Horoszkóp

Így hazudnak a föld jegyűek

Egy kegyes füllentés, hogy a másik ne érezze annyira rosszul magát. Valami súlytalan indok, hogy miért is mondod le a programot, amihez még sincs kedved. Ez mind hazugság, bármennyire szépítjük!

Mindenki hazudik. Akármilyen erősen hangzik ez, vagy túlzásnak, attól még így igaz. Mindenki szépített már életében, hallgatott el dolgokat. Vannak, akik rendszeresen kitalálnak mindenféle lehetetlen indokot, hogy miért nem érnek rá a pár napja elhamarkodottan beígért programra. Ha van ilyen ismerősöd, tudod, hogy mikor fog ezekkel a kifogásokkal előállni. Tudod jól, hogy az őszinteség nagyon fontos erény, de iszonyú nehéz folyamatosan, minden helyzetben száz százalékig az igazat mondani. Ha így lenne, sokakat megbántanál a színtiszta igazsággal, és az együttéléshez muszáj időnként visszafogni magad. 
Így vannak ezzel az egyes csillagjegyek is. Mindenkinek megvan a maga jellegzetes módja, ahogy elhallgatják az igazi gondolataikat. Most a föld jegyeket kapjuk füllentésen.

virágos

Fotó: Unsplash

Bika – hiszel benne, hogy az igazat mondod

Amint kimondod a hazugságot, az már igazzá vált számodra. Csakis olyan alternatív valósággal vagy képes előállni, amit magadnak már teljesen bemeséltél. Hitelesen alakítod a történetedet, és nagy beleéléssel vagy képes másoknak előadni. Föld jegyű vagy, és próbálsz szilárdan állni a hazugságod közepette is. Azért nem vagy annyira biztos magadban… ha megkérdőjelezik az igazadat, belezavarodsz, és elárulod magad. Próbálj inkább őszinte maradni.

Szűz – imádod kiszínezni a történeted

Mivel a tökéletesség rabja vagy, ha lódításra kerül sor, te mindent alaposan kigondolsz. Minden szögből, minden apró részletében stimmelnie kell a hazugságodnak. Csak akkor állsz elő a kamuval, ha minden szempontból biztosnak ítéled, hogy nem buksz le vele. De hogyan is bukna meg a terved? A logikád olyan éles, a történeted olyan hihető és kidolgozott, hogy igazából könnyebb elhinni, mint a mögötte rejlő valóságot.

Bak – bizonyítékod van a hazugságra

Amikor te kezded lökni a rizsát, az a szavakon is túlmutat. Először is megbizonyosodsz, hogy van valami kézzelfogható bizonyítéka, amivel alá tudod támasztani a mesédet. Vagy pont fordítva: egy bizonyítéknak tűnő dologra építed azt. Kiválóan tudod csűrni a történetet, még ha a bizonyíték nem is függ össze vele, addig ügyeskedsz, amíg teljesen nyilvánvalóvá válik – hogy neked van igazad. Ami persze hazugság.

(via elitedaily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top