Mindennapok

Mit jelent, ha azt álmodtam, hogy meghalok?

A saját halálodat megálmodni igencsak félelmetes, ám nem jelent rosszat, sőt.

Ha megálmodtad a saját halálodat, akkor jó eséllyel rémülten és szorongva ébredsz, pedig ez az álom valójában nem jelent rosszat. A halálod az álmodban ugyanis szimbólum: a belső változást, átalakulást, önfelfedezést és a fejlődést jelképezi, amely benned vagy az életedben zajlik. Átmeneti szakaszon mész keresztül, a múltat ideje hátrahagynod, hiszen új lehetőségek nyílnak meg előtted. A változások nem feltétlenül jelentenek negatív fordulatot, sőt, inkább pozitív átalakulásokra számíthatsz.

Mit jelent, ha azt álmodtam, hogy meghalok?

Mit jelent, ha azt álmodtam, hogy meghalok? (Illusztráció: Getty Images)

Az álom rámutathat arra is, hogy vagy képes lezárni valamit, meg kell küzdened egy nyitott helyzettel az életedben és ha most érne véget az életed, nem távoznál békében. Lehet, hogy ideje kilépned egy kiüresedett párkapcsolatból vagy felmondani a munkahelyeden, ahol rosszul érzed magad.

Ha nem magát a halálodat álmodod meg, hanem azt, hogy közlik veled, hogy hamarosan meg fogsz halni például valamilyen betegségben, azt jelzi, hogy itt az ideje belevágni valami újba, megvalósítani egy régi, nagy tervedet, amihez eddig talán nem volt elég bátorságod vagy egyszerűen csak lusta voltál elkezdeni. Ez lehet akár egy új szakma vagy idegen nyelv elsajátítása, egy költözés, egy utazás vagy akár egy vállalkozás beindítása.

Minden emberben vannak félelmei a halállal, ezen belül is saját halálával kapcsolatban, ez teljesen természetes, mint ahogy az az, hogy ezek rémálmainkban előtörnek. Az ilyen álomra azonban érdemes lehetőségként tekinteni, hiszen amikor felébredsz belőle, nagyon is életben vagy, és van rá módod, hogy áttekintsd a helyzetedet és cselekedj.

Még több álomfejtés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top