Horoszkóp

Így változik 7 évenként az életed

Az a kritikus hetedik év. Biztosan sokszor hallottad már. Az asztrológia szerint hétévenként változik az életed a bolygók állásának is köszönhetően. Hogyan és mi történik a 7 éves ciklusokban, periódusokban? Íme minden izgalmas részlet. Te melyik ciklusodat töltöd éppen?

Az asztrológia szerint a Nap, a Hold, a Vénusz, a Mars és a többi bolygó is hatással van az életedre. Hogy a bolygók éppen hol tartanak körforgásukban, erősen meghatározza a mindennapjaidat. Az égitestek útjának hossza és üteme eltérnek egymástól, vannak gyorsabban haladók és akadnak kevésbé sietős bolygók. Az asztrológia nyolc életciklust, periódust különít el, amelyek 7 és 14 éves időszakot ölelnek fel. Mindegyik ciklushoz kapcsolódik egy-egy bolygó, amelynek hatását a legerőteljesebben érezheted. Ezért lehet az a bizonyos hetedik év vízválasztó.

1. ciklus: a születéstől 7 éves korig

Életed első időszakát a Hold uralja, ezért is olyan érzékeny ez a korszak. A szüleid szeretete, gondoskodása a legfontosabb az első hét évben.

2. ciklus: 7 éves kortól 14 éves korig

A második időszakot a Merkúr bolygó uralja. Ekkor fedezed fel magad igazán, ekkor tanulod meg az alapvető ismereteket, ekkor bővül a legnagyobb mértékben a szókincsed. Az alapvető viselkedési normákat is ebben az időszakban sajátítod el.

3. ciklus: 14 éves kortól 21 éves korig

A Vénusz bolygó uralja életed harmadik periódusát. Ugye már érted, miért ebben az időszakban érint meg a másik nem, miért éled meg ekkor a legnagyobb szerelmet? Először léped át a szexualitás kapuját, a testiség gyönyörét, megéled a legmélyebb érzelmeket.

4. ciklus: 21. éves kortól 35 éves korig

A Mars uralja életed negyedik ciklusát, amely kétszer olyan hosszú, mint az előzőek. Ebben az időszakban már befejezed az iskolát, önállóan élsz, saját keresettel rendelkezel, többé nem függsz a szüleidtől. A magad ura lehetsz, magad menedzseled az életedet, célokat tűzöl, feladatokat tűzöl ki. Ebben az időszakban találhatsz a párodra, akivel házasságot kötsz, akivel családot alapítasz. A magánélet és a munkád a legfontosabbak.

Az életed nyolc – 7 és 14 éves – ciklusból áll

5. ciklus: 35 éves kortól 42 éves korig

A Nap uralja az ötödik életciklust. Ebben a korban már egzisztenciát építesz, kiderül, ki is vagy valójában, és milyen értékek a legfontosabbak a számodra. Ez egy nehezebb időszak lehet az életedben, hiszen a tested ekkor kezd el először változni. A szülések is nyomot hagynak, ezért még többet próbálsz foglalkozni a fiatalságod megőrzésével.

6. ciklus: 42 éves kortól 56 éves korig

A második 14 éves periódust a Jupiter energiája hatja át. Nem véletlen, hogy egyre inkább a spiritualitás irányába fordul az érdeklődésed. Meg akarod ismerni a világ rejtett összefüggéseit, a lelki folyamatok fontosabbá válnak. Nőként ebben az időszakban éled át a menopauzát, miközben a férfiak szexualitása még erejük teljében van. Az átmenet senkinek sem könnyű.

7. ciklus: 56 éves kortól 70 éves korig

A hetedik ciklus uralkodó bolygója a Szaturnusz, amely az öregkort, az elmúlást is szimbolizálja. A lassú bolygó hatására már te is lassítasz, több időt töltesz és foglalkozol magaddal, a pihenéssel. Ugyanakkor számtalan dolgot megtapasztaltál már, egyre bölcsebbé válsz, tudod már, mi az, ami igazán fontos számodra.

8. ciklus: 70 kortól

Az utolsó ciklusról nem tudni, milyen hosszú. Az is biztos, hogy egészen új dolgokat tapasztalhatsz meg az életed vége felé közeledve. Az Uránusz hatása alatt szívesen készítesz bakancslistát, és próbálsz ki olyan dolgokat, amiket a fiatalabb években elmulasztottál.

(via horoscope daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top