Párban élők





A párban élő Kos szülöttek rögtön az év elején úgy kezdenek, hogy belevetik magukat a munkába. Hatalmas lendülettel indítják a 2008-as évet. A párjukkal emiatt parázs viták alakulhatnak ki. A Kosok nagyon tüzesek, lelkesek, nagy energiabefektetésre képesek, ha a cél kellően nagy kihívás számukra. Az is igaz, hogy csak rövid távon képesek erre. Ezért újra és újra keresnek valami új célt, amiért lehet harcolni. Ha ezt túlzásba viszik, akkor párkapcsolati szempontból az egész évüket elronthatják, sőt akár szakítás is lehet belőle! Ezért nagyon okosan meg kell találniuk a helyes mértéket. Bármennyire is nem ez a Kosok erőssége, annál inkább a tanulnivalójuk!

Szerencsére az év elején a Vénusz és a Nap segíteni fogja őket abban, hogy minden vitát kibékülés kövessen. Ez akár fokozhatja a szerelem erősödését, a harmónia és összetartozás érzését is. Nem érdemes azonban a tűzzel játszani, mert megégetheti magát az ember, vagyis ne feszítsék túl a húrt a Kosok azzal a felkiáltással, hogy „majd megbékítem a végén”.

A születésnapjuk környékén a feszültség „beköltözhet” az otthonukba. Amennyiben együtt élnek a párjukkal, sokkal inkább tekintettel kell lenniük a másik igényeire, kívánságaira. Az együttélés arról szól, hogy együtt, közösen alakítja ki két ember a szabályokat, a megengedett stílust, az értékrendet, a programokat stb. Tehát nem a Kos egyedül! Emiatt ismét tudomásul kell vennie, hogy az együttélés kompromisszumokkal és alkalmazkodással jár. És nem csak a másik részéről!

Ezt a feszültséget oldandó, tanácsos júniusban kettesben elutazniuk. Nagyon jót fog tenni a kapcsolatuknak! Mindegy, hogy belföldre vagy külföldre utaznak. Az is lényegtelen, hogy passzív vagy aktív pihenés lesz ez. A fontos, hogy egymásra figyeljenek! Hazatérve és a munkamániát folytatva gyorsan visszatérhet az ingerült hangulat. Emiatt nélkülözhetetlen, hogy őszre beálljon az egyensúly a hivatás és a párkapcsolat között!

Párra várók





Akik még keresik a párjukat, hajlamosak lesznek az év elején hatalmas elánnal belevetni magukat a munkába. Annyi feladatot vállalnak el, amennyit szinte képtelenség megoldani. De hát elég makacs a Kos, így küzd és harcol. Természetesen így nem jut idejük párt keresni, és a munka „jó” ürügy is arra, hogy most épp miért nem érnek rá randizni, szórakozni. Az egész évük ennek jegyében telhet el, ha nem kapnak időben észbe. Rengeteget dolgoznak, és mégsem jönnek ennek arányában az egzisztenciális sikerek, ráadásul még a szerelemben is elkerülheti őket a szerencse – hacsak nem „rázzák” meg magukat, és nem adnak maguknak időt és módot az ismerkedésre.

Az év elején a barátaik társaságában érzik a legjobban magukat a Kosok. Velük igazán sikerül kikapcsolódniuk, feltöltődniük. Keressék a módot és alkalmat a baráti összejövetelekre, bulikra, kirándulásra stb. Ne utasítsák vissza a meghívásokat! Enélkül nagyon gyorsan ki fognak merülni.

2008-ban jobb, ha csak laza kapcsolatra törekszenek. Olyan társat keressenek, aki nem akarja minden percét a Kossal tölteni, mert ezt az igényt a Kos szülöttek az idén nem lesznek képesek kielégíteni, és ez gyors szakításhoz vezethet. Ami kedvezőbbnek látszik, az a június, amikor egy utazás során „beszerelmesedhetnek” a Kosok. De észnél kell lenniük, mert hazatérve és a munkamániát folytatva hamar vége lehet ennek a szerelemnek!

Ha ez így alakul, akkor se keseredjenek el, mert az október tartogat egy tartós és méltó kapcsolatot, ami vagy ekkor indul, vagy eddigre válik komollyá. Ahhoz, hogy ezt sikerüljön megtartaniuk a Kosoknak, őszre meg kell találniuk a helyes mértéket a munka és a magánélet között. Amennyiben ez az egyensúly beáll, nem lesznek többé magányosak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top