nlc.hu
Horoszkóp

Az 5 leggyakoribb álom jelentése

Az 5 leggyakoribb álom jelentése

Zuhanás, kihullott fog, repülés, nyilvános meztelenség, halál. Sokszor félreértelmezik ezeket a gyakori álmokat, ám most elmondjuk, mit is jelentenek valójában.

Zuhanás

Ha álmodban lezuhansz valahonnan, az számos népszerű álomértelmezés és legalább egy tanulmány szerint annak a jele, hogy valami nem megy jól az életedben. Azt sugallja, hogy meg kell hoznod végre egy döntést vagy új irányba kell indulnod. Maga a zuhanás valójában a félelem, a kételkedés, a bizonytalanság szimbóluma. Utalhat továbbá arra is, hogy ideje elengedned magad és élvezni az életet.

Kihullott fog

A fogak elvesztése álmodban – a közhiedelemmel ellentétben – nem közelgő halált jelez, viszont számos egyéb dolgot jelenthet. Maga a fog lényege, hogy képes harapni, darálni, ha kell tépni is. A kihullott fog legnagyobb valószínűséggel a személyes erőd, határozottságot, az életed feletti irányítás elvesztését szimbolizálja. Jelenhet ugyanakkor kommunikációs blokkot is, vagy szorongást amiatt, hogy esetleg valami olyat mondtál, amit nem lett volna szabad. Mindezeken felül az előnyös külső, a fizikai vonzerő csökkenése miatti aggodalmat is kifejezhet.

Jó eséllyel te is láttad már ezeket az álmokat

Jó eséllyel te is láttad már ezeket az álmokat… (Illusztráció: Getty Images)

Halál

Szintén gyakran előforduló álomkép a halál, mely lehet egy szerettedé vagy akár a sajátod. Az ilyen álmok általában az ismeretlentől való félelmet, a változások miatti szorongást tükrözik, de belső átalakulást, fejlődést is jelenthetnek. Ha a saját halálodat álmodod meg, az azt jelzi, hogy átmeneti időszakon mész keresztül, új lehetőségek nyílnak meg előtted. Abban az esetben, ha álmodban közlik veled, hogy hamarosan meghalsz, a tudatalattid azt üzeni, ideje valamin változtatni. Egy szeretett személy halála az álmodban, az ő lehetséges elvesztésével vagy a vele való kapcsolatod átformálódásával kapcsolatos szorongásaidat mutatja.

Repülés

A repüléssel kapcsolatos álmok izgalmasak, felszabadítóak, de akár ijesztőek is lehetnek. Ha az előbbit tapasztalod, az a szabadság és a függetlenség érzését fejezi ki. Azonban, ha rémisztőnek érzed a repülést álmodban, az azt jelenti, hogy menekülsz vagy menekülnél valamilyen probléma vagy élethelyzet elől. A repülés ugyanakkor a szexualitást is szimbolizálhatja, különösen annak társadalmi normáktól és korlátozásoktól való mentességét kifejező aspektusait.  

Nyilvános meztelenség

Azt álmodni, hogy egy nyilvános helyen anyaszült meztelenül találod magad, szintén nem szokatlan. Ez az álom rendszerint olyankor jön elő, ha valamilyen megmérettetés miatt szorongsz, attól félsz, hogy megítélnek, esetleg kiderülnek a gondosan rejtegetett – vélt vagy valós – hiányosságaid.

via

Még több álomfejtés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top