Horoszkóp

Hipochonderkóp – avagy ahány jegy, annyi képzelt beteg

Melyik jegy mennyire képes beképzelni magának a betegségeket? És egyáltalán ki hogyan viseli vélt (vagy valós) betegségeit? Erről vallanak játékos hipochonderkópunkban a csillagképek.

KOS
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Még hogy én hipochonder?! Én, akinek nyilvánvalóan számos komoly és rejtélyes betegsége van? Hogy lennék képzelt beteg, amikor bizonyíthatóan minden vírus, minden járvány, minden nátha és influenza azzal kezdi pályafutását, hogy megfertőz engem. Még szerencse, hogy a legkülönlegesebb betegségből is gyorsan gyógyulok, elég egy-két szem vitamin, és már semmi bajom sincs. Legalábbis a következő járvány kitöréséig…”

BIKA
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Nem az a baj, hogy titokzatos betegségek gyötörnek. Még azt is el tudnám viselni, hogy a tudomány csak lassan halad ezek kutatásával. Na de a gyógyszerek ne lennének olyan rettenetesen drágák! Elképesztő összegeket vagyok kénytelen az egészségem megőrzésére fordítani! Vitaminok, homeopátiás szerek, étrend-kiegészítők és csodabogyók. Mindezt azért, nehogy egy újabb betegség törjön ki rajtam…”

IKREK
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Na nem, én nem képzelek be magamnak titokzatos betegségeket. Mi sem áll tőlem távolabb, mint a hipochondria. Arról viszont nem tehetek, hogy torokgyulladás helyett nekem bronchitisem van, ami másnál csak bőrpírt okoz, az nálam előhozza az ekcémát… Na de mindegy is, most mennem kell, beveszem az esti gyógyhatású szereimet. Aj-aj! Vajon bevettem a reggelit is? Még szerencse, hogy a délire emlékszem…”

RÁK
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Régen sokkal jobb volt minden. Régen sokkal kevesebb volt a fura betegség, ami a családomra leselkedett! Apropó, család! Vajon a gyerekek bevették a napi vitaminadagot? Megyek, és megkérdezem. Mostanában úgyis olyan betegesek… Az egyik mintha nehezebben venne levegőt… A másiknak talán folyik az orra… Az előbb mintha köhögtek volna, most mennem kell. Ja, hogy én hipochonder vagyok-e? Na, még csak az kéne, hogy nekem is legyen valami fura nyavalyám. Remélem, a gyerekek nem kapják el!”

OROSZLÁN
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Na kérem, mielőtt elmondom, hogy is van ez a hipochondriadolog, és mit kell tudni erről a görög eredetű szóról, szeretném, ha valaki hozna nekem egy pohár vizet. Köszönöm. Van esetleg valami jobbfajta vitaminkomplex? Legalább ötvenféle vitamin és nyomelem legyen benne, ha kérhetem, és lutein. Az fontos. Ma reggel felfedeztem egy rejtélyes kiütést a kezemen. Az orvosom szerint pattanás. De hogy lenne nekem egy egyszerű pattanásom?! Keresek egy szakértőt, azt hiszem.”

SZŰZ
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Hipochondria? Az ellen van védőoltás? Mert akkor legközelebb azt is beadatom magamnak, amikor az orvosomhoz megyek. A múltkor is csak egy rutinvizsgálatra mentem, és kiderült, mennyi bajom van! Csoda, hogy még élek. Komolyan mondom, ha nem kellene munkába járnom, talán ki sem kelnék az ágyamból. Eleve úgy rendeztem be a szobámat, hogy remekül lehessen benne betegeskedni. Már például kitaláltam, hova üljenek a látogatók, és azt is tudom, mit hozzanak…”

MÉRLEG
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Csak a párom nehogy beteg legyen, nekem csak az a fontos. Persze nem mondom, ha épp nincs senkim, és kitör rajtam a betegség, azonnal szaladok ám a sarki orvosi rendelőbe. De nem a saját háziorvosomhoz megyek, hanem egy másikhoz, ahhoz a szép szeműhöz. Olyan édes, ahogy kutató tekintettel belenéz a torkomba, meg ahogy aggódva megnyomogatja a hasamat. Na, az nagyon szexi. Azt hiszem, már érzem is, hogy bujkál bennem valami titokzatos vírus… Be is jelentkezem a szép szeműhöz!”

SKORPIÓ
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Az egy dolog, hogy én hipochonder vagyok, de te nem vagy az? Na? Ezen gondolkodtál már? Meg azon, hogy a hipochondria valójában jó? Hisz ez nem más, mint előrelátás. Aggódsz kicsit, jobban odafigyelsz a dolgokra, és máris sokkal előbb veszed észre a szörnyű kórokat, amelyek nyilván mindnyájunkat megfertőznek. Bizony, téged is! De ez engem nem érdekel, mert én felkészülten várom a csapásokat. Akkora a gyógyszeres fiókom, mint egy sublót! Szóval, ha bármi kell, és elismered, hogy igazam van, nyugodtan csöngess be, adok bármit!”

NYILAS
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Nyilvánvalóan mindannyian hipochonderek vagyunk egy kicsit. Vagy inkább nagyon is. Én – mondjuk – nagyon is. Miért lennék kicsit képzelt beteg, ha lehetek nagyon? Ha belegondolunk, nyilvánvaló, hogy jobban jár az, aki hipochonder, és ezért felkészülve várja a betegségek támadását. Mert azok mindannyiunkat megtámadnak előbb-utóbb. Legalábbis az orvosi könyveim ezt mondják. Szerintem mindenkinek szüksége lenne egy nagyobb orvosi könyvtárra, hogy már az első tünetek jelentkezésekor megnézhesse, mi a baj, és megkeresse a gyógymódot!”

BAK
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Elnézést, nem érek rá a hipochondriáról beszélni, orvoshoz kell mennem. Most. Most ugyanis kitört rajtam egy nyári vírus. Persze lehet, hogy ez egy túlélő téli vírus. Most gondoljunk bele, mit fog csinálni a szervezetemmel, ha ez egy téli kórokozó, most meg nyár van?! Rettegek. Na persze, jellemző, hogy ez is velem történik, hiszen annyi minden baleset és betegség ért az elmúlt hetekben. Mit hetekben, napokban! Sőt, pár órával ezelőtt megbotlottam. Azt hittem, sohasem állok már lábra. Még jó, hogy van orvos ismerős, akit bármikor felhívhatok. Pár órája megnyugtatott, kíváncsi vagyok, mit mond erről a másik betegségemről.”

VÍZÖNTŐ
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Nekem kifejezetten fura betegségeim vannak. Úgy értem, valódiak, nem képzeltek. Nyilvánvaló, hogy amikor reggel fölkelek, és kinyújtózom, az a kis rándulás ott valahol a hátamban valami rejtélyes és különlegesen egzotikus kórság jele. Hogy akkor miért nem megyek orvoshoz? Ugyan?! Ezt csak dr. House tudná diagnosztizálni, hisz ilyen problémája senki másnak sincs egész Magyarországon. Európában. A Földön! Talán elraboltak az ufók, és belém ültettek valamit… Azt hiszem, Scully és Mulder ügynökökre is szükség lenne!”

HALAK
Hipochonderkóp – avagy ahány jegy annyi képzelt beteg „Mi teremtjük saját valóságunkat. Minden rezgésből áll, és a gondolat teremtőerővel rendelkezik. Nem szívesen gondolok arra, hogy hipochondria, mert nyilvánvalóan beteggé tenne ez a gondolat… Tessék! Máris érzem, hogy romlik a közérzetem! Jaj, ne, beteg vagyok. Tudtam, hogy nem lett volna szabad nyilatkoznom erről! Most megint évekig járhatok természetgyógyásztól energiaátadón át kineziológusokig. Na mindegy, a legjobb az lesz, ha gyorsan magam kezdem el a kezelésemet, egy gyógyító meditáció biztosan nem fog ártani, holnapra pedig megbeszélek egy találkozót a látó barátnőmmel!”

Még több horoszkóp itt! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top