Horoszkóp

Ilyen otthonra vágynak a tűz jegyűek

Az egyes csillagjegyeknek más-más tényezők fontosak, amikor kiválasztják lakóhelyüket. Az otthon és környéke is hűen tükrözi a személyiséget, de ha valaki nem érzi jól benne magát, bizonyára nem találta még meg az igazit.

Meghatározó hely a legtöbbünk számára a tér, amiben az életünket töltjük. Az, hogy ez mennyire fontos része a mindennapjainknak, a csillagjegyünkön is múlik. Az önimádó Bika lakása tele van tükrökkel és a saját fotóival. Az otthonteremtésről és meleg szívéről híres Rák pedig a legutolsó zugig olyan enteriőrt teremt, hogy aki belép, úgy érzi, gyermekkori családi otthonába érkezett. 

De melyik csillagjegy hol, milyen lakásban vagy házban szeretne élni? Ha nem sikerült még eldöntenie, vagy a költözések során nem találta meg azt az érzést, ami hajtja, ezzel az útmutatóval a segítségére lehetünk.

sorház

Fotó: Pixabay

Kos – az otthon a hely, ahonnan útra kel

A makacs és nyugtalan Kosnak olyan helyre van szüksége, ahol gyökeret verhet, de mégis megmarad a szabadsága. Egy sorházi lakás vagy házrész, ami egy önálló házikó érzetét nyújtja, de mégsem kell annyit foglalkozni vele, mint egy hatalmas kertes birtokkal. Legyen lehetőség benne megpihenni, de ne legyen túl messze a lüktető város, ha menni kell. Mert a fontos események, bulik, munkahelyi események oda kötnek. Az sem árt, ha közel van az autópálya, esetleg egy nagyobb vasútállomás. És ha nagyobb távlatokba tekintünk: nem baj, ha otthonából egy repülőtér is könnyen megközelíthető. 

kastély

Fotó: Pixabay

Oroszlán – a ház ura

Aki távoli vidékek eladó kastélyairól, vagy eldugott, vidéki kúriákról hall, ne habozzon szólni a költözni vágyó Oroszlánnak. A csillagjegyek uralkodója, királyi jellem, akihez tökéletesen illik egy hatalmas, gazdagon berendezett palota. Persze ha ez nem kivitelezhető, akkor az Oroszlánnak egy nagyméretű, szép környéken elhelyezkedő ház is megfelelő otthon lehet. Viszont ez esetben az sem árt, ha akad egy nyári rezidencia. Szereti megmutatni, hogy neki sok van, több van – és erre kiválóan alkalmas egy hétvégi ház. Bármennyi és bármilyen háza is legyen, mindenképp kell mindegyikbe étkezőjébe egy hatalmas ebédlőasztal, amit körül ülnek a hívei, pardon, a szerettei. Az asztalfő természetesen csakis a házigazdáé lehet.

házikó

Fotó: Unsplash

Nyilas – ha tehetné, a bőröndjébe tenné

A folyton úton vagy két utazás között lévő Nyilas legideálisabb otthona egy picike házikó. Egy könnyen fenntartható, könnyen magára hagyható hely – ami nem sír tulajdonosa után, ha az hetekig az őserdőt járja. A kihívások embere. Így számára az is csupán egy feladat, hogy a legkisebb helyen, a lehető legtöbb hasznos és praktikus holmit tárolja az utazásaihoz. Amilyen ridegen hangzik ez, annyira otthonos vendéglátó a Nyilas. Kis házában mindig hangulatos zene szól, a mécsesek és meleg fények fontos részei az összképnek. Mindig van miből gyorsan összeütni egy kellemes vacsorát, és a hűtőmágneseket nézegetve hosszasan mesél majd a világ körüli kalandjairól. 

(via yourtango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top