nlc.hu
Horoszkóp

Álmok jelentése: terhesség

Ezt jelenti, ha azt álmodod, hogy terhes vagy

A terhesség viszonylag gyakori álom, viszont sokan félreértelmezzük. Most megtudhatod, mit is jelent valójában.

Terhesnek lenni álmunkban gyakori dolog, ami sokaknak akár ijesztő is lehet, pedig egyáltalán nem azt jelenti, amire gondolunk. Máris mutatjuk, mi a valódi jelentése.

Mindenki álmodik

Az álmok izgalmas és érdekes dolgok. Freud a tudattalonhoz vezető királyi útnak nevezte őket. Megállapítása szerint az álom nem a szervezetünk véletlen működése, hanem funkciója van. Az álom a tudattalan üzenete. Egy pszichés folyamat emléknyoma, amely megmaradt az éber tudatban. Álmunkban oldjuk fel a lelki feszültségeinket, és próbálunk megbirkózni a még feldolgozatlan benyomásainkkal, megérzéseinkkel. Az álmaink fontos üzenetei a tudatalattinkban elfojtott érzéseinknek, gondolatainknak, vágyainknak.

Mások misztikus tartalmú üzeneteknek veszik az álmokat, és úgy gondolják, hogy a megfelelő álomfejtés segítségével maga a jövő is megfejthető általuk. Az álomfejtésről egyébként már a Bibliában is szó volt, például József történetében, aki megfejtette a fáraó álmát és ezzel megmentette Egyiptomot az éhínségtől.

Megint mások szerint az álmodás egyszerűen az elme éjszakai rendszerező folyamata, ami segít feldolgozni és rendszerezni az éber állapotban történteket. A megközelítés szerint ilyenkor raktározódik el, ami fontos, és feledésbe merül, ami nem. A helyükre kerülnek a dolgok.

Alvás

Az alvásfázisok néhány óránként ismétlődnek (Fotó: Pexels)

Egy biztos, méghozzá az, hogy mindenki álmodik, mindez az alvás REM nevű fázisában történik, ennek jellemzője, hogy a mozdulatlan, szinte bénult testben az éberségnek semmi jele, de szabad szemmel is látható nagyon gyors szemmozgások lépnek fel, a szívverés gyorsabb, és az agy működése is felgyorsult, emelkedik a vérnyomás, szaporább, vagy mélyebb a légzés. Ilyenkor történik az álmodás. A kérdés csak az, hogy ébredés után emlékszünk-e rá vagy nem. Sokan szinte soha nem emlékeznek, ezért azt hiszik, hogy ők nem szoktak álmodni.

Ezt jelenti terhesnek lenni álmunkban

A terhesség kiemelt fontosságú dolog a nők életében, így nem csoda, hogy egy álombéli terhesség is nagy hatást tehet az emberre, ami lehet nagyon pozitív, vagy nagyon ijesztő is, hiszen egy nem tervezett terhesség alaposan felforgathat mindent.

Viszont a gyakori tévhittel ellentétben, álmunkban várandósnak lenni nem azt jelenti, hogy valóban közeleg a gyermekáldás. Persze az álomkép tükrözhet vágyakat vagy félelmeket, de alapvetően más jelentése van, méghozzá azt, hogy meg tudjuk valósítani a terveinket, termékeny időszak, vagy pozitív változás elé nézünk, valami újat hozunk létre. Aggodalomra tehát semmi ok, még akkor sem, ha esetleg egy kicsit szorongtunk az álmunkban, hiszen nem csoda, ha félünk az újtól, a változástól.

Terhes pocak

Az álombeli terhesség nem jelent valódi gyermekáldást (Fotó: Pexels)

Így fejtheted meg az álmaidat

Mutatunk néhány álomfejtési technikát, hogy még többet megtudhass az álmokról és könnyebben meg tudd fejteni, mit is üzennek neked az alvás közben megjelenő képek, helyzetek.

Álmoskönyv

Először is érdemes beszerezni néhány álmoskönyvet, címszavak alapján tudod kikeresni, amit álmodtál és a leírtak rengeteget segíthetnek a megértésben, értelmezésben.

Álomnapló

Van, hogy az álmok jelentésére csak később jövünk rá. Viszont az álomképek könnyen és gyorsan elillannak, ezért jó, ha rögtön ébredés után feljegyzed őket akár a telefonodba, akár egy füzetbe, amit erre a célra készítesz oda az éjjeliszekrényedre. Ha leírod, később is vissza tudod majd olvasni, amikor fejből már nem emlékeznél a részletekre.

Szabadírás

Egy másik írásos technika, ami álomfejtésre is kiváló. A szabadírás azt jelenti, hogy felhúzod az órád 5,10, vagy akár 15 percre és ez idő alatt folyamatosan írsz, anélkül, hogy felemelnéd a tollat a papírról, figyelnél a külalakra, vagy a helyesírásra, vagy agyalnál rajta, hogy mit írsz. Jelen esetben az álmod lesz a téma, meglátod, amikor belejössz, olyan részletek is a papírra kerülnek majd, mikre egyáltalán nem is emlékeztél. És az értelmezésben is sokat segít, ha ezzel a módszerrel kikapcsolod egy kicsit az elméd.

Még több érdekesség álomfejtés témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top