Horoszkóp

Híres akarsz lenni? Remélhetőleg Vízöntő a csillagjegyed

Egy vitatott tanulmány kapcsolatot talált az asztrológia és aközött, hogy milyen sikeres lehetsz.

A születési hónapod meghatározza, hogy milyen eséllyel lehet belőled is celeb – állítja egy egyetemi tanár. Szerinte a december és március közötti időszak szülöttei nagyobb eséllyel lesznek eredményesek az iskolában is, amit vitathatóan az asztrológiához köt. Bár nem megy annyira messze a két dolog közötti kapcsolat feltételezésében, hogy a bolygók és csillagok hatással vannak viselkedésünkre, de azt határozottan állítja, hogy az asztrológia hasznos bizonyos emberi minták megértésében.

pexels.com

A Comprehensive Psychology című folyóiratban megjelent, nagy port kavaró kutatás a Connecticuti Egyetemen dolgozó Dr. Mark Hamilton nevéhez fűződik, és arra a végkövetkeztetésre jut, hogy minél közelebbi időpontban született egy gyerek az iskolakezdés időpontjához, annál nagyobb eséllyel ér majd el sikereket.

Ahogy Dr. Hamilton mondja „nagyobb teljesítményre sarkalló mentális és fizikai feladatok a gyerekkori fejlődés során hozzájárulnak az ambíció kialakulásához. A mintegy 12 évnyi oktatás során szerzett eredmények személyes győzelemmé kovácsolódhatnak.”  

A Cleveland Állami Egyetem egyik tanára, Dr. Jeremy Genovese 2014-es tanulmányában pontosan a siker és az asztrológia közötti kapcsolatot zárták ki. De Dr. Hamilton váltig állítja, hogy az elemzés téves és a születési horoszkóp meghatározza a személy későbbi élete során elérhető sikereit.

pexels.com

A kutatás szerint a Vízöntő jegyűeknek van a legnagyobb esélyük arra, hogy sztárrá váljanak, mivel magabiztosak és éles elméjűek. A 12 állatövi jegy közül a Kos, az Ikrek, az Oroszlán, a Mérleg, a Nyilas és a Vízöntő mondhatók asszertívnek, míg a többiek inkább passzívnak.

Dr. Hamilton szerint a jegyek ragyogása jelzés értékű lehet – utal arra, hogy egy személy asszertív vagy passzív lesz-e. A „vizes” jegyűeknek tartott késő december és kora március között születetteket szintén gyakran kötik össze a celeb státusszal.

A tanulmányban 300 politikai, tudományos, közszférabeli, irodalmi, művész- vagy sportceleb adatát vetették össze. Kiderült, hogy a celebek születési időpontjai az év bizonyos időszakában csoportosultak.

A pszichológusok figyelmen kívül hagynák az asztrológiai korrelációkat, de bizonyos szezonális hatásokra még keressük a választ” – mondta Dr. Hamilton. Mindent egybevetve nem mondja, hogy az asztrológiának közvetlen hatása van a sikerre, sokkal inkább állítja azt, hogy az asztrológiai szempontok hasznos kellékek és annak megértését szolgálják, hogy az emberek ne feledkezzenek meg a természet ritmusáról és mintáiról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top