Horoszkóp

5 érv, hogy miért olyan szeszélyesek a Rákok

A Rákok kulcsmondata: „Úgy érzem…” Az asztrológiai jegyek közül számukra a legfontosabb a család és az otthon, az ösztöneiket az érzelmeik vezérlik.

A június 22. – július 22. között született Rák jegyűek annyira érzelmesek, hogy a többi csillagjegy számára szinte érthetetlen a működésük és szeszélyességük.

A legegyszerűbb magyarázat az uralkodó bolygójuk, a folyton változó Hold. Olyan erős a tömegvonzása, hogy az óceánok apály-dagály jelensége a bolygó állásától függ. Sokan a csillagjegyüktől függetlenül telihold idején rosszul alszanak, vagy napközben nyugtalanok. Nem is csoda, hogy a Rákok sokkal kiszámíthatatlanabbak másoknál. Mondjuk úgy, hogy ez az egyik alapvető személyiségjegyük.

Persze állhatatosak, ötletesek, hűségesek és együttérzőek is. Nehéz azzal szembesülni, hogy milyen pesszimisták, manipulatívak – és mindenek felett szeszélyesek tudnak lenni. Az asztrológia többek között ezt az öt magyarázatot adja rá.

rák

Fotó: Pixabay

1. A Rák uralkodó bolygója a Hold

A változó Hold erőteljes hatással van a Rákra. A Rák kedves, odaadó, a szerelme, a barátai, a családtagjai, de még a vadidegenek is bármikor számíthatnak rá. Persze ez a rengeteg jó képes elillanni, amint valaki kritizálja őt, vagy a dolgok nem a kedve szerint haladnak. Ekkor megsértődik, önsajnálatba süpped, és nem felejti azt, aki szembeszegült vele, napokig képes rágódni a történteken.

2. Vízjegy, aki minden érzelmet képes átvenni

Sajnos egy Rák képes csupán attól mélabússá válni, ami körülötte történik. Amikor rossz passzban van, akkor nagyon szenved. És ez bármikor bekövetkezhet, amikor rossz energiákkal találkozik – legyen szó családi veszekedésről a feje felett, vagy a munkatársai közötti feszültségről. Bárki fájdalmát és szenvedését képes átvenni. Ilyenkor hagyni kell, hogy bebújjon rákpáncéljába, és egyedül töltsön egy kis időt.

3. A Hold örökös változása

A Rák roppant nehezen tudja kordában tartani hullámzó érzelmeit, amit a változó Hold okoz. Nem hajlandó arról beszélni, hogy miért érzi rosszul magát, ezzel próbálja védeni érzékeny lelkét. Akárcsak egy valódi kis rák, azt reméli, páncélja megvédi őt a külvilág szörnyűségeiről. A Hold a „múlt” uralkodó bolygója egyben, így a Rák különösen ragaszkodik múltbéli sérelmei cipeléséhez. Ezek persze jól jönnek, amikor épp búskomor időszakát éli, és nyalogathatja a régi sebeit.

telihold

Fotó: Unsplash

4. Az Újhold visszatartó hatása

Az jut eszedbe a Rákról, hogy gyanakvó és titokzatos? Lehet, hogy épp az Újhold idején született. Ilyenkor a Hold visszatartja az energiáit, hogy később valami jót hozhasson. A Rák is éppen ezt teszi: tartalékolja az energiáit, hogy később felhasználja valamilyen alkotó folyamat során. Végsőkig őrzi mások titkait, ezért azt hihetik, titkol valamit. Ugyanez igaz arra is, amikor éppen visszahúzódik, hogy feltöltődjön: könnyen félreértik, és úgy tűnhet, valami rosszban sántikál.

5. Érzései mélyek, mint a tenger

Az érzések hullámai ugyanolyan erőteljesek, mint a sziklafalnak csapódó víztömeg. A Rák nem bírja az összeütközést, ezért addig irányítja a helyzetet, amíg az érzelmileg számára elfogadhatóvá nem válik. Ha sokszor megbántották, bizalmatlan lesz, ezzel eltávolít magától embereket, vagy rosszul választja meg a bizalmasait. Pedig semmire nem vágyik jobban, minthogy szerető és támogató környezetet találjon, ahol biztonságban érzi magát. 

(via yourtango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top