Horoszkóp

Õszi egészséghoroszkóp

Nagy asztrológiai eseményre kerül sor 2004. szeptember 25-én, amikor a Jupiter, a nagy szerencse bolygója átér a Mérleg jegyébe. Hatással lesz a közérzetünkre, testi-lelki egészségünkre és a gyógyulási folyamatokra.

Kos (03. 21. – 04. 20.)

Tele leszel tetterővel, szervezeted ellenállóképessége is növekszik, és azt a néhány kiló felesleget, amit a nyáron magadra szedtél, könnyen leadhatod. Ráadásul a külső, a formás test most mindennél fontosabb lesz, hiszen a partnerkapcsolatban számíthatsz óriási változásokra. Ezért igyekszel izmaidat feszesíteni, alakodat formálni.

Őszi egészségtipp: Még az idősebb Kosok is egészséges periódust élvezhetnek. Csak ötvözniük kell a mozgást a pihenéssel, és minden rendben lesz. Ehhez elegendő a mindennapi séta és a 22 óra előtti ágyba bújás is!

Bika (04. 21. – 05. 20.)

Hajlamos leszel túlerőltetni magad, és hogy energiát tankolj a megfeszített időszakban, többet – és válogatás nélkül mindent – eszel, iszol, keveset mozogsz. Ennek elsődleges oka a nagy változás, amely átalakítja a hétköznapjaidat, és talán a régi szokásai közül néhányat el is hagysz, hogy újakat vegyél fel.

Őszi egészségtipp: A nagy erőfeszítésnek látványos eredménye lesz, hiszen új alapokra helyezheted az életedet, és úgy érezheted, hogy megtaláltad helyedet a világban. Ám jó lenne, ha szeptember 26-án és október 14-én rövid léböjtkúrába kezdenél.

Ikrek (05. 21. – 06. 21.)

Lelki problémák az okozói annak, hogy az ősz beköszöntével nem érzed magad kirobbanó formában. Még az is előfordulhat, hogy egy szerelem, vagy gyermekkel kapcsolatos tervek tartanak izgalomban, amitől a vérnyomásod többször az egekbe szökik, és megdöntheti az eddigi magassági rekordokat.

Őszi egészségtipp: Kerüld a fűszeres ételek, az égetett szesz és a kávé fogyasztását. Az aktív mozgások, az ugrabugrálás vagy a súlyok emelgetése helyett válaszd inkább a lazító jógát, ami méginkább segít abban, hogy rátalálj problémád megoldására.

Rák (06. 22. – 07. 22.)

Tested olyan, akár egy barométer. Ahogy beköszönt a hűvösebb, esős idő, az ízületeid máris jeleznek, és reggelenként olyan merevek lehetnek, mint a szőlőkarók. Aminek kétféle üzenete van, az egyik, hogy fogd vissza magát a hajtásban, és egy magánéleti kérdésben nincs tovább értelme a makacskodásnak, a régihez való ragaszkodásnak.

Őszi egészségtipp: Ha egy kis melegségre vágysz, akkor irány a szauna, a gőzfürdő. A fürdőszobából pedig varázsolj termálfürdőt: szórj a kádba termálkristályt, és merülj el a 37 fokos vízben 20 percre. Utána előmelegített törölközővel itasd fel bőrödről a vizet.

Oroszlán (07. 23. – 08. 22.)

Az idei őszön hajlamos leszel túlértékelni saját magad, és mindent egyedül végezni. Ettől feszessé válhat a napi programod, amely az állóképességedet erősen megterheli, és sűrűbben jelentkezhetnek Nálad a megfázás tünetei. Ami persze lehetővé teszi, hogy egy időre kivond magad a megterhelő helyzetből, és önmagaddal foglalkozz.

Őszi egészségtipp: Ahogy rövidülnek a nappalok, úgy kezdj el szoláriumba járni, mert nemcsak a csontjaidnak, a bőrödnek van szüksége fényre, hanem a lelkednek is. Október közepéig jót tenne, ha hetente egy nap szőlőkúrát tartanál.

Szűz (08. 23. – 09. 22.)

Nem annyira a saját, mint inkább egy rokonod egészségi problémája okozhat fejtörtént, és képes lehetsz a rosszullét legkisebb jelére egész patikai arzenált bevetni. Még fontosabb, hogy ingatlan- vagy családi ügyek miatti nagy felfordulás se tántorítson el attól, hogy vigyázz magadra.

Őszi egészségtipp: Immunerősítésre minden nap egyél joghurtot, fokhagymát, vöröshagymát. Szíverősítésre olívaolajat, halat, és esténként egy pohár vörösbort. A koleszterinszint és a vér zsírosságának csökkentésére pedig hetente háromszor fogyassz borsót, spárgát, spenótot, vörös céklát, tésztákat.

Mérleg (09. 23. – 10. 22.)

A szerencsehozó Jupiter kedvezményezettje leszel. Ezért tejesen mindegy, hogy hány éves vagy, most igazán kiegyensúlyozottnak érezheted magad. Belső nyugalmad sugárzóvá tesz, és ehhez különösebb egészségprogramra sincs szükséged. Annyira elmerülhetsz az élvezetekben, hogy akár súlyfeleslegre is szert tehetsz…

Őszi egészségtipp: Nem fontos fitness centrumba járni, elegendő, ha naponta fél órát otthon gimnasztikázol. A napot kezdd hasizomgyakorlatokkal, amelyekkel megakadályozhatod, hogy a háj a hasadra vagy szexis csípődre rakódjon.

Skorpió (10. 23. – 11. 22.)

Ugyan rendkívüli erőtartalékokkal rendelkezel, az idei őszön több sértés, intrika érhet, amelyek legyengíthetnek. Ráadásul a túlhajszoltság miatt a kimerüléssel összefüggő betegségek szinte előre programozottak most Nálad.

Őszi egészségtipp: Tarts hosszú hétvégéket, és pénteken déltől kapcsold ki a mobilodat, szűnj meg a munkahelyed, a kollégáid számára. Legjobb lenne, ha október elején elutaznál egy fürdőhelyre, és legalább néhány napig engednéd, hogy masszázzsal és különböző vízkúrákkal kényeztessenek.

Nyilas (11. 23. – 12. 21.)

Optimista hangulatban telik az ősz, és ez az egészségeden is meglátszik. A tudattalanod egészségére programozza a testedet, így aztán ellenállsz a fertőzésnek, és immunrendszered erős bástyaként védi szervezetedet a vírusok támadása ellen.

Őszi egészségtipp: Használj cukor helyett mézet, melyből az akác csillapítja a köhögést, fertőtlenít, méregtelenít. A hárs enyhíti a lázas megbetegedést, gyógyítja a hörghurutot. A kakukkfű a gyomor és a belek fertőtlenítője, puffadás megszüntetője.

Bak (12. 22. – 01. 20.)

Nem ijedsz meg a kihívásoktól, amelyben az idei ősz bővelkedik. Új területen próbálhatod ki a tehetségedet, és a családi életben is nagy átalakulások várhatók, ezért most a spártai életstílust el kell felejtened. Mindent meg kell adnod a testnek, amit megkíván, mert csak így tud teljesíteni.

Őszi egészségtipp: Különösen nagy hasznát veheted a B-vitaminoknak, és közülük is a folsavnak, ami a táplálékkal juthat a szervezetbe. Legyen a tányérodon ősszel búzacsíra, csicseriborsó, zabpehely, szójacsíra, fehér bab, lencse, káposzta, kelbimbó, marhamáj és camambert sajt.

Vízöntő (01. 21. – 02. 18.)

Belső nyugtalanságod olykor lázas megbetegedés formájában nyilvánul meg. Az idei őszön sor kerülhet egy orvosi vizsgálatra, esetleg beavatkozásra, amelyből gyorsan felépülhetsz. Ennek talán az is okozója, hogy egy magánéleti problémádra végre megtalálod a megoldást.

Őszi egészségtipp: Ha odafigyelsz a reggelire és a vacsorára, jó kondiban lesz. Reggel 6 és 9 óra között: inzulinszintet állandósító szénhidrátokat falatozz, például barna kenyeret túróval vagy tojással. Vacsora 18 és 19 óra között, könnyű étek legyen, mint amilyen egy sovány hússzelet, párolt zöldségek, friss saláta.

Halak (02. 19. – 03. 20.)

Érzékeny testrészed az idei őszön a veséd és a májad. Ez pedig azt sugallja, hogy sok olyan személy vesz körül, akik valósággal mérgezik az életedet. Jól tennéd, ha a tisztító léböjtkúra, a gyógyteák kortyolgatása mellett megszabadulnál azoktól is, akik az erődre és pénzedre is igényt tartanának.

Őszi egészségtipp: Vedd fel az étrendedbe a keserűanyagot tartalmazó növényeket, amelyek segítik az emésztést: ezek az ánizs, bazsalikom, kömény, rozmaring, zsálya. A cickafarkból készült tea pedig az egyik legkiválóbb méregtelenítő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top