Horoszkóp

Fejleszd a megérzéseidet 10 játékos módszerrel

Ha volt már életedben olyan megérzésed, ami igaznak bizonyult, akkor tudod, milyen ijesztő, de kellemes érzés is egyben. Az intuíció ráadásul fejleszthető.

Egyre több dolog támogatja az életünket, és nem szorulunk rá sem a megérzéseinkre, sem pedig régen használt tudásunkra. A tájékozódásban ott van a telefonunk térkép applikációja, és a készüléket használjuk időzítésre, számolásra és egy csomó mindenre, ami régebben fejben, vagy megsaccolva oldottunk meg. Elszokik a testünk, elménk jó pár képességtől, aminek akkor látjuk igazán kárát, ha szorult helyzetben, a technika vívmányai nélkül maradunk.
Amikor eltévedünk egy erdőben, térerő, internet nélkül, nem marad más, mint visszatérni a hatodik érzékünkhöz. Hogy ilyen helyzetben ne érjen váratlanul a belső hanggal való ismerkedés, íme néhány gyakorlat, amivel erősíteni tudjuk a megérzéseinket.

kocka

Fotó: Unsplash

1. Keress utat

Ha ismeretlen helyen jársz, és van időd egy kicsit játszani, próbáld megtalálni a helyes irányt hazafelé. Figyeld a jeleket, próbálj meg csak az érzéseidre hagyatkozni. Ha nagyon frusztrál a helyzet, vegyél igénybe segítséget, de utólag idézd fel, bármi helyes volt-e a megérzéseidből.

2. Érezd az érzéseket

Amikor valakivel találkozol, előtte hangolódj rá, és próbáld meg kitalálni, milyen hangulatban lesz. Esetleg idézd fel a külsejét, és azt is kitalálhatod, milyen ruhát fog viselni.

3. Autók jönnek-mennek

Ha az utcán állva várakozol, tippeld meg, milyen színű, vagy milyen formájú, fajtájú lesz a következő jármű, ami érkezik. 

4. Ismeretlen ismerős

Ha új emberrel találkozol, erősen összpontosítva rá, találd ki, milyen lehet! Mondd ki a nevét, ha beszéltél vele telefonon, idézd fel a hangját. Ez alapján tippeld meg a külsejét, stílusát.

5. Álmok útján

Az álmok sokkal fontosabb szerepet töltenek be életünkben, mint sejtenénk. Dolgozz az álmaiddal, írd le őket, és próbáld megfejteni jelentésüket. Egy idő után megfejted a saját tudatalattid kódrendszerét, ami befolyással lesz az életedre.

6. Kockáztass

Játssz dobókockákkal, és saccold meg, milyen értéket adnak ki. Először kettővel, majd egyre többel is dobhatsz. Egy idő után észreveszed, sokkal többször találod el, mint a valószínűségszámítás szerint indokolt volna.

7. Vedd fel a telefont

De előtte ne nézz a kijelzőre! Találd ki, ki kereshet, és milyen ügyben. Egy idő után meglepő véletlenek tűnnek fel.

8. Leveled érkezett

Vagy nem érkezett? Mikor hazafelé tartasz, játssz el a gondolattal, mi van a postaládában. Érkezett-e leveled, vagy bármilyen küldeményed? Ne nézd meg, amit kiveszel, tippeld meg, mi lehet benne. Számla, reklám vagy levél egy idős rokontól.

9. Ízvarázs

Vásárolj gyümölcsöt a megérzéseddel! Válassz dinnyét, banánt, narancsot – és csak az érzéseidre hallgatva próbáld kitalálni, finom lesz-e, elég édes vagy elég lédús. Izgalmas lesz az első falat!

10. Házi feladat

Találj ki magadnak hasonló játékokat. Tippelj meg bármit, próbálj ráhangolódni emberekre. Hallgasd a rádiót, találd ki a következő számot, próbálj meg befejezni mondatokat. Egy idő után egyre több lesz a „csodás véletlen”, és te nyugodtan nekivághatsz bármilyen kalandnak, mert tudni fogod, nem hagynak cserben az ösztöneid.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top