Horoszkóp

2008 Nagy Egészség Horoszkópja

Melyik jegy, mire vigyázzon 2008-ban?

Közhely, de igaz, hogy a legnagyobb kincsünk az egészségünk. Ezt mindaddig nem értékeljük, míg nem leszünk egyszer betegek. Annyira, hogy kiesünk a munkából, jóval kevesebb pénzt keresünk, lemaradunk jó családi, baráti programokról, stb. Utána már elismerjük az előbbi mondás jelentőségét.

Mind a 12 jegynek megvan a „gyenge pontja”. Ez egyrészt testterület, másrészt bizonyos ételek, italok, tevékenységek, amelyek könnyebben okozhatnak megbetegedést. Most ezeket vesszük sorba figyelve a 2008-as évi bolygó mozgásokat.

A megelőzésre és az elkerülésre visszük a figyelmet…

 

KOS március 21- április 20:

A Kos szülöttek 2008-ban, egész évben veszélynek lesznek kitéve, ha nem lesznek sokkal óvatosabbak. Nekik egyébként is folyamatosan figyelniük kell, mert alaptermészetüknél fogva kihíváskeresők, és állandó harcra készek, ami nem egy „életbiztosítás”. Ebben az évben különösen vigyázniuk kell a hirtelen mozdulatok, váratlan irányváltások, és meggondolatlan cselekvések terén. Több apróság összjátékából lehet például baleset. Idén a figyelmetlenségük miatt tartósabb egészségkárosodást szenvedhetnek: csonttörés, ínszalagszakadás, stb. Az a szerencséjük, hogy egész évben a Jupiter, a Nagy Szerencse bolygója jelen lesz az életükben. Vagyis, ha történik bármi, akkor viszonylag könnyen megússzák, illetve gyorsan felépülnek. De természetesen ezzel a szerencsével élni lehet, visszaélni tilos!!!

Tavasszal az étkezésre kell jobban odafigyelniük, mert a gyomruk tiltakozhat túl erős, fűszeres, forró, hamarjában bekapkodott ételek ellen.

Nyáron többször is lehetnek kisebb tüneteik, például: tüdő-, bőr-, szív-, bélpanaszok, de ezek egyike se komoly. A tünetek gyorsan megszűnnek, ha kicsit lepihennek, lelassulnak, jobban odafigyelnek az egészséges életvezetésre. Bármennyi idősek a Kosok, idén szembesülniük kell azzal, hogy a testük elhasználódik az évek során. És, hogy tisztelniük kell saját testüket azzal, hogy megadnak mindent „neki”, amire szüksége van.

Ősszel párkapcsolati gondok, illetve vitás, peres ügyek okozhatnak olyan feszültségeket, amelyek betegség tünetként is megjelenhetnek. Derékfájdalmak, vesepanaszok, bőrkiütések formájában jelezhet a szervezetük, hogy túl sok a teher. Érdemes egy bizalmas baráttal megosztaniuk a problémáikat, ne tartogassák magukban! Kimondva, átbeszélve ott is lehet a megoldás! Meglátják, és megtapasztalhatják az ősi bölcsesség igazságtartalmát: „saját magunk megbetegítői, így gyógyítói is vagyunk”.

Év vége felé a hivatásban elért eredmények elégedettséggel fogják eltölteni, de a hajtás miatti fáradtság ágynak döntheti a Kosokat rövid időre. Ezt megelőzendő, szabadságot lenne célszerű kivenniük, és jó lenne elutazniuk.

A 2008-as évet kétféleképpen búcsúztathatják: vagy ingerült, gondterhelt állapotban, vagy tele energiával, ötletekkel és újabb célokkal. Ez utóbbit úgy érhetik el, ha szeretik önmagukat annyira, hogy nem zsigerelik ki teljesen, hanem engedélyeznek saját maguk számára lazítást, és szakítanak időt a töltődésre.

 

 

BIKA április 21- május 20:

2008-ban a Bika szülöttek egészségi állapota 2 dologtól fog függeni: 1. Hogyan viselik el, hogyan kezelik a hivatásukban, a munkájukban, vagy a terveikben bekövetkező zavarokat? Tudnak-e türelemmel várni, míg „felszáll a köd”, míg kitisztul a kép, míg eljön az ő idejük? 2. Hogyan képviselik az igazságot, még ha az a saját érdekeik ellen szól is olykor? Képesek-e az „igaz úton” maradni? Elég erős-e a hitük?

Az első téma nem megfelelő kezelése nehezen diagnosztizálható, téves gyógyszeres kezelést okozhat. Emiatt fontos, hogy egyrészt türelmesek és kitartóak legyenek céljaikat illetően. Másrészt pedig lehetőleg ne vegyenek be gyógyszert, inkább gyógyteákkal, akupresszúrával, sokkal több folyadék bevitellel gyógyítsák magukat. A tudatunk olyan erős immaginációs képességgel bír, hogy ha fáj valamink, és megiszunk kb. 1 liter forrásvizet azzal a tudattal, hogy az kimossa a fájdalmat a testünkből, akkor rövidesen valóban enyhülni fog a fájdalom.

A második téma kapcsán a túlzásoktól, és a hevességtől kell tartózkodniuk a Bikáknak. Becsülendő dolog az igazságért kiállni, de a vélemény kialakításhoz elegendő időre és adatra lesz szükségük a Bikáknak 2008-ban. Szinte az egész év arról fog szólni, hogy lépésenként kiderüljön a teljes igazság. Ha sokat őrlődnek ezen, akkor bele is betegedhetnek. Feleslegesen, mert attól nem lesz senkinek és az ügynek se jobb, ha magukat büntetik!…

Az év elején komoly munka komoly eredményeket hoz, ami túl terheltséggel, kimerültséggel járhat együtt.

Tavasszal a Bikák gyomra lesz érzékeny főleg a hirtelen elfogyasztott ételekre.

Nyáron ne vegyenek a szívükre semmit, se a szó szoros, se az átvitt értelmében!

Nyaraláskor ne menjenek forró helyre, ne fényűző, luxus helyet tűzzenek ki úti célul, mert nemcsak csalódás lehet belőle, de még napszúrás, leégés is.

Ősszel vese problémák, derék-, vagy bőrpanaszok jelentkezhetnek, ha a párkapcsolati gondjaikat nem orvosolják. Itt az ideje, hogy őszintén beszéljenek azokról a dolgokról, amik hosszabb ideje zavarják őket. Nem lehet a végtelenségig elhallgatni, lenyelni a feszültségeket. Ha nem sikerül megoldani ezeket a nézeteltéréseket, akkor vagy belebetegszenek a Bikák, vagy szakítanak. Mivel egyik se jó megoldás, marad a gondok feltárása! Ne féljenek beszélni a problémáikról! Ne feledjék, hogy „néma gyereknek anyja se érti a szavát”! Az év vége hangulatát az fogja meghatározni, hogy sikerül-e megoldást találni ezekre az ügyekre…

IKREK május 21- június 21:

2008-ban az Ikrek szülöttek régi, szülőkkel, örökséggel, ingatlannal kapcsolatos témákba betegedhetnek bele, vagy dönthetnek úgy, hogy rábízzák az ügyet az időre, hogy oldja meg „Ő”. Ez a belátás rengeteg energiát fog felszabadítani, amire szükség is lesz az év során. Ugyanis a másik erősen igénybevevő téma a hivatás lesz. Több változás, fordulat várható e téren. Ettől feszültek, idegesek lehetnek az Ikrek. Jogosan, de feleslegesen! Az egyetlen helyes hozzáállás a rugalmasság. Szerencsére ez megy nekik. Tudatosítsák újból és újból, hogy ha idegeskednek, akkor se lesz jobb a helyzet. Viszont egy optimista, megoldás centrikus magatartás az új főnöknek is feltűnhet, ami jó ajánlólevél lehet. Ezzel a hangulatuk és a közérzetük is garantáltan jó lesz egész évben.

Az év elején tavalyról itt maradt párkapcsolati rendezetlenségek is „fejfájást” okozhatnak. Szellőztessék ki a fejüket a szó szoros és átvitt értelmében is. Vagyis legyenek minél többet szabad, friss levegőn, illetve hallgassanak meg más szempontokat is az adott ügyben. Nekik nem esik nehezükre, hogy teljesen eltérő véleményeken elgondolkozzanak. A könnyedségük, a nyitottságuk, és szellemi hajlékonyságuk fogja átsegíteni őket ez év eleji nehézségeken.

Tavasszal sikerek, álmok beteljesülése, és sok barát, protektor támogatása fogja igazolni, hogy jó úton járnak.

Nyár elején jobb, ha nem utaznak el, mert zavaros ügyekbe, nehezen tisztázható vitákba bonyolódhatnak, ami megviselheti az egészségüket is, különösen, ha „letüdőzik” ezeket.

Ősszel kiderülhet számukra is, hogy „egy fenékkel csak egy lovat lehet meglovagolni”. Nem tudnak egyszerre maximálisan helytállni otthon és a munkahelyükön is. Ez megviselheti őket, ha nem találják meg mielőbb az egyensúlyt magánélet és hivatás között.

A szenvedélyes lelkesedés csak bizonyos mértékig segíti, hajtja előre az embert. Túlzásba vive épp az ellenkező hatást válthatja ki! A túlzások pedig mindig kisebb-nagyobb panaszok formájában jelezhetnek. Erre érdemes odafigyelniük az Ikreknek!

Év végén párkapcsolati ügyek fogják befolyásolni a közérzetüket és hangulatukat. Amennyiben sikerül az Ikrek derűjének érvényre jutnia, vidám ünnepekre számíthatnak.

 

RÁK június 22- július 22:

2008-ban a Rák szülötteknek mozgalmas évük lesz változatos élethelyzetekkel, sok kihívással, és új megbízásokkal. Ezért elsődleges feladatuk, hogy megtanulják, mire van szüksége a szervezetüknek az egészséges működéshez. Szeressék magukat annyira, hogy meg is adják mindezt önmaguknak. De tartózkodjanak a túlzásoktól: pl. ne vigyék túlzásba a vérnyomás, vagy vércukor mérését. Ne szedjenek túl sok vitamint, inkább egyenek több nyers zöldséget, gyümölcsöt, stb. Minél előbb meg kell tanulniuk relaxálni, mert ezzel a leghatékonyabban lesznek képesek energetizálni testüket, szellemüket!

Év elején a párjuk okozhat kisebb bosszúságot, főleg mert kiderülhet, hogy neki van igaza. Jobban járnak a Rákok, ha nem vitáznak, hanem ráhagyják a másikra, és csak később nyilvánítanak véleményt! Amennyiben nem képesek kitérni a vita elől, és alulmaradnak, akkor se kell belebetegedniük a vereségbe!

Tavasszal új, komolyabb feladatot bízhatnak rájuk. Vigyázzanak, és jól gondolják át, mit és milyen feltétellel vállalnak el, mert az ő teherbíró-képességüknek is van határa, bármennyire hízelgő is a felkérés! Egy továbbtanulási, vagy külföldi munkalehetőség is bejöhet a képbe. Ezt érdemes elvállalniuk, mert nemcsak szakmailag, de hangulatilag, közérzetileg is jó hatással lesz rájuk. És mire ennek vége lesz, könnyebb lesz dönteniük az kinevezés ügyében is…

Nyáron nem csak utazás közben, hanem hétköznap is vigyázzanak a közlekedésben. Nem elég magukra gondolniuk, néha a másik helyett is körültekintőnek kell lenniük. A „lassan járj, tovább élsz!” elvet kell érvényre juttatniuk!

Ősszel vizsgák miatt lehetnek nagyon feszültek. Ha lehet, halasszák el ezeket a beszámolókat, mert az idegesség elronthatja az eredményt. Az is lehet, hogy inkább ágynak dőlnek, csak ne kelljen megjelenniük. Ez is egy megoldás. A Rákok hajlamosak a nehézségek elől ilyen, vagy hasonló módon kitérni. Nincs is semmi baj a módszerükkel, de tudniuk kell, hogy időt nyerhetnek ezzel, de meg nem úszhatják!

Év végén az egész évi hajtás fáradság, levertség, kisebb panaszok formájában jelentkezhetnek. Lehetnek rövidebb, lázas napok, amik a lázcsillapításon kívül nem igényelnek gyógyszeres beavatkozást, csak sok pihenést, és egy kis kényeztetést. Emiatt sem szabad az év végére hagyni a feladatok zömét!

 

OROSZLÁN július 23- augusztus 22:

2008-ban az Oroszlán szülötteknek a legnagyobb gondot a párkapcsolatuk, vagy egyéb kapcsolataik, illetve azok zavaros, rendezetlen mivolta jelentheti. Ez most egy olyan helyzet, amin a legjobb szándékkal sem tudnak változtatni. A megoldást rá kell bízniuk az időre. Türelemmel kell viselniük a jelen helyzetet. És rá fognak jönni, hogy a türelem nem csak rózsát terem!…

Bár a türelem nem az Oroszlánok fő erénye, de most azzá válhatnak, különben megbetegíthetik önmagukat.

Úgy kezdik az évet, hogy apróbb tüneteket produkálnak. Ez egy figyelemfelkeltő módszer arra, hogy a környezetük észrevegye, több törődésre, kényeztetésre vágynak. Amennyiben a párjuk, a családjuk nem megfelelően reagál, képesek a tüneteket súlyosbítani.

Tavasszal vigyázniuk kell az egészségükre, mert a tartós feszültségek valódi betegséget eredményezhetnek. Oda kell figyelniük az étkezésükre (rendszeres, zsírszegény, szolid mennyiségű, jól megrágott étel), a rendszeres testmozgásra, és az érrendszerük állapotára.

Hivatásukban komoly sikereket érhetnek el. Ezek a sikerek akkor lesznek tartósak, ha kellően szerényen fogadják az elismeréseket. Igaz, hogy a szerénység nem az Oroszlánok legjellemzőbb tulajdonsága, de most nagyot nőhetnek a beosztottaik szemében, ha megfogadják azt az ősi tanítást, miszerint: „A jó uralkodó önmagán uralkodik, és népét szolgálja”…

Amennyiben csak a saját eredményeikkel vannak elfoglalva, elérheti őket egy elhúzódó betegség, ami hosszabb időre kivonhatja őket a „forgalomból”.

Nyáron az előbb már említett, zavaros párkapcsolati probléma okozhat fejfájást. A szó szoros és átvitt értelmében is. Fegyelmezzék magukat az Oroszlánok, mert egy meggondolatlan, ingerült beszólás végzetessé válhat a kapcsolat jövője szempontjából!

Ősszel felesleges bosszankodniuk a szüleik, vagy az otthoniak miatt. Nem változik semmi attól, hogy felhúzzák magukat. Sok téma nem hangerővel, és nem harciassággal oldható meg. Néha jobb hallgatni, és ráhagyni a másikra… Itt az ideje, hogy ezt is kipróbálják az Oroszlánok.

Év végén a nagy hajtás miatt kimerültek lehetnek, ezért a munkájuk nagy részét ne ekkor akarják elintézni! Vagy oldják meg korábban, vagy ütemezzék át a következő évre. Így nyugodtan és kellemesen telhetnek az ünnepek.

 

SZŰZ augusztus 23- szeptember 22:

2008-ban a Szűz szülöttek egész évben 2 témára kell, hogy nagyon odafigyeljenek. Az egyik a párkapcsolati téren várható hirtelen fordulatok. Nem kell semmi rosszra gondolniuk! Rugalmasnak, bizakodónak és derűsnek kell lenniük. A Szüzek nem szeretik a kiszámíthatatlan, előre nem látható dolgokat. Pedig az élet tele van ilyenekkel. Mivel elkerülni nem lehet ezeket, jobb, ha elfogadják ezeket, és kivárják, hogy mi sül ki belőlük!

A másik a betegség tüneteik. Ezek jönnek-mennek egész évben. Nem szabad túl komoly venni őket. Nem kell rögtön orvoshoz szaladniuk. Először próbálják kikúrálni önmagukat természetes szerekkel: gyógyteák, inhalálás, borogatás, masszázs, stb. Természetesen, ha nem javul az állapotuk, akkor menjenek orvoshoz. Viszont a diagnózist „fenntartással” fogadják, mert tévedésre utaló jelek látszanak.

Év elején a munkájukban visszatérő gondok okozhatnak feszültséget. Azt hitték, hogy már megoldották a feladatot, és most kiderül, hogy kezdhetik elölről. Vagy az is lehet, hogy valaki, aki sok bosszúságot okozott, visszatér. Egyik esetben sem megoldás, ha önmagát büntetve idegeskedik!

Tavasszal a párjuk „okoskodása” ingerelheti a Szüzeket. Pedig érdemes lenne figyelniük, mert kiderülhet, hogy segíthetnek.

Nyáron végre beérnek a munkájuk gyümölcsei. Az is lehet, hogy magasabb pozíciót, vagy új állást ajánlanak fel nekik. Jól át kell gondolniuk, mert több munkával, és több felelősséggel járhat. Mérje fel, hogy valóban megéri-e, vagy csak hízelgő az ajánlat!

Ősszel bár tele lesz energiával, mégis borúsabban látja önmagát és az életét. Érdemes mérleget készítenie, átgondolnia, hogy mit tervez, illetve mit szeretne elérni. A tartós szomorúság panaszokat okozhat. Nem szabad annyira elkeseredniük, hogy abból betegség legyen.

Év végén a Szüzek meglepődhetnek, mert kapcsolataikban olyan változások történhetnek, amik nem csak meglepőek, de néha viccesek is. A humor pedig sok nehézségen átsegítheti az embert.

Az ünnepek úgy telhetnek a legkellemesebben, ha minél előbb leteszik a munkát, és elegendő időt szánnak a készülődésre. Sok időt töltsenek a családjuk körében, mert így fognak a legjobban feltöltődni.

MÉRLEG szeptember 23- október 22:

2008-ban a Mérleg szülöttek szinte folyamatosan apróbb betegség tünetekkel lesznek elfoglalva. Hacsak nem találnak maguknak más „elfoglaltságot”. A testük egész évben szomatizálni fog, azaz fizikai panaszként fogja megjeleníteni a lelki megoldatlanságokat. Emiatt vagy folyamatosan orvoshoz fognak futkosni, vagy összeszedik a bátorságukat, és a mélyére hatolnak a problémáknak. A Mérlegek rendkívül jó diplomaták, így ügyesen megtalálják a megfelelő hangot bárkivel. Most elővehetik ezt az istenadta tehetségüket, és kezdeményezhetnek egy beszélgetést a párjukkal, testvérükkel, főnökükkel, vagy a szüleikkel. Itt feltárhatják mindazt, ami őket zavarja, frusztrálja, bántja. Az őszinteség, és a békére való törekvés segíteni fog abban, hogy belássák, a nézőpontok ütköztetése nem jár együtt a hangos vitával. Ugyanis ez az, amitől ők a leginkább rettegnek.

Év elején vagy ne utazzanak külföldre, vagy óvatosan közlekedjenek.

Tavasszal munkahelyi, párkapcsolati feszültségek okozhatnak nehéz napokat, és betegíthetik meg a Mérleg szülötteket. Arra gondoljanak, hogy hamar elmúlik minden, ha nem csinálnak nagy ügyet minden apróságból!

Nyáron a munkájukban, a céljaik elérésében nagyot léphetnek előre. Ez együtt járhat több munkával, nagyobb erőfeszítéssel. Ha elfáradnak, akkor tudatosítsák, hogy ez a befektetés, ami rövidesen busásan meg fog térülni! A kimerültség, fáradság ellenszere a kiadós alváson kívül, a friss gyümölcsök, gyümölcslevek, nyers zöldségek fogyasztása. Vagy egy barátokkal, családdal töltött hétvége is lehet.

Nyár végén nehezen érthető aggodalom, feszültség vehet erőt a Mérlegeken. Pici, jelentéktelen dolgokon képesek lesznek kiborulni. Szinte paranoiásan félhetnek az elhagyatottságtól, megcsalástól. Ennek egyetlen gyógyszere a félelmek okának feltárása. „A sötétség ellenszere a fény, a félelmeké pedig a szembenézés!!!” Ehhez kérhetik szakember (kineziológus, pszichológus, stb.) segítségét, vagy egy bizalmas barát is „megteszi”, ha az képes meghallgatni a Mérlegeket.

Őszre ezek a feszültségek vagy feloldódnak, vagy fokozódnak, attól függően, hogy foglalkoztak-e velük.

Év végén a közlekedéssel kell kicsit óvatosabbnak lenniük a Mérlegeknek. Mindenféle értelemben tartózkodjanak a túlzásoktól: sietség, túl vállalás, túl öltözés, túl lenge öltözés, stb. Megfázás, kisebb sérülés lehet abból, ha nem fogadják meg az előbbi tanácsot!

 

SKORPIÓ október 23- november 21:

2008-ban a Skorpió szülöttek egész évben vívódhatnak az otthoniakkal, vagy bölcsen dönthetnek úgy is, hogy nem csatáznak, nem betegítik meg magukat a konfliktusok miatt, hanem rábízzák az időre az egészet. Ez utóbbi esetben egészségük meglepően jó lesz. Azt fogják tapasztalni, hogy míg körülöttük járvány „tombol”, mindenki kidől, addig ők enyhébb tünetekkel, vagy teljesen megússzák. Ennek egyetlen magyarázata lehet: amennyiben az ember megemeli a rezgésszintjét azáltal, hogy fölébe megy alantas vitáknak, kitér a gyűlölet mérges nyilai elől, az alacsony rezgésű betegségek számára elérhetetlenné válik. A legjobb példa erre a pestis járványok idején gyógyító szerzetesek, vagy a napjainkban ebolás betegekkel foglalkozó orvosok, ápolók, akik azért nem betegszenek meg, mert missziót teljesítenek, magas rezgésszinten teljesítik küldetésüket!

Tavasszal a Skorpióknak vigyázniuk kell, mert közlekedési balesetveszély fenyegeti őket. Ez megfelelő óvatossággal, körültekintéssel, türelemmel elkerülhető. Az is megoldás lehet, ha nem vállalják, nem hajszolják túl magukat. Az aranyközépút a legjárhatóbb út, bár ez a Skorpiók számára sokszor unalmas. Pedig most az egészségükkel „játszanak”, ha nem találják meg a helyes mértéket!

Nyáron egzotikus, misztikus, keleti helyre utazva habzsolják az élményeket. Amennyiben ismeretlen eredetű ételeket, italokat, fűszereket fogyasztanak, kisebb gyomorpanaszaik lehetnek. Figyeljenek a higiéniára, és csak bizalomgerjesztő helyen étkezzenek!

Nyár végén úgy érezhetik, hogy eljött az ő idejük: hivatásukban csúcsokat döntenek. Végre beérnek a „gyümölcsök”, elismerés, előléptetés vár rájuk. Ez több munkával, és kevesebb szabadidővel fog járni. Emiatt hamar kimerülhetnek. Így most mindennél fontosabb, hogy egészségesen táplálkozzanak, ne éjszakázzanak, és kíméljék kicsit jobban magukat. Nem arról van szó, hogy ne dolgozzanak sokat, hanem arról, hogy az energiáikat optimálisabban osszák be.

Év végére tele lesznek lendülettel, lelkesedéssel, ha az év második részében nem hajszolták agyon magukat. Jó esetben annyi energiájuk lesz, hogy abból bőven jut majd másoknak is. Ne is sajnálják, bőkezűen osztogassák, mert az megsokszorozva tér majd vissza hozzájuk!…

NYILAS november 22- december 21:

A Nyilas szülöttek egész 2008-ban azzal fognak szembesülni újból és újból, hogy „egy fenékkel csak egy lovat lehet megülni”. Bármilyen ügyesek, lelkesek és teherbíróak, rá kell jönniük, hogy nem lehet egyszerre két helyen maximálisan helyt állni. És, hogy a család épp oly fontos, mint a hivatás. Valamint, hogy az évek óta befektetett munka gyümölcsének beérése türelem kérdése, amibe nem kell belebetegedni! Ezért minél előbb meg kell találniuk a helyes mértéket magánélet és munka között.

Ráadásul az év elejét megkeserítheti egy régi ügy, amiben továbbra se értenek egyet a párjukkal. Nem is lesz ez másképp, ha a Nyilasok őrlődnek ezen, akkor se! Jobb lenne kitérniük a vita elől, mert olyat találnak mondani, ami már nem lesz többet visszavonható!!!

Tavasszal az otthoni feszültségek rengeteg energiájukat elvonhatja főleg a munkájuktól, ha engedik. Nem tehetnek mást, mint hogy sokat relaxálnak, olvasnak, és kényeztetik magukat. Tudomásul kell venniük, hogy ez egy olyan időszak, amikor nem az akarat, hanem az idő fogja megoldani a legtöbb kérdést…

Nyár elején, ha tehetik, egyedül utazzanak el. A legjobb egy külföldi út lenne. Nem kell sokat tervezgetni, nem kell sok holmit vinni. Csak fogják magukat, és menjenek jó messzire. A gondokat pedig hagyják itthon. Igazán jót fog tenni nekik. Feltöltődve, kicserélve fognak haza térni.

Ősszel előléptetéssel, elismeréssel, komolyabb feladattal fogják jutalmazni eddigi munkájukat. Vigyázzanak, jól gondolják át, mit és milyen feltétellel vállalnak el, mert az ő teherbíró-képességüknek is van határa, bármennyire hízelgő a felkérés!…

Év vége felé az egész évi hajtás okozhat kisebb-nagyobb testi panaszokat. Attól függően, hogy mennyire zsigerelték ki önmagukat, lehetnek bőr- vagy hormonális tüneteik. Jó lenne, ha a természethez fordulnának gyógyszerért: gyógyteák, gyógynövényes kenőcsök, pakolások formájában. Vagy elmehetnek egy akupunktőrhöz is. Amennyiben nincsen bizalmuk az ilyen gyógyításokban, akkor maradjanak a hagyományos orvoslásnál. De a lényeg, hogy ne vegyék fél vállról a tüneteket, mert súlyosabb betegség lehet belőlük, ha nem kezdik el időben kezelni!

Az évet vidáman, energiával telten zárhatják, ha eleget foglalkoztak önmagukkal különösen az előbb említett ügyben. Ezt az energiát hasznosítsák mások örömére: öntsenek hitet a hitetlenekbe, adjanak optimizmust a pesszimistáknak, stb.!

 

BAK december 22- január 20:

2008-ban a Bak szülötteknek fel kell készülniük arra, hogy az idő által beérlelt gyümölcsök nem egy lineáris, fokozatos érésen mennek át, hanem olykor hirtelen, váratlanul produkálják az eredményeket! Amennyiben rugalmasan és optimistán tudnak állni ezekhez a témákhoz, egész évben megóvják magukat a bosszúságoktól feszültségektől. Valójában igazuk van a Bakoknak abban, hogy tervezés és céltudatosság nélkül nincs értelme elindulni. De az „úton” nekik már nem a tervekkel kell foglalkozniuk, hanem észrevenniük az adódó lehetőségeket. 2008 így lesz a legsikeresebb, legegészségesebb és legvitálisabb évük!

Az év elején tele lesznek energiával, határozottsággal, de vigyázzanak, hogy ne teljenek el teljesen önmagukkal, vegyék észre a csendesebb rászorulókat is!

Tavasszal egy váratlanul adódó utazás, vagy tanulási lehetőség megviselheti a Bakokat, mert ez nem szerepelt a terveik között. Komoly fejfájást okozhat, hogy hogyan reagáljanak. Nehezíti a döntésüket az a helyzet, hogy otthonukban és a párkapcsolatukban is feszültségek vannak jelen. Ennek fő oka maguk a Bakok, illetve az a keménység, ahogyan a szeretteikhez viszonyulnak. Nem mindenki olyan, mint ők. Vannak, akiknek gyengédségre, érintésre, csupa olyasmire lenne szüksége, amire a Bakok nem vágynak. Ebből komoly nézeteltérések adódhatnak. Ezek a feszültségek később, nyáron jelentkezhetnek testi panaszként. Mivel a megoldatlanság miatt tartóssá válhatnak. Egyik félnek sem érdeke az „állóháború”, ezért érdemes valami fajta közeledésre törekedni.

Nyár végén inkább ne utazzanak a Bakok, mert balesetveszély látszik. Ha mégis utazásra szánják magukat, akkor jó, ha biztosítást kötnek. Mindegy, hogy otthon, vidéken, vagy külföldön járnak óvatosan, körültekintően közlekedjenek!

Ősszel a munkahelyükön lehet felfordulás, ami megviselheti a Bakokat, akik nem szeretik váratlan dolgokat. Rugalmasságuk mérőeszköze lehet, hogy ebbe belebetegszenek-e, vagy sem. Szinte minden összefog „ellenük”, egyszerűen képtelenek kikerülni a változást. Egymás után több tényező is változtatásra kényszeríti őket. Amennyiben hagyják, hogy történjenek a dolgok, és nem állnak ellen, ki fog derülni, hogy az új felállás sokkal kedvezőbb a számukra. Sőt eddigi munkájuk elismerése is az újonnan kialakult helyzet. Így már belátják, hogy érdemes volt. Ettől kedélyük is javul, ezáltal az év végi ünnepek kellemesen telhetnek.

 

VÍZÖNTŐ január 21- február 19:

A Vízöntő szülötteknek 2008-ban, egész évben fokozottan oda kell figyelniük önmagukra és környezetükre is. Fura, lebegő, elszálló állapotban lesznek. Nehezükre eshet koncentrálni, hosszasan, elmélyülten egy dologgal foglalkozni. Ez a teljesítményüket is ronthatja. De az is okozhat gondot, hogy a szeretteik közül megsértődhetnek többen, akik több figyelmet igényelnének. Emiatt legyenek óvatosak, inkább kérdezzenek, és ne alkossanak véleményt.

Egész évben vigyázniuk kell a gyógyszerekkel és az alkohollal is! Kerüljék ezeket! Nagyon rossz hatással lehetnek rájuk! Amennyiben fáj valamilyük, próbáljanak gyógyteát inni, és várjanak kicsit, mielőtt bekapják a fájdalomcsillapítót. Társaságban ne igyanak alkoholt, vagy csak minimális mennyiséget!

Év elején nehezükre eshet, hogy tovább titkoljanak valamit. Ők szeretnek nyílt lapokkal játszani, ezért lassan belebetegszenek ebbe az ügybe. Az is lehet, hogy nem ők titkolnak valamit, hanem érzik, hogy előlük titkol valaki valamit. A Vízöntő korszakba belépve (1999 augusztusa óta) egyre többen tapasztalhatjuk, hogy idővel minden kiderül. Ha kutatjuk, akkor is, de ha nem akkor is. Ezért nem érdemes őrlődniük a Vízöntőknek.

Tavasszal vigyázzanak az étkezéssel, mert a gyomruk tiltakozni fog minden túl fűszeres, túl forró, vagy túl gyorsan bekapkodott étel ellen. Okozhat fertőzés, vagy romlott étel is gyomor panaszokat. Ezért legyenek körültekintőek, hogy mit esznek, és azt hol veszik meg. Szeressék magukat annyira, hogy megtisztelik a szervezetüket méltó körülmények között igényesen válogatott ételekkel. Ha nincs idejük az ételkészítésre, akkor egyenek nyers zöldségek, gyümölcsöt. Meg fogja hálálni a testük a gondoskodást!

Nyáron főleg a párkapcsolati gondok okozhatnak feszültségeket. Lehet, hogy párjuk túl harcias, vagy túl büszke, vagy túl önfejű. De gondolják át, hogy annak komoly oka van, hogy egymás mellé kerültek. Ez nem lehet véletlen. És ha nem az, akkor dolguk van egymással. A nézetek ütköztetése nélkül nem derülhet ki, hogy ki mit gondol. Nem kell vitatkozni, de véleményt nyilvánítani igen. Ettől még nem kell személyes sértésnek venni a másik részéről az ellenérvek felsorakoztatását.

Év végén hivatásbeli sikerek terhelhetik meg. Jól osszák be az idejüket, energiájukat. Nem kell kidőlniük a több munka miatt, ha ügyesen gazdálkodjanak!

 

HALAK február 20- március 21:

2008-ban a Halak szülötteknek nagyon kell vigyázniuk magukra. Tele lesznek feszültségekkel szinte egész évben. Arra kell ügyelniük, hogy egyrészt ne vegyenek mindent magukra, másrészt elég időt szánjanak a pihenésre, töltődésre. Nélkülözhetetlen, hogy mielőbb megtanuljanak relaxálni, mert ez a leghatékonyabb módja az energetizálásnak. És erre idén szüksége lesz!

Év elején otthoni ügyek okozhatnak bosszúságot a Halaknak. Ha nem vigyáz magára, még kisebb testi panaszokat is okozhatnak a viták. Nem érdemes a lelkére venni minden apróságot!

Tavasszal tele lesznek lelkesedéssel, energiával és ötletekkel. Arra kell ügyelniük, hogy mindez ne vesszen kárba. Találniuk kell valami értelmes és hasznos célt, ami sikerélményt hozhat nekik. Amennyiben ez nem tudják konstruktívan, építően hasznosítani, akkor belül destruktívan, romboló módon fog érvényesülni…

Nyáron otthon kellene sokat pihenniük. Nem kell semmit tevéssel tölteniük az idejüket, nyugodtan szépítgethetik, bővíthetik az otthonukat. A lényeg, hogy találják meg azt a módot, amivel a legjobban képesek letenni a gondjaikat.

A szívükre, a gerincükre kell különösen odafigyelniük. A tartós terhelés előbb-utóbb megjelenik testi, fizikai síkon. Kortól függetlenül senki sem élhet vissza teste terhelhetőségének határaival. A Halak önfeláldozó, segítőkész emberek, akik másokért, egy nemes ügyért képesek túlvállalni magukat. Ha ezt huzamosabb ideig teszik, akkor annak törvényszerűen valamilyen betegség a vége. Eddig nem szabad elmenni. Időben le kell állítaniuk magukat!

Ősszel a párkapcsolati feszültségek fokozódhatnak. Az is lehet, hogy valami más kapcsolatuk jut zátonyra. Rendkívül fontos, hogy ne reagálják túl a dolgot. Őrizzék meg a higgadságukat, és lehetőleg térjenek ki a hangos jelenetek elől.

Év végén beérni látszanak munkájuk gyümölcsei. Előléptetés, vagy új feladat vár rájuk. Gondolják át, hogy elvállalják-e, mert az új pozíció több felelősséggel és több feszültséggel járhat. Mérjék fel gondosan, hogy mire képesek, és mi éri meg nekik. Ne dőljenek be a hízelgő ajánlatnak!

A munkahelyi felfordulás akkor fog a legjobban végződni, ha elég vállalkozó kedvűek, és merészek. Ha nem állnak ellen a változásnak. Más különben csak a feszültség nő bennük, és különböző tüneteket fognak produkálni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top