Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2020. június 17-23.: Nagyon különleges a nyári napforduló

Nagyon különleges hetet jelez a Hold. S most nemcsak az újhold, hanem a nyári napforduló kapcsán is. Tény és való, ilyen napokra ritkán akad példa. A heti holdhoroszkópból minden részletet megtudhatsz.

Vasárnap, a nyári napfordulóval, hivatalosan is elkezdődik a csillagászati nyár. Ezzel tökéletesen összecseng a vasárnap reggeli újhold, amitől megjön az újító kedved. Ne fogd vissza magad akár az otthonodról, a családodról, a nyaralásról, sőt a jövődről essen szó! Minden téren itt az ideje újítani…

SZERDA június 17.: A Bika Hold miatt érezheted magad kissé lelassultnak, nehézkesnek. Ne aggódj, nincs veled baj! Jól tennéd, ha ma mindent komótosan csinálnál. Fogászati tilalom van ma is életben. Viszont még fogy a Hold, ami aktuálissá teszi a szőrtelenítést és a bőrtisztítást. A Bika jegy a szépérzékedet erősíti. Szóval itt az ideje szépítkezned.

CSÜTÖRTÖK június 18.: Csak éjjel fog jegyet váltani a Hold. Ebből adódóan a mai nap is alkalmas mindarra, amit tegnap elmulasztottál: szőrtelenítés, bőrtisztítás, szépítkezés. Azonban ma sem javasolt fogászatra menned. Kivéve, ha sürgős a helyzet. A Bika föld jegy, ezért kertészkedhetsz, vagy a szobanövényekkel foglalkozhatsz.

PÉNTEK – június 19.: Ma egészen megváltozik a kedélyed és az energiád: az Ikrek Hold ugyanis könnyedebb, vidámabb hangulatot hoz magával. Kerti munka tilalom van érvényben ma. A fogyó Hold miatt ugyanakkor továbbra is lehet fogyókúrázni, méregteleníteni. Időzítsd mára a nagytakarítást! Ebben is kezedre játszik a fogyó Hold, s mindenképpen szellőztess hosszan!

Vasárnap újhold és nyári napforduló lesz

Vasárnap újhold és nyári napforduló lesz (fotó: Getty)

SZOMBAT június 20.: Újhold előtti napon a legjobb fogyókúrázni, méregteleníteni, takarítani és a fém tárgyakat megtisztítani. Lehet, hogy ezek mostanában nem olyan népszerűek, de a régiek még komolyan vették ezeket a javaslatokat. Neked sem kötelező megfogadni, de ha van időd, kapacitásod, tesztelheted, hogy a hagyományok mennyire működnek.

VASÁRNAP – június 21.: Ez a vasárnap több szempontból is kivételes nap: ma van a nyári napforduló, részleges napfogyatkozás és újhold is. Biztos lehetsz benne, hogy veled is történnek ma kivételes események, amelyek újdonságot és/vagy újítási esélyt hoznak az életedbe. A te dolgod annyi, hogy észrevedd, s élj vele. Az újholdról részletesen a táblázat alá görgetve olvashatsz.

HÉTFŐ – június 22.: Szerencsére hétfőn is a Rákban jár a Hold, ami meghosszabbítja a tegnapi újhold újító hatását. Emellett kedvez a mosásnak, öntözésnek, s minden vízzel kapcsolatos tevékenységnek. Kérdés, milyen lesz ma az időjárás, s egyáltalán kell-e vizet adnod a kerti növényeknek? Közben fontos, hogy sok folyadékot igyál. Neked is épp annyira szükséged van vízre, mint a növényeidnek.

KEDDjúnius 23.: Kedden kora délután lép ki a Rákból a Hold. Addig még moshatsz, öntözhetsz, szaunázhatsz, teázhatsz, úszhatsz. Utána az Oroszlán Hold csupa kertben végzendő munkának kedvez: fűszernövény ültetés, fűnyírás, permetezés, sövénynyírás és vízi növények telepítése. Ma még fodrászati tilalom van érvényben.

Ezekben a jegyekben jár a Hold a nyári napforduló hetében

heti holdhoroszkóp 2020. június 17-23.

A Rák jelében újhold és nyári napforduló lesz (nlc)

A nyári napforduló újholdja

Június 21-én, vasárnap kezdődik hivatalosan a csillagászati nyár a napfordulóval egyidőben. És a kezdet reggelén (08:41-kor) a Rák jelében együtt áll a Nap és a Hold. Ezt az együttállást nevezzük újholdnak. Ilyenkor lezárul egy ciklus, s elindul egy új. Az újhold azt jelenti, hogy valami új kezdődik. S most pontosan a nyári napfordulón.

Újholdkor jó, ha nyitott vagy az újra. Képzeld el, hogy a szemed előtt van egy spaletta, amit szélesre társz minden előtt, ami újdonság! A Rák jel szimbolizálja a családot, a gondoskodást, az összetartást, a fogantatást, a gyermekvárást, és a szentimentalizmusra való hajlamot. Ha Rák szülött vagy, a születésnapod közelében, így ezen a különleges vasárnapon állj meg egy pillanatra, és döntsd el, miben szeretnél megújulni! Az újhold igazi segítséget nyújt neked a külső-belső megújulásban. Rákként egy évben egyszer érezheted ilyen intenzíven, a saját bőrödön, hogy az újhold mennyire jótékony. Akkor is jól jársz, ha a Skorpió, vagy a Halak jelében születtél, mert te is „lubickolhatsz” az újhold áldásában.

A halványzöld és a fehér gyertyák újholdkor támogatják a kívánságokat

A halványzöld és a fehér gyertyák újholdkor támogatják a kívánságok teljesülését (fotó: Getty)

A júniusi újhold vasárnap reggel 08:41-kor lesz. Előtte még fogy a Hold, így ekkor selejtezhetsz, fogyókúrázhatsz, méregteleníthetsz. De a műtéteket nem szabad erre a napra időzíteni. Újhold után a növő Hold mindenben a növekedést támogatja. Emiatt lehet, hogy a fogyókúra már nem lesz annyira látványos, mint előtte. A Rák víz elemi jegy, ezért is nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadékbevitel. Ám cukros, édes italok helyett inkább citromos, mentás, gyömbéres forrásvizet igyál, ami a zsírlebontásban is támogat.

Az egészség és a család mellett az ingatlan ügyekben is kedvező a Rák újhold. Szó szerint új fordulat jöhet most az életed ezen területén. Ha növelni akarod az újhold hatását, gyújts halványzöld, vagy fehér gyertyát vasárnap! Gondold végig az ötleteidet, a kívánságaidat, mindent, amiben újítanál. Még a hétfő is alkalmas erre. Próbáld ki, érdemes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top