Otthon maradunk

Ezernél is több gyerek üzent Kowalskyékkal a karanténból

A Kowalsky meg a Vega új klipjét a koronavírus-járvány miatt otthoni karanténba kényszerült boldogságórás iskolások segítségével forgatták le.

Két hónapja már, hogy home office-ba kényszerült az ország, és egyre többen kezdik elveszíteni a lelkesedésüket  és a türelmüket a bezártsággal járó kihívások miatt. Éppen ezért most különösen fontos most minden szívderítő kezdeményezés, ami egy kis fényt jelent az alagút végén.

A Boldogságóra programról már sokat írtunk, sőt, pár évvel ezelőtt Judit kolléganőnk be is ült egy boldogságórára, hogy testközelből lássa, mit jelent egy olyan tanóra, ahol a gyerekek azt tanulják meg, hogyan öntsék szavakba az érzéseiket, kihez fordulhatnak, ha bajba kerülnek és mit jelent a pozitív gondolkodás.

Az elmúlt pár évben aztán a Jobb Veled a Világ Alapítványnak köszönhetően a Boldogságóra program országos kezdeményezéssé nőtte ki magát, amelyben 100.000 gyerek és közel 7000 pedagógus vesz részt. A monstani, mindannyiunk számára új élethelyzetben a program célja az is, hogy mentálhigiénés segítséget nyújtson az otthon lévő pedagógusoknak, szülőknek, gyerekeknek. az online tér adta lehetőségeket kihasználva olyan eszközöket próbálnak adni az otthon maradt pedagógusok, szülők és gyerekek kezébe, amelyek a pozitív pszichológia módszertanára és kutatásaira épülnek, és ebben a kihívásokkal teli helyzetben is támogatják a derülátó, reálisan optimista gondolkodás fejlesztését. A Boldogságóra honlapján rendszeresen megosztanak egy-egy ötletcsomagot, amelyellyel a különböző korosztályú gyerekeket és a családokat segítik játékokkal, tippekkel, gyakorlatokkal, hogy az otthon eltöltött időben is tudjanak élni a pozitív gondolkodás eszközeivel.

A boldogságórás közösség életében most történt egy rendhagyó esemény, ami nagyon boldoggá tette az összes résztvevőt: a Kowalsky meg a Vega zenekar és Lotfi Begi dalára, a Lehetelen nincsre a boldogságórás gyerekek által készített rajzos üzenetekből készíthettek videóklipet. A projekthez több mint 1000 kép és rengeteg kész videó érkezett.

Ezernél is több gyerek üzent Kowalskyékkal.

Ezernél is több gyerek üzent Kowalskyékkal

“Öröm látni ezt a sok csodálatos gyereket! Akármi is van most körülöttünk, a gyerekek a jövő. Jobb velük a világ!” – mondta Kowalsky a projekttel kapcsolatban, amit aztán hivatalos Facebook-oldalára is kitett. “Ezt a csodát kaptuk. Elképesztően felemelő ilyen dolgok részévé vélni” – írták a zenekar közösségi oldalán.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta. A program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke, szakmai tanácsadója prof. Dr. Oláh Attila, a program megálmodója Bagdi Bella.

A boldogságóráról többet is meg tudhatsz itt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top