Horoszkóp

Ez az 5 csillagjegy remekel az absztrakt gondolkodásban

Könnyedén képesek elvonatkoztatni.

Egy konkrét gondolkodó azt hiszi, amit lát. Szereti a listákat, táblázatokat, pontról pontra megtervezett feladatokat. Ezzel szemben az absztrakt gondolkodó átlátja a rendszert, és izgatja a dolgok mélyebb értelme, az, hogy hogyan kapcsolódnak össze a világban tapasztalt jelentések. Imádja a metaforákat, rejtett értelmeket – ahogyan az alábbi 5 jegy szülötteire is ez jellemző.

1. Vízöntő

A Vízöntő a tipikus absztrakt gondolkodó, ezért is van az, hogy sok innovátor és kreatív szakember is ebben a jegyben született. Gyerekként állandóan azt kérdezgette, hogy „miért?”, és felnőttként is hajlamos mindent megkérdőjelezni. Általában persze a saját válaszait adja, és nem elégszik meg másokéval.

2. Ikrek

Az Ikrek is inkább absztrakt módon gondolkodnak. Nem szeretik, ha valamit csak azért kell megcsinálniuk, mert valaki azt mondta. Sokkal szívesebben csinálják, ha az értelmét is látják. Jellemzően nem követik a lépésről lépésre szóló útmutatókat: ide-oda ugrálnak benne, és végül a saját módszerüket dolgozzák ki. Kreatívak, és folytonosan fejlesztik a világlátásukat.

3. Halak

Az absztrakt gondolkodás része a Halak művészi bájának. A dolgok mögé lát, és sokszor olyasmit is észre vesz, ami mindenki más figyelmét elkerülte. Mindez gazdag fantáziával párosul, ezért képes a művészi alkotásra. Ritkán felszínesek, mert a legtöbb dolog igazán mély benyomást tesz rájuk.

Fotó: Pexels.

4. Kos

A Kos gyűlöli a rutint, és nem szeret kétszer ugyanúgy csinálni valamit, ezért is hajlik az absztrakt gondolkodás felé. Sokkal szívesebben töri meg hirtelen a mintát, mint hogy beleragadjon a mókuskerékbe. Nem szereti a fix terveket, inkább a pillanat hevében dönt.

5. Nyilas

A Nyilas szülöttei filozofikus és intellektuális habitusú emberek. Szeretnek elmerengeni az élet nagy kérdésein, és ezeket például egy pohár bor mellett örömmel vitatják meg barátaikkal is. Azért is szeret utazni, mert így tágíthatja tudatát, és az új élmények új embert faragnak belőle. Viszont ilyenkor inkább csak laza tervet követ, semmint percről percre kidolgozott menetrendet.

(Your Tango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top