Horoszkóp

Igazából szerelem: ezt jósolják a kártyák júliusban a szerelemre, a párkapcsolatra

Vajon mi mindenre számíthatsz júliusban a szerelemben, a párkapcsolatban? A különleges kártyák jóslatából számos izgalmas és nagyon tanulságos válaszra találhatsz ezúttal is. Elgondolkodtató üzenet, jóslat következik. Megfogadod a tanácsokat a boldogságodért?

Minden hónap utolsó napján leülök a szőnyegre, kiterítem magam elé a kártyákat, behunyom a szemem, és veszek néhány mély lélegzetet. Amikor megfelelőképpen elcsendesedtem, megkérdezem:

  • Melyek a legfontosabb információk, amelyekre az olvasóimnak a következő hónapban szükségük van?
  • Mi az, ami a leginkább segíti őket abban, hogy megtapasztalják a szerelmet és a párkapcsolati boldogságot?

Aztán – továbbra is behunyt szemmel, a belső vezettetésre hagyatkozva – kihúzom a kártyákat.

Az elsőt Tori Hartmann: A csakrák bölcsessége című csomagjából húzom. Ez erre a kérdésre válaszol:

  • Miről szól ez a hónap?

A másodikat Esther and Jerry Hicks: Getting into the Vortex (Belépés a vonzás örvényébe) című paklijából húzom, amelynek ez az alcíme: Relationship Cards (Kapcsolati kártyák). Ebből erre a kérdésre kapunk választ:

  • Mi lesz a feladatunk ebben a hónapban?

A harmadikat pedig Kris Carr: Crazy Sexy Love Notes (Őrülten csábos szerelmes üzenetek) című kártyáiból húzom, és ezt kérdezem hozzá:

  • Mivel táplálhatjuk és támogathatjuk magunkat abban a folyamatban, amit a másik két kártya üzenete elindít?

Lássuk tehát, mi vár ránk júliusban!

  • Amiről a hónap szól: Megbocsátás
  • Ami a feladat: A vonzás törvénye akkor is működik, ha arra figyelek, amit nem akarok
  • Ami támogatni fog: Várnak a kalandok

1. lap: Megbocsátás

„A megbocsátás a munkaköri leírásunk része” – mondta a barátnőm egy társaságban, amire néhányan rácsodálkoztak, mi pedig összenevettünk. Jólesett végiggondolni, ez a fogalom mostanra valóban áthatja az életemet, és bármilyen sérelem ér, igyekszem minél hamarabb megbocsátani.

A legtöbben azt kérdezik tőlem a megbocsátással kapcsolatban, hogy nem válunk-e így kiszolgáltatottá, és nem kell-e attól tartanunk, ezzel csak egyre több bántás ér?

A válasz határozott NEM, abban az esetben, ha helyesen értelmezzük a megbocsátást. A megbocsátás ugyanis nem jelenti azt, hogy el kellene tűrnünk valakinek a folytonosan bántó viselkedését. Senkinek sem kell újra és újra kitennie magát, hogy akár szóban, akár fizikailag bántalmazzák. Ha ilyen helyzetben vagy, tégy meg minden tőled telhetőt, hogy a lehető leghamarabb kilépj belőle. És aztán kezdj neki a megbocsátásnak.

A megbocsátás nem jelenti azt sem, hogy vissza kellene engedned az életedbe azt, aki bántott. Továbbra is tartsd magad távol tőle, ám közben fokozatosan engedd el a haragot és a bosszúvágyat, ezekkel ugyanis csak magadat mérgezed.

A megbocsátás valójában elengedés. Azzal kapcsolatban, ami történt, és azzal kapcsolatban, aki tette, elengeded az ítéleteidet. Nem ítéled meg sem őt, sem a tettét, sem a helyzetet, hanem levonod a tanulságot, és új döntést hozol. Elfogadod, ami történt, megtörtént. Ha kell, kinyilvánítod a szükségleteidet és meghúzod a határaidat, de nem mérgezed tovább magad, hogy dühöngsz és bosszúért kiáltasz.

Júliusban tehát engedd meg magadnak, hogy a felszínre kerüljön néhány olyan korábbi sérelem, amelyet most már ideje megbocsátanod. Légy gyengéd magaddal, és tudd, a megbocsátás is egy folyamat. Amikor elhatározod, hogy megbocsátasz, az csak az első lépés: legtöbbször időbe telik, hogy a mérgező érzelmek ténylegesen kitisztuljanak belőled.

igazából szerelem Sarkadi Kriszta júliusi jóslat

A megbocsátás különösen fontos erény júliusban (a szerző fotója)

2. lap: A vonzás törvénye akkor is működik, ha arra figyelek, amit nem akarok

Ez a lap még inkább felerősíti a megbocsátás jelentőségét. Hiszen mindaddig, amíg a megbocsátás nem történt meg, a figyelmedet azokon a bántó helyzeteken tartod, amelyeket átéltél. A figyelmeddel pedig akaratlanul is megnöveled a lehetőségét, hogy újra hasonló helyzetben találd magad. A figyelmed ugyanis az, amivel az életed történéseit megteremted.

  • Amiről olvasol,
  • amit hallgatsz,
  • amit a tévében nézel,
  • amiről másokkal beszélgetsz,
  • amin rendszeresen gondolkodsz,

mind megmutatja, miből teremtesz éppen egyre többet.

Júliusban több lehetőséged nyílik, hogy rajtakapd magad, amint éppen olyasminek adod a figyelmed, amit valójában nem szeretnél. Ilyenkor nincs más dolgod, mit feltenni magadnak a kérdést: „Igen, most már látom, eddig erre figyeltem, ezért ebből teremtettem egyre többet. De ez olyasmi, amit nem akarok. Rendben, akkor mit szeretnék helyette?”

Addig ne engedd szabadon a gondolataidat, amíg meg nem találtad, amit szeretnél. És utána csak erre figyelj. Keresd a jeleket az utcán, az otthonodban, az emberekben, akikkel találkozol.

Íme, egy példa, hogyan csináld.

Hazafelé menet eszedbe jut, milyen megalázóan viselkedett veled a főnököd. Újra átéled a helyzetet, egyre rosszabbul érzed magad. Ekkor kérdezd meg: „Mit szeretnék ehelyett?” Ilyen válaszok születhetnek:

  • Szeretném, ha olyan főnököm lenne, aki tisztelettel és szeretettel bánik a munkatársaival.
  • Szeretnék határozottabban kiállni magamért.
  • Szeretném megőrizni a belső békémet, függetlenül attól, hogy épp mi történik körülöttem.

Amint megvan a megfelelő gondolat, minden figyelmedet szenteld ennek, és kezdj el merengeni, milyen lenne az életed, ha ez máris így történne. Mit csinálnál? Hogyan éreznéd magad? Mi lenne másképp, ha holnaptól már az új helyzet várna a munkahelyeden?

Minél többször teszed meg mindezt júliusban, egy idő után annál könnyebben váltasz arra, amit szeretnél. Az eredménye pedig az lesz, hogy egyre örömtelibbé és boldogabbá válik az életed, hiszen már ez van a figyelmed középpontjában.

3. lap: Várnak a kalandok

Nyár van, július, nem is találhatnál alkalmasabb időpontot, hogy megnyisd magad a kalandoknak. A kártyán látható kép azt sugallja, ehhez mindenképpen külföldre kell utazni, ám ez egyáltalán nem így van. Kaland minden egyes pillanat, amelyet a komfortzónádon kívül töltesz, mert olyasmit teszel, amit nem szoktál. Például:

  • nem ülsz be az autódba, hanem sétálsz, buszozol vagy vonattal fedezed fel a környéket.
  • egy hétig minden nap más útvonalon mész haza.
  • újholdkor (július 13. péntek) felnézel az égre, és elmondod a kívánságaidat.
  • teliholdkor (július 27. péntek) megünnepled a bőséget és lakomát rendezel a barátaidnak.
  • felsétálsz (na jó, autózhatsz is) egy közeli dombra, és megcsodálod a naplementét.
  • minden hétvégén meglátogatsz egy olyan kerületet a városban, vagy egy olyan települést az országban, ahol még nem jártál.
  • besétálsz a szökőkútba, annak ellenére, hogy nem szabad (csak óvatosan).
  • együtt ugrándozol a gyerekeiddel a kerti locsoló vízsugarában.
  • kiállsz a hegytetőre és kiáltasz egy nagyot.

Ezek közül bármelyiket megteheted, de az is jó, ha csupán engeded, ez a lista inspiráljon, és eszedbe jusson még egy csomó dolog. Határozd el, minden héten teszel valamit, ami szokatlan, ami kalandos, ami örömmel tölt el. Így válsz egyre nyitottabbá, hogy minden vágyad könnyedén megvalósulhasson.

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta, a Szerelmeskönyv írója
www.igazabolszerelem.hu

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő

Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top