Horoszkóp

Leleplezi a csillagjegyeket a védikus horoszkóp

Az indiai és a nyugati asztrológia között számos hasonló vonás fedezhető fel. Ugyanúgy 12 csillagjegyet különböztetnek meg, és a születési időpontok is azonosak. Nos, melyik az indiai csillagjegyed, és mi mindent árul el rólad?

Az indiai asztrológia alapvető forrásait a védák őrzik, amelyek a hindu vallás legfontosabb alapkövei. A védákat az időszámításunk előtti 1500-as években foglalták írásba. Az indiai asztrológiának számos elnevezése ismert, így valójában a hindu asztrológia, a védikus asztrológia és a Jyotish ugyanazt a rendszert jelöli.

A hinduk már a vallásuk okán is nagyon erősen hisznek a védák tanaiban, és persze az asztrológiában is. A nyugati asztrológiával mégsem azonos a védikus horoszkóp még akkor sem, ha mindkettő esetében csillagjegyeket, horoszkópot, állatövi jegyeket használnak. Annyi viszont bizonyos, hogy az indiai horoszkóp is 12 csillagjegyet különböztet meg. Lássuk, mit mesél rólad a tiéd.

Mit árul el rólad az indiai horoszkóp? (iStock)

Íme a 12 indiai csillagjegy

1. Mesha (április 14. – május 14.)

Mesha, az indiai horoszkóp első csillagjegye, a nyugati asztrológiában a Koshoz hasonlítható. Ha a Mesha jegyében születettél, aktivitás, dinamizmus és akaratérvényesítés jellemez téged. Valódi egyéniség lehetsz, aki nem szereti a korlátozást, de az elképzeléseidet mindenkor érvényre akarod juttatni. A céljaid megvalósításáért nagyon sokat teszel, bátran kiállsz magadért, a szeretteidért.

2. Vrishabha (május 15. – június 14.)

Ha Vrishabha jegyében születtél, elkötelezett, eltökélt és rendkívül állhatatos ember lehetsz. Nagyon erősen jellemző rád a megfontoltság, az anyagi és érzelmi biztonságra való törekvés. Céltudatosan élsz, lassan, lépésről lépésre haladsz a megvalósítás felé. Keményen és kitartóan dolgozol, kedveled a luxust, de meg is teremted magadnak az ehhez szükséges anyagi fedezetet.

3. Mithuna (június 15. – július 16.)

Ha az indiai horoszkóp szerinti Mithuna jegyben születtél, minden bizonnyal kiváló szellemi adottságokkal rendelkezel. A gondolkodás, a kifinomult kommunikáció jellemez téged. Könnyen és szívesen barátkozol, kifejezetten jól érzed magadat nagyobb társaságokban is. Időnként nyugtalan és kiszámíthatatlan lehetsz, és nem is mindig könnyű egyetlen feladatra összepontosítanod. Ha nem muszáj, nem döntesz, vagy csak nehezen teszed meg.

A védikus asztrológia is 12 jegyet különböztet meg (iStock)

4. Kataka (július 17. – augusztus 16.)

Ha Kataka jegyében születtél minden bizonnyal érzelmes típus lehetsz. Az érzéseiden, az empátián keresztül próbálod megérteni a világot, a többi embert. Időnként hajlamos lehetsz elbizonytalanodni, ilyenkor a szeretteidnél keresed az érzelmi biztonságot. Szívesen gondoskodsz a családodról, ha kell, áldozatokat is hozol magadért és értük. A lelked akkor nyugszik meg, amikor saját otthont és családot teremtesz.

5. Simha (augusztus 17. – szeptember 16.)

Ha a Simha jegyében születtél, bizonyosan nagyon kreatív, magabiztos, öntudatos típus lehetsz. Nagyon szereted a gyerekeket, és csöppet sem bánod, amikor mások elismernék, nagyra értékelnek téged. Nagyvonalú és nemes lelkű ember vagy, de nem áll tőled távol a szórakozás, a viccelődés sem. Nagyon sokan kedvelnek téged, igazi népszerűségnek örvendesz, hiszen kedvesnek, nagyon szimpatikusnak tartanak téged a többiek.

6. Kanya (szeptember 17. – október 17.)

Amennyiben Kanya jegyében születtél, biztosan nagyon óvatos és körültekintő típus vagy. Talán túlzottan is félénk lehetsz bizonyos helyzetekben, de a szorongásra is hajlamos lehetsz. Azzal próbálod magadat védeni, hogy rendszert, átlátható rendet alakítasz ki az életedben, amihez természetesen ragaszkodsz is. Hajlamos lehetsz a kritikus észrevételekre, de nagyon alaposan végzed a munkádat, és nagy fokú érzékenység jellemez téged. Rád mindenkor számíthatnak a többiek, senkit sem hagynál cserben.

A hindu emberek nagyon vallásosak, tisztelik egymást és a természetet (iStock)

7. Thula (október 18. – november 16.)

Ha Thula jegyében születtél az indiai horoszkóp szerint biztosan nagyon vágysz a kapcsolatokra, legyen ez baráti, szerelmi vagy családi kapcsolat. Szinte biztosan a nagyobb közösségben érzed jól magadat a leginkább. Törekszel a szépségre, a harmóniára, a belső békére. Amikor csak teheted, kerülöd a konfliktusokat, és inkább megnyerő modoroddal, diplomáciai érzékeddel érvényesíted az akaratodat. Meg kell tanulnod a céljaiért kiállni és küzdeni, amikor csak kell.

8. Vrischika (november 17. – december 15.)

Amennyiben Vrischika jegyében születtél, téged biztosan a szenvedély hajt az életedben. Nálad a hatalom és a veszteség rendkívül fontos szerepet játszik, mintha e kettő között próbálnál egyensúlyozni. Nagyra törő céljaid vannak. Érdekel a mágia, a szemmel nem látható világ, de hajlamos lehetsz túlzottan is sokat marcangolni önmagadat. Időnként nagyon sokat vállalsz, amit aztán teherként cipelsz a válladon, pedig ezzel ártasz a legtöbbet az egészségednek.

9. Dhanus (december 16. – január 14.)

Ha Dhanur jegyében szülöttél idealista lehetsz. Árad belőled a pozitív energia, az optimizmus. Szinte folyton mozgásban vagy, egész életedben az élet értelmét keresed. Sokat és nagyon szívesen utazol, érdekelnek a különböző kultúrák, vallások. Neked állandóan szükséged van víziókra, célokra, és nagy örömmel fogadod, ha mások is csatlakoznak hozzád. Kétségtelenül a szerencse fiának számítasz az indiai csillagjegyek között.

Az indiaiak a harmóniára, a békére törekszenek (iStock)

10. Makara (január 15. – február 12.)

Amennyiben Makara jegyében születtél nagyon becsvágyó ember lehetsz. Szakadatlanul teszel azért, hogy a kitűzött céljaidat elérhesd és megvalósíthasd. Állandóan űzi a belső vágy, hogy munkádban, a társadalmi elismertségben a lehető legmagasabbra juthass. Céltudatosságodat gyakran a családod szenvedi meg, pedig ők is nagyon fontosak a számodra. Zárkózott ember vagy, nem könnyen mutatsz érzelmeket.

11. Kumdha (február 13. – március 11.)

Ha Kumdha jegyében születtél te nagyon más lehetsz, mint általában a többi ember. Téged semmilyen sémába nem lehet beilleszteni, hiszen mindig az egyedire, az eltérőre törekszel. Óriási benned a szabadságvágy, az önállóság, ezért általában csak életed későbbi felében kötelezed el magadat – ha egyáltalán megteszed. Mindig új impulzusokra vágysz, a régit hamar unalmasnak találod. Ideális világ álmodozol, de meg is teszel mindent, hogy ez az álom egyszer megvalósulhasson.

12. Meena (március 12. – április 13.)

Végül, ha az indiai állatöv utolsó, Meena jegyében születtél, te egyszerre képviseled a véget és az örökkévalóságot. Nagy fokú érzékenység, empátia jellemez. Erős benned a vágy a megváltás, a teljes felszabadulás iránt. Álmodozó típus lehetsz, aki nem is mindig érti a mai világot. Nem véletlen, hogy csak kevés emberrel érintkezel, ugyanakkor romantikus énednek köszönhetően szívesen töltöd az időt a szeretteid körében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top