Horoszkóp

Hétvégi horoszkóp – december 19-21.

A Kos és az Ikrek tele lesz energiával, a Rák takarítani fog. És neked mit hoz a hétvége?

 

KOS: Ezen a hétvégén is tele leszel energiával, kedves Kos. Amennyiben ügyesen és okosan hasznosítod ezeket az energiákat, sok feladatot fogsz tudni elintézni rövid idő alatt. Ha viszont hagyod, hogy mások, például a párod „panasznapot” tartson, akkor nem sokra fogsz jutni. Lehetőség szerint hallgasd meg a másikat, de ne engedd, hogy túl hosszan feltartson! Őrizd meg a derűdet, és állítsd le a siránkozókat! Emlékeztesd magad, hogy mindenkinek, így neked is lenne okod a sopánkodásra, de ez nem viszi előre a világot! Munkahelyi gondokkal se foglalkozz a hétvégén! Jobban jársz, ha inkább az ünnepi készülődéssel törődsz. Egy kicsit takaríthatsz, mert most a fogyó hold segít a felesleges holmiktól – és a kosztól is – megszabadulni. De ne töltsd az egész hétvégédet a takarítással! Menj egy kicsit sétálni, vagy szervezz baráti találkozót! Randizhatsz is, ha van rá lehetőséged. De vigyázz, mert a partnered túlérzékeny lehet. Bánj vele úgy, mint egy hímes tojással! Hálás lesz érte, így te is jól jársz!

 

BIKA: Ezen a hétvégén a péntek és a vasárnap ígérkezik kellemes napnak számodra, kedves Bika. Időzítsd ekkorra a feladataidat! Mivel fogyó hold van, érdemes takarítanod egy kicsit. Most sokkal többet tudsz rövidebb idő alatt elvégezni. De ne takaríts egész hétvégén! Menj egy kicsit sétálni, vagy látogass meg egy szabadtéri karácsonyi vásárt! Szívd magadba az ünnep illatait és hangulatát! Kipróbálhatnál új süteményreceptet is. Nem szabad a premiert főpróba nélkül megtartani. Érdemes előre kikísérletezned, hogy valóban ízletes-e az étel vagy sütemény, amelyet kinéztél, és most akarod „beújítani”. Ha olyan fűszereket használsz, amelyek tipikusan a karácsonyhoz kapcsolódnak, mint pl. fahéj, szegfűszeg stb., akkor ezek hangulatjavítóként is működhetnek. Készíthetsz forralt bort is, vagy illatos téli teát. Vagy párologtathatsz a lakásban narancs-, illetve fenyőaromát. Ettől egészen biztosan elmúlik az esetleges fáradtságod és a feszült hangulatod!

 

IKREK: Pénteken délután a Hold átlép a Mérleg jelébe. Ez nagyon kedvező hatással lesz rád, kedves Ikrek. A Mérleg szintén levegő elem, mint az Ikrek. Így elemedben leszel egész hétvégén. Használd ki, hogy ilyen jó passzban vagy! Gyorsan csinálj meg olyasmit, amihez egyébként nem sok kedved van. Például kicsit takaríthatnál. Most fogyó hold van, ami segít megszabadulni minden felesleges holmitól – és a kosztól is. Ilyenkor hamar lehet végezni mindennel. De ne takaríts egész hétvégén! Mindenképpen menj a szabad levegőre! Sétálj, kirándulj, vagy menj ki egy szabadtéri karácsonyi vásárba! Vagy látogasd meg egy-két rég nem látott barátodat vagy családtagodat! Nagyon fognak örülni neked. Főleg, ha előbb odaszólsz, hogy mégy. Ezenkívül jól tennéd, ha szerveznél egy találkát valakivel, aki már nagyon várja a hívásodat. Mire vársz? Miért gondolod, hogy kínos lenne? Legyél őszinte magaddal, és mondd ki, amit érzel! Ha megteszed az első lépést, a másik repülni fog a karjaidba. Ne hagyd ki ezt az élményt!

 

RÁK: Az egész hétvégét a takarítással fogod tölteni, kedves Rák, hacsak nem kapsz észbe, és nem emlékezteted magad, hogy a lakás van érted, és nem te vagy a lakásért. Igaz, hogy fogyó hold lévén most gyorsan és hatékonyan lehet takarítani, de nem érdemes több napig csak ezzel foglalkoznod. Mit szólnál egy kiránduláshoz vagy kisebb utazáshoz? Maradsz az országhatáron belül. Csomagolj össze, és látogass meg egy kellemes helyet! Elmehetsz valamelyik rég nem látott barátodhoz vagy családtagodhoz is. Ne csinálj az ajándékozásból nagy gondot! Vigyél friss gyümölcsöket: almát, narancsot, ananászt, banánt, kivit stb. Vagy ha van kedved, süss egy gyors kuglófot! Kérd meg a vendéglátóidat, hogy ők se csináljanak nagy felhajtást, hiszen az a cél, hogy lássátok egymást, beszélgessetek. Teázhattok, vagy ihattok forralt bort. Idézzétek fel a régebbi karácsonyokat! Nézegessetek fényképeket, és nevessetek minél többet! Így feltöltődve indulhatsz neki a következő hétnek.

 

OROSZLÁN: Miért kellene karácsonyig várnod, kedves Oroszlán? Szervezhetsz előkarácsonyi bulit, sütést-főzést. Mindenki hajszolt, ideges, ezért is fognak örülni, ha egy grillezős, borozgatós, beszélgetős összejövetelt csinálsz. Meghívhatod a barátaidat, a kollégáidat vagy a szomszédaidat is. Ne csinálj nagy felhajtást! Mindenki hozzon valami finomságot! Legyen sok friss gyümölcs, és a gyerekeknek gyümölcslé vagy gyümölcstea. Akár társasjátékozhattok is. Mikor kártyáztatok vagy ruletteztetek utoljára? De a billiárd-, a pingpong- vagy a csocsóasztalt is elő lehet venni. A szórakozás mellett érdemes lenne egy napot egy kis takarításra szánnod, ugyanis fogyó hold van, és ez segít gyorsan és hatékonyan megszabadulni a kosztól. De természetesen nem kell egész hétvégén takarítanod. Lazításképpen menj egy kicsit sétálni! Vagy ha van kedved, nézz meg otthon egy régi jó filmet! A karácsonyi lakásdíszítést is folytathatod, például vágj ki fehér kartonból angyalkákat és csillagokat, és akaszd őket az ablakokba!

SZŰZ: Sikerült már kitalálnod, hogy hol és kivel töltöd a karácsonyt, kedves Szűz? Ha nem, akkor tedd meg, és egyeztess az érintettel! Ne csak az időpontot beszéljétek meg, hanem azt is, hogy ki mit süt! Érdemes elosztani az ünnepi menüt, így kevesebb teher hárul a házigazdára. Az élelmiszerek beszerzését intézhetnéd ezen a hétvégén. Semmiképp se hagyd az utolsó pillanatra a bevásárlást! Vigyél listát, hogy ne maradjon ki semmi! Akár próbasütést is csinálhatnál. Nem szabad szenteste előállni olyan újítással, amelyet előtte nem teszteltél le. Vihetsz belőle kóstolót a szomszédoknak. Nagy sikered lesz. Ebből a váratlan látogatásból kellemes beszélgetés, teázás is kisülhet. Ezen a hétvégén egy napot érdemes a takarításra szánnod, mert fogyó hold van, és ilyenkor gyorsan és hatékonyan lehet haladni. De ne takaríts egész hétvégén! Pihenésképpen, kikapcsolódásképpen folytathatod a lakás ünnepi díszítését. Például köss össze különböző színű fényes gömböket, és akaszd az ablakba vagy az ajtók fölé!

 

MÉRLEG: Pénteken délután a Hold belép a Mérleg jelébe. Ettől fokozottan érzékeny lehetsz, kedves Mérleg. Vigyázz, mert a hangulatod hullámozhat. Ne engedd, hogy bárki rossz hatással legyen rád! Kerüld a panaszkodó embereket! Keresd inkább olyanok társaságát, akik derűsek és optimisták! Mivel fogyó hold van, érdemes egy kis takarítást beütemezned. A fogyó hold segít, hogy gyorsabban és hatékonyabban haladj a selejtezéssel. De ne töltsd az egész hétvégédet takarítással! Jó lenne a szüleiddel és a családoddal egyeztetni a karácsonyi programot. Pontosítsátok, hogy ki mikor jön. Kezdd el beszerezni az ünnepi menühöz szükséges alapanyagokat! Ne hagyd az utolsó pillanatra a bevásárlást. Javíthatod a hangulatodat, ha még néhány lakásdíszt veszel vagy készítesz. Például fűzz fel pattogatott kukoricát, és tekerd koszorúba! Vagy pár fenyőágat és fehérre vagy színesre festett tobozt köss össze, és függeszd a bejárati ajtóra! Vidám lehet színes masnikat és angyalkákat a lakás különböző pontjaira kitenni.

 

SKORPIÓ: Ezen a hétvégén egy váratlan ötlet pattanhat ki a fejedből, kedves Skorpió. Valósítsd meg, bármilyen őrültségnek is tűnik! Például éjszakai fürdőzés, vagy buli a jégpályán, vagy randi a múzeumban stb. Esetleg szeretnél valakinek valamit venni karácsonyra, vagy bevallani valamit, amit eddig még nem volt merszed? Rajta, tedd meg! Nincs mit veszítened. Már rég nem törődsz azzal, hogy ki néz normálisnak, és ki nem. Igaz? Olyan felszabadító érzés bolondnak lenni. Bátran legyél bolond! Ne játssz semmilyen szerepet senki kedvéért! Legyél önmagad! Merj őszinte lenni, őszintén szeretni! Te tudod a legjobban, hogy csak ennek van értelme. Minden más csak színjáték és „átvágás”. Kényeztesd magad ezen a hétvégén! Csinálj az egyik napon csupa olyan dolgot, amelyhez kedved van! Ez a nap csak rólad szóljon! Sétálj a szigeten, igyál forralt bort, vegyél még egy adventi koszorút, fesd át a hajad más színűre stb.!

 

NYILAS: Ez a hétvége nagyon kellemesnek ígérkezik számodra, kedves Nyilas. Tele leszel energiával, szívesen segítesz bárkinek, aki kéri. Mivel fogyó hold van, a takarítás most gyorsabban és hatékonyabban megy. Erre szakíts egy kis időt! De arra is, hogy szórakozz, kapcsolódj ki, mert az adja meg az élet fűszerét! Csak a szüleiddel kell nagyon türelmesnek és toleránsnak lenned. Semmin ne bosszankodj! Ha nem értesz egyet velük, akkor se vitatkozz, inkább hagyd rájuk! Mi történik, ha úgy lesz, ahogy ők akarják? Nem fog összedőlni a világ! Csináld meg, amit kérnek, aztán irány a jégpálya vagy a mozi. Tölts egy kis időt a barátaiddal! Jót tenne, ha levezetnéd a benned felhalmozódott rengeteg energiát! Ennek több módja közül válogathatsz: sport, szex, tánc, takarítás. Ha mosolyogtál ezen a felsoroláson, akkor válogass kedved szerint! Végül is kin múlik, hogy melyiket valósítod meg? Csak rajtad!

 

BAK: Karácsony előtt kötelező kapkodni és rohangálni? Neked mi a véleményed, kedves Bak? Te is eldöntheted, hogy belemész ebbe az őrült „társasjátékba”, vagy kimaradsz belőle. Ne hagyd magad belerángatni az ünnep előtti idegeskedésbe! Őrizd meg a nyugalmadat! Ha készítettél már tervet a készülődés kapcsán, akkor tartsd magad ahhoz! Ha még nem, akkor ülj le, és írd össze, hogy mit mikor fogsz elintézni! Ezen a hétvégén egy napot érdemes a takarításra szánnod, mert fogyó hold van, és ilyenkor gyorsan és hatékonyan lehet haladni. De ne takaríts egész hétvégén! A munkával se törődj, a jövő hétig várhatnak azok a feladatok is. Inkább kirándulj vagy utazz! Érdemes lenne olyan helyre ellátogatnod, ahol még nem jártál. Annyi szép hely van az országban. Vagy meglátogathatod egy vidéki barátodat. Biztosan nagyon fog örülni neked. Sétáljatok nagyokat, beszélgessetek, idézzétek fel a régebbi időket. Biztosan mindkettőtöknek jót fog tenni.

 

VÍZÖNTŐ: Ezen hétvégén csupa kellemes találkozás vár rád, kedves Vízöntő. Szervezz minél több találkát! Még karácsony előtt összefuthatnál olyan régi barátoddal, akit egész évben nem, vagy csak nagyon keveset láttál. Üljetek be egy hangulatos teázóba, és igyatok forró, fűszeres teát! Az ajándékozásból ne csináljatok nagy ügyet! Egy apró csengő vagy angyalka is megteszi, amelyet a karácsonyfára akasztva szeretettel gondolhat az ember a másikra. Ha van kedved, akkor készíthetsz ajándékot. Például vegyél nagyméretű fehér vagy színes gyertyát! Az alsó harmadára ragassz sok apró fényes gyöngyöt, flittert! Díszítheted gyertyafilccel festett motívumokkal is. Aztán egyszerűen csomagold be celofánba, és köss rá a színéhez illő szalagot és csengettyűt! Mivel fogyó hold van egész hétvégén, érdemes lenne kis időt szánnod a takarításra. Most gyorsan és hatékonyan lehet haladni ezzel. Folytathatod a selejtezést is. Például átválogathatod a karácsonyi díszeket, és a törött, kopott, sérült darabokat dobd ki!

 

 

HALAK: Az ünnepek előtti rohanásból nehéz lesz kimaradnod, kedves Halak, de ha ügyesen osztod be az idődet és az energiádat, akkor megúszhatod idegeskedés nélkül. Ezen a hétvégén például érdemes egy napot a takarításra szánnod, ugyanis fogyó hold van, és ilyenkor könnyebben és gyorsabban lehet haladni. Jó lenne selejtezned is. Dobálj ki régi újságokat, ócska cipőket, kopott télikabátokat stb.! A másik napon készíts ünnepimenü-tervet, és listát is a beszerzendő élelmiszerekről! És kezdd el a bevásárlást! Ne hagyd ezt az utolsó napra! Ne lepődj meg, ha váratlanul egy barátod felhív! Tudd meg, hogy milyen segítségre van szüksége! Lehet, hogy elég, ha végighallgatod, de az is lehet, hogy szükség lesz egy személyes találkozásra is. Hívd el magadhoz, és hagyd, hogy kiöntse a szívét. Te közben kipróbálhatsz egy új süteményreceptet, és együtt megkóstolhatjátok. Ha van kedved, készíthetsz még néhány olcsó, egyszerű díszt a lakásba. Vegyél elő régi karácsonyi gömböket! Fűzd fel őket egy szalagra vagy zsinórra úgy, hogy csomókkal távolságot hagysz közöttük! Ezzel a füzérrel az ajtók és az ablakok kerete pompásan dekorálható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top