Horoszkóp

10 esküvői babona a boldog házasságért

Vannak, akik csak legyintenek az esküvői babonák hallatán, főleg akkor, ha olyanok kerülnek szóba, amelyek régebbre nyúlnak vissza. Semmi kétség, tényleg akadnak ezek között olyanok, amelyek mosolyt csalnak az arcunkra, némelyiket azonban érdemes kipróbálni, biztos, ami biztos alapon.

1) Fürge ujjak

Szerencsétlenséget hoz a menyasszonynak, ha a nagy napon viselt ruháját maga készíti el. Erre ma már kevesen vállalkoznának, ám a kiegészítők sorába beilleszthetők olyan darabok, amik saját gyártmányok. A hétköznapokon tökéletesek, ám az egybekelés napján érdemes mellőzni ezeket!

2) Tükröm, tükröm

Mindenki tudja, hogy a vőlegénynek semmilyen körülmények között sem szabad megpillantania a menyasszonyi ruhát az esküvő előtt, létezik azonban olyan babona, mely szerint maga az ara sem nézheti meg magát a tükörben teljes „harci díszben”. Ha viszont kilép a cipőjéből, kiveszi a fülbevalóját, vagy leteszi a kesztyűjét, akkor már tükörbe nézhet balszerencsés következmények nélkül is.

eskuvoi babonak boldogsag hazassag parkapcsolat szerelem

Hogy tényleg boldogító legyen az igen – Thinkstockphotos

3) Boldogító madárdal

Úgy tartják, hogy szerencsés lesz a házasság, ha az esküvő reggelén madárfüttyre ébred a menyasszony. A természeti jelenségek közül a szivárvány a másik nagy szerencsehozó, főleg akkor, ha a szertartásra igyekezve pillantják meg az égen.

4) Lángoló szenvedély

Az olasz menyasszonyok mindig viselnek valamit a ruhájuk alatt, ami tűzvörös. Ez segít életben tartani a szerelmesek közti lángolást, és gondoskodik arról, hogy az ifjú házasok soha ne unatkozzanak a hálószobában.

5) Jól gondold meg!

A vőlegény, ha egyszer átlépte a küszöböt az esküvőre indulva, már nem térhet vissza a lakásba. Ha mégis így tesz, az azt jelenti, hogy bizonytalan a házasságot illetően, és nagy valószínűséggel nem zárta le a múltját.

eskuvoi babonak boldogsag hazassag parkapcsolat szerelem

Klassz lenne, ha tényleg csak a babonákon múlna! – Thinkstockphotos

6) Ajándék az anyósnak

A mediterrán országokban a ceremóniát követően az ifjú férj búzakalásszal ajándékozza meg a feleségét, a bőség, a gazdagság és a termékenység reményében. Miután kimondták a boldogító igent, a feleség olajággal kedveskedik az anyósának, hogy megelőzzék a közöttük kialakuló békétlenséget.

7) Kampánycsend

Szerencsét hoz az ifjú párnak, ha a nagy napot megelőző éjféltől nem találkoznak, sőt egy szót sem váltanak egymással. Így elkerülhetők azok a nagy veszekedések, melyek hevében bármelyik fél meggondolná magát, mielőtt az oltár elé állna.

8) Naprakészen

Nem hoz szerencsét, ha az esküvőre pénteken kerül sor, ám boldogságot ígér, ha a pár kedden vagy csütörtökön mondja ki a boldogító igent. Bármelyik napot választják is az egybekelésre, lényeges, hogy a szertartásra ne az esti órákban kerüljön sor!

eskuvoi babonak boldogsag hazassag parkapcsolat szerelem

Most már azt is tudjuk, miért kell ölbe kapni a menyasszonyt – Thinkstockphotos

9) A küszöbön túl

Az esküvőt követően, mielőtt átlépnék a küszöböt, az újdonsült férjnek a karjába kell vennie a feleségét, és így kell hazatérniük. Egy római kori elbeszélés szerint erre azért van szükség, mert egy frissen házasodott asszony átesett a küszöbön az esküvő után, és onnantól kezdve üldözte a balszerencse. Az ifjú férjek egyszerűen megóvhatják feleségüket ettől a veszélytől!

10) Édes emlék

Ha a menyasszony megőriz egy darabkát a lagzin terítékre került süteményekből – nyilván nem a krémes, romlandó tortákból! – az hozzájárul ahhoz, hogy boldogságuk teljes legyen. Fokozza a hatást, ha ezt a süteményt az első házassági évfordulójukon a vőlegénnyel együtt elfogyasztják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top