Horoszkóp

Így rendezd át a lakásod, és szerencsés lesz az életed

A kínai feng shui lakberendezési módszerével könnyedén változtathatod meg az életedet. Mindössze néhány alapvető elvet kell követned ahhoz, hogy szerencsés időszak elé nézhess. Íme néhány szuper tipp, amit vétek lenne kihagyni.

A kínai feng szó jelentése szél, míg a shui vizet jelent. A filozófia szerint e két elem szükséges az egészséges és szerencsés élethez.

A feng shui szerint amikor a lakás túlzsúfolt vagy rendetlen, rosszul rendezted be, az energia nem áramlik megfelelően, így az életedben is komoly elakadásokat okozhatsz magadnak. Tégy rendet, változtass néhány apróságon, és máris megindul otthonodban az életenergia. Bizonyított ugyanis, hogy a feng shui elvei alapján berendezett lakás pozitív energiát, rendet sugároz.

1. Tégy rendet magad körül

Amikor túl sok tárgyat gyűjtesz magad köré, nem válsz meg a régi magazinoktól, a már évek óta nem használt ruháktól, lezárod az energia természetes útját. Dobj ki minden fölösleges holmit, tégy rendet magad körül, és olyan felszabadultságot érzel, amit korábban sosem.

2. Engedd be a természetes fényt a feng shui szerint

Ne sötétítsd le a lakást, sőt engedj be annyi fényt, amennyit csak lehetséges. Nyisd ki az ablakokat, szellőztesd át az otthonodat minél többször. A villany helyett használt természetes fény jótékonyan hat rád. Egészségednek rendkívül jót tesz, ha lakásod dél-keleti területére helyezed a virágokat, szobanövényeket. A természetes fényt ők is meghálálják.

3. Természetes színekkel hangsúlyozd a lakásod

Mindez nem jelenti azt, hogy fehérre mázold az összes falat. Sőt, kifejezetten fontos, hogy nyugtató, meleg és természetes hatású színekkel teremts minél pozitívabb hangulatot az otthonodban. A halvány sárga vagy a kellemes zöld árnyalatok jó kedvre derítenek, az egészségedre is jótékony hatást gyakorolnak, és a szerencse is melléd pártol. 

4. Így rendezd el a feng shui szerint a bútorokat

A feng shui szemlélete szerint ne állítsd a kanapét vagy az ágyadat a bejárati ajtóval azonos fal mellé. Mindez ugyanis azt jelenti, hogy látni sem akarod, ki lép be az ajtódon, de gyengeségről is árulkodhat.

5. Használj illóolajakat

A feng shui kifejezetten ajánlja az illóolajakat. Tölts meg vízzel egy kisebb flakont, adj hozzá néhány csepp illóolajat, fújd szét a lakásban. Ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén megtisztíthatod otthonodat a negatív energiáktól. A legjobb szerencsehozó keveréket a tömjén-, a fahéj-, a rózsa- és a narancsillóolajokból állíthatod össze.

A feng shui tippjeivel szerencsét és egészséget hozhat az életedbe
A feng shui tippjeivel szerencsét és egészséget hozhat az életedbe

(Gostica)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top