj ki mindent, ami lejárt

Legyen szó gyógyszerről vagy sminkekről, minden menjen a kukába, aminek már lejárt a szavatossága. Nincs olyan, hogy jó lesz az még, nem igaz, hogy nincs semmi baja, nem véletlenül van rajta szavatossági idő, legyél velük kegyetlen.

3. Tedd fel a megfelelő kérdést magadnak

Ha van olyan holmi a fürdőben, aminél bizonytalan vagy, hogy megtartsd-e, annál tedd fel magadnak a kérdést, hogy milyen gyakran használod, és az elkövetkező egy évben szándékodban áll-e használni. Ebből tudni fogod, hogy tényleg szükséged van rá, vagy csak a hörcsög éned ragaszkodik hozzá.

Olvass többet a témáról a Zewa oldalán.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top