Horoszkóp

5 dolog, amire ügyelj, ha Szűz férfi a párod

A Szűz csodálatos partnered lesz. A legnehezebb helyzetek sem teszik próbára, mindvégig együtt küzd majd veled. De van néhány jellemvonása, amit jobb, ha figyelembe veszel.

Az intellektusáról híres Szűz egyenrangú félként kezel a románcotok során. Figyelembe veszi, amit mondasz, és ha észérvekkel próbálod meggyőzni, könnyű lesz vele kompromisszumot kötni. Gondoskodó partner, aki kéz a kézben harcol majd a kapcsolatotok elé kerülő problémákkal. Mindez csodásan hangzik! De nem fenékig tejfel a Szűz csillagjegyű férfival sem a kapcsolat. 5 jellemző következik, amit ha figyelembe veszel és okosan kezeled, minimális üröm vegyül majd a közös élet örömébe.

férfi

Fotó: Unsplash

1/5 – Együttérzése nem határtalan

A Szűz nagyon törődő a párjával szemben, de néha sajnos nem tudja kimutatni az érzelmeit. Mint a föld jegyűeknél sokszor, a hűsége és érzései nem szóban nyilvánulnak meg, hanem a tettei által. Meglepően hasonlít abban a Halak jegyűekhez, hogy boldog-boldogtalannal képes leállni, ha annak (látszólag) segítségre van szüksége. Viszont a Halakkal szemben mégsem fog akárkin segíteni. 

Csakis azoknak képes segítő kezet nyújtani – a problémától függetlenül – akiknek a helyzetét át tudja érezni, akik hozzá hasonlóak. Ez sem egy rossz jellemvonás, de egy kapcsolatban, ahová a pár másik fele „hozza” magával a barátait, rokonait, egy elmaradt segítségnyújtás könnyen összetűzéshez vezet.

2/5 – A tökéletessége miatt tökéletlen

Teljesen elégedett magával. Vagyis mindig elégedettnek látszik. Kívülről úgy tűnik, végtelenül erős és magabiztos személlyel állsz szemben a Szűz esetében – de valójában egy gátlásos fiú lakik benne. Ez különösen nehéz döntések, nehéz helyzetek esetén jön elő belőle. A megfelelni vágyása és a tökéletességre való törekvése miatt néha egyszerűen lefagy – pedig csupán a legjobbat akarja nyújtani.

Végül úgy kerüli el a sikertelenséggel járó fájdalmat, hogy minden helyzetben maximális teljesítményt hozza. A partnereként ezt nehéz megélni, mert néha hatalmas gesztussal fejezi ki érzelmeit, máskor pedig túlaggódja a helyzetet, ami veszekedésbe torkollik. Utána pedig önsajnálatba süpped, hogy elszúrta.

3/5 – Időnként szörnyen öntelt

Naponta tízszer is elmondhatod neki, hogy milyen fantasztikus ember, akkor sem biztos, hogy jól fogja magát érezni a bőrében. Sajnos időnként a Szűz furcsán viselkedik. Ideges, kissé neurotikus időszakai vannak, ami zavaró lehet egy kezdődő románcban.

Ugyanakkor hajlamos a külsejével és a testével túl sokat foglalkozni. Ilyenkor folyton azon aggodalmaskodik, hogy milyen a megjelenése. Majd ha megpróbálod belőle kiszedni, mi a valódi problémája, arra hivatkozik, hogy nem akar senkit nyomasztani az érzéseivel. Ez a fajta érzelmi bezárkózás nem tesz jót a bimbódzó kapcsolatotoknak. 

4/5 – Tudálékossága az idegedre megy

A föld elemnek köszönhetően a Szűz nagyon gyakorlatias és számító. A naptárja csak kifogás, minden amit tervez, a fejében van – nem is tudod egykönnyen meglepni, ha valami váratlan romantikus eseményt tervezel. 

Ha valamit együtt tervezgettek és ötleteltek, nem hagyja majd végigmondani az elképzeléseidet. Közbevág, és adatokat szolgáltat – az álmodozásodat tényekkel és számokkal fogja félbeszakítani és megkérdőjelezni. Még az is lehet, hogy komolytalannak és naivnak bélyegzi a vágyaidat. Amikor ilyen kritikus hangulatban van, egyszerűbb, ha kilépsz a vitából – mindkettőtök kedvéért.

5/5 – Mások esendősége az önbizalma záloga 

Nagyon nagy elvárásai vannak másokkal szemben, mint ahogy magával is. De ha nem róla van szó, a mércét még magasabbra helyezi. Borzasztóan felidegesítik mások hibái, esendőségük. Szeret azon élcelődni, ha valaki ügyetlen, hozzá nem értő, vagy szerinte simán ostoba.

Persze ez nem is másokról szól. Az önkritikával küzd olyan módon, hogy mindenkiben és mindenben talál valami kivetnivalót. Ha ez egy idő után nagyon zavaróvá válik számodra, fogd fel tesztként… Így próbál magához láncolni: ha elviseled mindezekkel a nem túl kedvező jellemvonásokkal együtt, a kicsomagolt bonbon örökre a tiéd lesz.

(via TheTalko)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top