Horoszkóp

Angyalterápia: Nem kell hinni benne, úgyis működik

Kislány voltam még, amikor a nagymamám először mesélt nekem az angyalokról. Mindig az ölébe hajtottam a fejem, és újabbnál újabb történetekért könyörögtem a láthatatlan segítőkről, akiket a fantáziámban gyönyörű lényekké színeztem ki. Szerettem ezeket a meséket, megnyugtattak, jóra neveltek és olyan kapaszkodót adtak számomra, ami mind a mai napig elkísér. Hiszek benne, hogy angyalok vesznek körül, akik minden lépésemet vigyázzák, segítenek a bajban és a helyes irányba terelgetnek – nekik köszönhetem többek között azt is, hogy R. Kövér Balázs angyalterapeutával megismerkedtem, aki megerősítette a hitemet.

Hogyan csöppentek az életedbe az angyalok?

Öt éve már ennek. Emlékszem, útkeresőben voltam, nagyon nyitott mindenre, ekkor találkoztam először az angyaltémával, azzal a spiritualitással, ahogy most foglalkozom vele. Ekkor történt, hogy rátaláltam Doreen Virtue könyveire. Amikor ezeket elkezdtem olvasni, az ő szemléletében megtaláltam azt, amit én kerestem: sokat ír arról, hogy ő maga hogyan dolgozott együtt az angyalterápiában az angyalokkal, hogyan segített az embereken, hogy nekik jobb életük lehessen. Amikor még csak a könyv elején tartottam, megszületett bennem a vágy, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni.

Persze ekkor még nem tudtam, hogy nekem ez menni fog-e vagy sem, de kértem az angyalokat, adjanak egy jelet, ha ez az én utam: nem kevesebbet kértem, mint hogy tegyék lehetővé, hogy Dorine-nal interjúzzam. Ettől a gondolattól kicsit megnyugodtam, hiszen egy fél bolygó választott el minket egymástól, Dorine akkor Hawaiin élt, én pedig Budapesten voltam újságíró. Amire nem számítottam: az interjú létrejött, a találkozás pedig életem egyik legmeghatározóbb élménye lett. Ezek után nem volt megállás.

Doreen Virtue egyik workshopján aztán eljött a nagy találkozás. Korábban még soha nem volt részem abban, hogy angyali üzenetet közvetítsek, hogy meditatív állapotban angyalokat lássak. Egy vadidegen lánynak kellett átadnom azokat az üzeneteket, amiket az angyaloktól kapott. Megdöbbentett, hogy rajtam keresztül az ő életének akkor nagyon fontos kérdéseire válaszokhoz jutott. Ez volt az a pillanat, amikor tudtam, ez az én utam.

Fotó: Bihari Balázs
“Kértem az angyalokat, adjanak egy jelet, ha ez az én utam.” (Fotó: Bihari Balázs)

Amikor elkezdtél az angyalokkal dolgozni, itthon mennyire volt jelen az “angyalozás”?

Ha akkoriban megkérdezel, azt mondtam volna, alig érdekel valakit ez az egész. Most pedig, hogy belecsöppentem, már azt válaszolnám, hogy így vagy úgy, de mindenkit megmozgat a téma. Ha például egy társaságban bemutatkozom, és elmondom, hogy angyalokkal foglalkozom, akkor biztos, hogy valamilyen módon mindenkinek lesz egy angyalélménye. Ahogy nálad is, sokan anyáik, nagyanyáik által hallottak róluk, de vannak, akiknek konkrét angyalélményeik vannak, találkoztak velük, vagy angyalok segítettek nekik olyan helyzetekben, amire más magyarázat egyszerűen nincs.

Mit jelent pontosan az, hogy angyalterapeuta vagy?

A munkám egyik része, hogy angyali üzeneteket közvetítek, és angyali energiákkal segítem az embereket, míg a másik része, ami nekem nagyon-nagyon fontos, hogy az embereknek megtanítom, hogy az angyalok mindenki mellett ott vannak. Fontos hangsúlyoznom, én nem vagyok kiválasztott vagy különleges ember, nincs semmiféle spirituális képességem. Erre mindenki képes, mindenki mellett ott vannak a kísérői, és csak arra várnak, hogy elkezdjen velük beszélgetni. Ehhez nincs szükség különleges helyszínre, tárgyakra, angyaloltárokra, csak egy dolgot kell tenni: bárhol, bármikor egyszerűen csak kérni kell őket. Persze ezt elhinni, befogadni nem könnyű.

Tudod, gyakran érzem, amikor valakivel beszélek, néha olyan, mintha két külön tévéadót néznénk. Nagyon sokan panaszkodnak, hogy mennyi rossz és szerencsétlen dolog van az életükben, miközben én egyértelműen érzékelem, hogy ott állnak körülöttük az angyalai, és csak arra várnak, hogy megszólítsák őket. Ehhez nem kell hinni a spiritualitásban, sőt az angyalokban sem, csak kérni kell és működni fog.

“Vannak, akiknek konkrét angyalélményeik vannak, találkoztak velük, vagy angyalok segítettek nekik olyan helyzetekben, amire más magyarázat egyszerűen nincs.” (Fotó: Bihari Balázs)

Megmosolyognak azért, hogy ezzel foglalkozol?

Sokáig nem tudtam az emberek arcába mondani, hogy angyalterapeutaként dolgozom, mert féltem, hogy kapok majd hideget-meleget. Amikor megcsináltam az Angyali Segítség Blog Facebook-oldalát, bennem volt a félsz, hogy mit fognak szólni az emberek.  Eleinte sok negatív kommentet kaptam, de amikor szeretetteljes válaszban reagáltam, megszelídültek, és közülük nem egy ember személyesen jött el hozzám, mert segítségre volt szüksége.

A te mindennapjaidban hogyan vannak jelen az angyalok?

Folyamatosan velem vannak. Mint egy stábértekezleten, reggel igyekszem elmondani az angyalaimnak a kéréseimet, de a végén mindig hozzáteszem, hogy ezek az én emberi elvárásaim, de igazából alakuljon minden a legjobban, úgy, ahogy az szerintük a legjobb. Nagyon szórakoztató megfigyelni a nap folyamán, hogy nem mindig a kérésemnek megfelelően történnek a dolgok, hanem a segítségükkel sokkal jobban.

Mesélj az angyalokról! Te hogyan látod őket?

Általában mindenkiben él egy reneszánsz kép, amin az angyal szőke, göndör hajú, gyönyörű ember szárnyakkal, ugyanakkor lelkiállapottól is függ, hogy kiben hogyan jelenik meg ez a kép – de igazából teljesen mindegy, hogy hogyan néznek ki, nem az a fontos, hogy ki hogyan látja őket. Én például gyakran fénygömbök formájában érzékelem őket.

“Nem kell hinni a spiritualitásban, sőt az angyalokban sem, csak kérni kell és működni fog.” (Fotó: Bihari Balázs)

Ki a legkedvesebb angyalod?

Az összes angyalt nagyon szeretem, ráadásul az emberek által mindig új angyalokat ismerek meg, de minden embernek van két olyan angyala, aki csak vele foglalkozik. Éppen ezért én a saját őrangyalommal vagyok nagyon jó viszonyban, az arkangyalok közül pedig Mihály arkangyallal dolgozom nagyon sokat, szeretem az ő férfias stílusát, energiáit.

Ha valakiben e sorok olvasása után megszületik a vágy, hogy megismerkedjen az angyalaival, hogyan induljon el?

Egyszerűen csak kezdjen el beszélgetni az angyalaival, és kérje, hogy küldjenek számára felfogható és észlelhető jelet, és induljon el abba az irányba, hogy megismerhesse őket, például olvasson róluk nagyon sokat. Amikor az angyalok látják, milyen csatornákon kezd el kommunikálni velük valaki, ők alkalmazkodnak, és hasonló csatornákon válaszolnak.

A céljuk, hogy a mi életünk jobb és szebb legyen, mi pedig úgy tudjuk meghálálni a segítséget, ha átéljük a boldogságot, amihez általuk jutunk.

Kövesd R. Kövér Balázst a Facebookon!

Olvass még az angyalokról az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top