Horoszkóp

Így varázsolj szerelmet és boldogságot Szent Iván éjjelén!

Egy régi babona szerint, amit szívből kívánunk Szent Iván éjjelén, az valóra is válik. Ez az este már évszázadok óta misztikus és varázslatos, tele boszorkányos praktikákkal.

Szent Iván éjjelén keskeny határ választ el a szellemvilágtól, és a kívánságaink hamar célba érnek. A leghosszabb éjszakán már a pogány népek is a Nap ereje előtt tisztelegtek, tüzet gyújtottak mindenfelé és utcai vigassággal éltetik a természetet.

Manapság is rengeteg országban ünnepnek számít Szent Iván éjjele, főként az északi népeknél, ahol sok helyütt hivatalos ünnepnapnak számít a június 23-áról 24-ére virradó éjszaka. Az egykori pogány ünnep később a katolikus naptárakba is bekerült, de az ünnepségek ideje országonként változó. A tűz azonban minden egyes fesztiválon fontos szerepet kap, ezzel ugyanis megtisztulhatunk a gonosztól. Egy tűzbe vetett alma a babona szerint egészséget biztosít számunkra.

Így varázsolj szerelmet és boldogságot Szent Iván éjjelén!

A tűz azonban a szenvedélyt és a szerelmet szimbolizálja a legtöbb népi hagyományban. Aki például átugorja a tüzet, az egy éven belül szerencsés házasságot köt, mondják nálunk Magyarországon. Portugáliában Szent Antalt, a párválasztás védőszentjét is ekkor ünneplik – állítólag az ezen az éjjelen kötött házasságok tartósak. Talán ezért is van, hogy egyszerre akár 200-300 pár is összeházasodik ilyenkor, miközben az utcán gyertyákkal táncolva ünnepelnek az emberek.

Szent Iván éjjelén minden mágikus cselekedet többszörös erővel bír, és sokan ilyenkor kívánnak maguknak boldogságot és szerelmet. Ha szerelemre és boldogságra vágysz, ezeket a praktikákat te is kipróbálhatod.

1. Vonzd be a szerelmet

Gyújtsál gyertyákat a fürdőszobádban, engedj egy kád vizet, amibe rózsaszirmot szórsz. Legjobb, ha kézzel válogatod a legszebbeket. A fürdőzés közben koncentrálj arra, hogy a boldogság megtalál és a szerelmed rád talál ezen a földi síkon. Vigyázz, hogy ne egy konkrét személyt képzelj el, mert bárhonnan bevonzhatod a boldogságot, néha onnan, ahonnan nem is számítasz rá.

2. Párkapcsolat javítására

Készíts egy erős tisztító hatású füstölőt, babérból, bazsalikomból, rozmaringból. Miközben ég a füstülő, gondolj a párodra és mondogasd: “Kettőnk boldogságát akadályozó negatív erőktől kérlek, tisztítsd meg és védd meg a kapcsolatunkat.” Közben égess fehér gyertyát, és vigyázz arra, hogy végig koncentrálj. Ha úgy érzed, elfáradtál, tarts pihenőt. Mondd el párszor a kívánságodat, és hagyd leégni a gyertyát a füstölőkkel.

Így varázsolj szerelmet és boldogságot Szent Iván éjjelén!

3. Keltsd fel a választottad figyelmét

Egy rózsaszín gyertyába vésd bele a választottad nevét, egy fehérbe a sajátodat. Először gyújtsd meg a fehéret, és gondolj arra, milyen vonzó vagy. Az égő gyertya lángjával gyújtsd meg a rózsaszínt, és gondolj arra, hogy felkelted a kiválasztottad figyelmét, aki szeretettel fordul feléd. Ha már ezen a szakaszon túl vagytok, akkor válassz a rózsaszín helyett piros gyertyát, és kívánd, hogy szerelmetek beteljesüljön.Vigyázz a szerelmi mágiával, mert a másik akarata ellenére nem tehetsz vele, ezzel a saját boldogságodat is tönkreteheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top