Horoszkóp

Adventi horoszkóp: a bolygóállások megmutatják, hogyan készülj karácsonyra

Advent idén december 3-án kezdődik. Ezen a napon kell meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Majd 24-én a negyediket, vagyis az összest. Jó lenne a karácsonyra békésen, derűsen és ünnepi hangulatban készülődni. Erre minden jegy szülöttjének esélye van. Az égi folyamatok, a konstellációk, a bolygóállások megmutatják, hogy hogyan:

KOS

Kissé bizonytalan vagy mostanában. Igaz? Ez december 9-én elvágólag megszűnik. Ekkor bolygód, a Mars belép a Skorpióba, ami jót fog tenni az önbizalmadnak és a fellépésednek. Visszatér az a határozott stílus, ami jellemző rád. De az éremnek mindig 2 oldala van: a határozottság ellenpólusa nem a határozatlanság, hanem a költekezés. A Mars hajlamosít arra, hogy szélsőségesen drágára pozicionáld a karácsonyt. 20-án a Szaturnusz és 21-én a Nap „siet” a segítségedre, és optimalizálja a korábbi kilengéseidet…

BIKA

Minden toleranciádra szükséged lesz, ha ünnepi hangulatra vágysz. December 9-én a Mars belép a Skorpióba, és olyan találkozásokat „ígér”, ami felkavaró és kibillentő lesz egyszerre. Ez nem meglepő, hiszen Mars a provokátor. De ha sikerül megőrizned a humorérzékedet és a jóhiszeműségedet, akkor senki és semmi nem tud kiborítani. A vidám karácsonyi dalok, a finom illatok és mesés ízek sokat segíthetnek. Azután jön a „felmentő sereg”: 20-án a Szaturnusz, 21-én a Nap belép a Bakba, és helyreáll a rend.

IKREK

Nosztalgikus hangulat vehet erőt rajtad december 3-tól. Ezt a hátráló Merkúr mutatja. Merkúr a te bolygód, a gondolat, a szó és a kommunikáció jelölője. Ezek szerint szokatlanul sokat fogsz gondolni, és beszélni a régi karácsonyokról. Semmi baj nincs ezzel, amennyiben nem untatod a környezetedet, és nem szomorodsz el. A Merkúr mellett a Vénusz, a Szaturnusz (19-ig) és a Nap (20-ig) a Nyilasban járva régi szerelmek emlékét hozza vissza. 23-án véget ér a nosztalgiázás: Merkúr elindul előre.

RÁK

Fel leszel dobva idén az adventi időszakban. December 9-én a Mars a Skorpióba lépve felturbózza a kreativitásodat és az életkedvedet. Rád se lehet ismerni: annyira fogsz pörögni. Szerencsére a környezeted ezt imádni fogja. Te is. A gyerekek lesznek ennek a fő nyertesei. Minden gondolatod, terved körülöttük, értük forog. Közben ne feledkezz meg a saját belső gyermekedről sem! Kényeztesd magad apróságokkal! Majd 20-ától a Szaturnusz, 21-étől a Nap hoz neked karácsonyi ajándékképpen szerelmet.

OROSZLÁN

Felemás hangulatú advent elé nézel. A Nyilasban járó bolygók: Merkúr, Vénusz (december 1-től), Nap (20-ig), Szaturnusz (19-ig) lelkesítően hatnak rád. Nem így Mars: 9-én a Skorpióba lépve családon belüli csatát, rivalizálást, feszültséget szimbolizál. Ezek egyáltalán nem méltóak a karácsonyhoz. Pont ezért kell mindent elkövetned, hogy ráébreszd őket arra, hogy most félre kell tenni a nézeteltéréseket. Vendégeld meg őket külön-külön, és ültesd a fejükbe és a szívükbe a szeretet elsődlegességét!

SZŰZ

Túlzásokra hajlamosít téged Merkúr, ami a Nyilasban hátrálva arra késztet, hogy régi, gyerekkori karácsonyt varázsolj pénzt, időt, energiát nem sajnálva, önmagadat nem kímélve. Hiába mondogatja a családod, hogy erre nincs szükség, nem fogsz hallgatni rájuk. Józanságod visszatér, ahogy a Bakba lépnek a bolygók: 20-án a Szaturnusz, 21-én a Nap. Kérdés, hogy ez nem lesz-e késő már. Az asztrológiai előrejelzés abban segíthet neked, hogy az arany középúton maradva, a mértékletességet megtartva készülődj.

MÉRLEG

Az a feszítés, ingerlékenység, ami eddig jellemzett téged, egy csapásra megszűnik december 9-én, amikor a Mars végre kilép a Mérlegből. Innentől sokkal békésebb hangulat „költözik” a szívedbe, és könnyebb lesz átérezni a közeledő karácsony szentségét. Közben folyton mehetnéked lesz. Ahhoz, hogy ezt a vágyadat kielégítsd, nem kell messzire utaznod. Tehetsz kisebb kirándulásokat közeli városokba, ahol meglátogathatsz több karácsonyi vásárt, és magadba szívhatod az ünnep illatait, ízeit, fényeit, stb…

SKORPIÓ

Nem lehet bírni veled december 9-től. Mars a Skorpióba lépve felturbóz téged. Szóval nem leszel energiahiányos. Sőt. Viszont ebből adódhat vita, ha sürgetni kezded a többieket. Ne tedd! Csinálj mindent úgy, ahogy jól esik, de ne várj másokra! Ezzel párhuzamosan a Nyilasban felvonuló bolygók a pénzügyek fontosságára világítanak rá. Úgy tűnik, most okosan tudsz gazdálkodni. De ez ne jelentse azt, hogy anyagiassá válsz! Semmiképp se szoruljon háttérbe a szeretet, amiről az ünnep és a készülődés szól!                                                                             

NYILAS

Ne bántsd magad, ha azt veszed észre, hogy többször gondolsz a régi karácsonyokra! Ezt Merkúr mutatja, ami december 3 és 23 között hátrálva nosztalgikus hangulatot hoz neked. Nem baj, ha emlékszel, de nem szabad elszomorodnod. Már csak azért sem, mert itt a születésnapod. Örülj, mert a Napon és a Merkúron kívül a Vénusz és a Szaturnusz is a Nyilasban jár. Utóbbi 20-án átlép a Bakba, amitől szó szerint és átvitt értelemben is meg fogsz könnyebbülni. Ez egy karácsonyi ajándék az asztrológia szerint…

BAK

Egyre fokozódó várakozás vesz erőt rajtad. Ennek oka nem csak a közeledő karácsony, hanem egy sorsfordító bolygójegyváltás: Szaturnusz, a Nagy sors bolygója december 20-án belép a Bakba. Saját bolygód „hazatérve” óriási ajándék a számodra. Ettől megnyugszol, stabilitást és tervezhetőséget tapasztalsz, ami biztonságérzetet ad neked. Ha eddig sürgetve érezted magad, akkor ez hirtelen megszűnik. Ennek értelmében 20-a előtt lehet türelmetlenség, hajszoltság, stb. Persze csak akkor, ha hagyod…

VÍZÖNTŐ

Ez a karácsony más lesz, mint a korábbiak. Ezt te is érzed. Több bolygó megerősíti ez: Mars december 9-én a Skorpióba lépve óriási energiát hoz neked, ami olykor feszültté tehet. De csak akkor, ha egyszerre több dolgot akarsz elintézni, kézben tartani. Szóval egyszerű a megoldás: készíts listát a teendőkről, és mindig csak egyet, az éppen aktuálisat csináld! A másik segítség a Nyilas bolygók, amik baráti támogatást és vidám összejöveteleket mutatnak. Menj el, és nevess, töltődj velük!…

HALAK

Minden kapkodás legjobb „gyógyszere” a te szempontodból Mars, ami december 9-én belép a Skorpióba, és őrületes energiát „küld” neked. Így nem kell aggódnod, hogy időben elkészülsz-e. Közben a Nyilasban felvonuló bolygók hajlamosítanak arra, hogy túl sokat foglalkozz a jövővel. Pedig a jelen pillanatnál nincs értékesebb. Gyorsan vissza tudod rántani magad a jelenbe illatokkal, ízekkel, amikkel tele van a levegő, ha kicsit odafigyelsz: forralt bor, forró csoki, mézes kalács, fenyő, stb. Érezd, élvezd!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top