Horoszkóp

9 tipp, hogy egyensúlyba hozd a torokcsakrát

A torokcsakra a tiszta kommunikáció energetikai központja. Irányítja a hallást, a szaglást és a torok megfelelő működését. A torokcsakra a test energetikai rendszerének ötödik tagja, és a toroknál helyezkedik el. Amikor nem működik megfelelően, légúti betegségek, torokfájás gyötörhet. Hogy elkerülhesd a közelgő náthás és megfázásos időszakot, már most érdemes egyensúlyba hozni ezt a csakrát. Íme kilenc egyszerű módszer.

A torokcsakra leginkább akkor működik diszharmonikusan, amikor magadba rejted az érzéseidet, amikor nem mondod ki, amit gondolsz, például azért, mert félsz felvállalni a gondolataidat. A visszafojtott szó és érzelem előbb vagy utóbb betegségek formájában tör a felszínre.

Ezek a torokcsakra betegségei

  • megfázás
  • köhögés
  • arcüreggyulladás
  • allergia
  • torokdaganat
  • rekedtség
  • torokfájás
  • torokgyulladás
  • nyakfájdalmak

Így hozhatod egyensúlyba a torokcsakrát

  1. Légy nyílt és mondd el, mondd ki őszintén, ami bánt. Meglátod, önmagában egy egyszerű beszélgetés is mennyire gyógyító lehet.
  2. Ha kimondani nem tudod, akkor legalább írd ki magadból mindazt, ami bánt, ami fájdalmas, ami rossz érzéseket vált ki belőled. Nem számít a fogalmazás, ahogy jön, úgy add ki magadból a felgyülemlett bánatot, feszültséget. A hatás nem marad el.
  3. Az éneklés bámulatos erővel hat a torokcsakrára. A zene önmagában is gyógyító hatással bír, ha még énekelsz is, azzal egyszerűen aktiválod a torokcsakra működését. Ne törődj vele, hogy hamis, a lényeg, hogy szabadítsd fel a gátakat.
  4. Engedd el azokat az embereket, azokat a dolgokat, akik vagy amik már inkább csak a fejlődésed útjában állnak. Ha megteheted, szeretettel köszönd meg, hogy eddig a barátságukat élvezted, de hagyd, hadd menjenek útjukra. Hamarosan újabbak és értékesebbek jönnek.
  5. A jóga bámulatos erővel hat a testre. Rendkívül gyógyító hatású, és amellett, hogy átmozgat, a csakráidat, az enegetikai rendszert is gyógyítja. A tevepóz, az eke, a híd és a halpóz is harmóniába hozzák a torokcsakrát.
  6. Az aromaterápia segítségével könnyedén megtisztíthatod otthonodat a negatív energiáktól. Az illóolajak mennyei illatot árasztanak a lakásban, nem mellesleg pedig a csakrákra is jótékonyan hatnak. A torokcsakrát a jázmin, a rozmaring, a szantálfa, a körömvirág vagy az ylang-ylang hozza a leginkább egyensúlyba.
  7. A szájadat nemcsak beszédre használhatod. Csókolhatsz vele, de fintoroghatsz, nevethetsz, grimaszolhatsz, kinyújthatod a nyelved. Napi néhány perces gyakorlás is jótékonyan hat a torokcsakrára.
  8. Időnként a beszéd helyett épp a csendet kell megtapasztalni. Ha fecsegős típus vagy, akkor a hallgatást mindenképpen érdemes gyakorolnod. Menj ki a természetbe, sétálj, kirándulj egyedül, tapasztald meg a csend erejét.
  9. A meditáció a legjobb út a csakrák harmonizálásához. Ez a csodás meditációs zene a torokcsakrát erősíti és hozza egyensúlyba. Csak lazulj el, és hallgasd a dallamot.

(via soul spot)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top