nlc.hu
Horoszkóp

Itt a nagy anyóshoroszkóp

Itt a nagy anyóshoroszkóp, egyben anyóskezelési kézikönyv

Befolyásolja-e az anyósunkkal való viszonyunkat, hogy milyen jegyben született? Naná, és persze ahhoz is van recept, hogyan kezeljük.

KOS

Energikus és szociális anyós. Imád adni, nagyon szereti gyermekét, és legalább ennyire szereti irányítani is. Őt is, és persze általa téged is. Soha nem fogja vissza magát, pláne ha arról van szó, hogy saját akaratát, elképzeléseit keresztülvigye. Gyakran konok, mindig mindent jobban tud. Elég egy rossz szó, egy gyanús pillantás, és máris úgy érzi, feladták a labdát, hát le is csapja. Nehezére esik megérteni, hogy fiacskája a feleségét is szereti, nem csak az egy szem édesanyját.

Tipp: Az ellenszegülés jóra nem vezet, engedd, hogy neki legyen igaza! Vagy legalábbis csinálj úgy, mintha neki lenne. Egyszer úgyis kilép az ajtón, és attól a pillanattól úgy mennek a dolgok, ahogy ti szeretnétek. 

BIKA

Házias és gondoskodó, cserébe szkeptikus, folyton figyel. Négy lábbal a földön állva irányítja a családot, de közben finomakat főz, ha konfliktus van, azt a vasárnapi ebédnél akarja megoldani, mondván: a családi béke az asztal körül születik. Gyereke jövendőbelijének biztosan a fejéhez vágja, hogy „Mi ezt nem így szoktuk!”, de tuti, hogy azzal is baja lesz, ha nem vagy elég tehetős. A véleménye ritkán változik.

Tipp: Ha jóban akarsz lenni vele, ne kritizáld, tartsd tiszteletben a véleményét, még ha az néha túl konzervatív is. Lassan, és csakis neki tetsző cselekedetekkel győzheted meg, hogy nem neki van igaza.

IKREK

Az Ikrek anyós megállás nélkül csacsog, színészkedik; mókás és komolytalan stílusával állandóan a középpontban áll. Nem zavarja, hogy az egész család vele és rajta nevet, szinte lételeme a komolytalanság és a móka; nem véletlen hát, hogy a konfliktusokat nem viseli jól. Még szerencse, hogy mindennek tetejében kiváló diplomata, aki hibátlanul manőverez, képes egyszerre mindenki pártján állni. Az Ikrek anyós nem mindig veszi észre magát, így nemcsak kedves, de olykor bántó, cinikus és csipkelődő is lehet. Mindent jobban csinál másnál: főzés, könyvelés, takarítás, és persze közjogi kérdésekben is jártasabb a családjánál.

Tipp: Az Ikrek anyós szereti az intelligens és érdekes embereket, és a spirituális beszélgetéseket. 

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

RÁK

Túl erősen dolgoznak az anyai ösztönök, közben ő klasszikus nagymama megtestesítője. Fiacskája kezét soha nem lesz képes teljesen elengedni – pont emiatt gyakran bejelentés nélkül toppan be. Mentségére váljék azonban, hogy a gondoskodásából fia választottjának is bőven jut, akivel gyakran még akkor is tartja a kapcsolatot, ha a párkapcsolatnak rég leáldozott. A Rák anyós nem bírja megállni, hogy ne üsse bele az orrát a dolgokba. Mármint mindenbe. 

Tipp: Hallgass rá, figyelj rá, bólogass, nyugtod lesz. 

OROSZLÁN

Decens, kedves és fair nő, eltérő temperamentum esetén nem könnyű vele. Úgy csinál, mint egy karmester. Vezényel, és ha fél hang elcsúszik, akkor morog, kiabál. Egy valamit tanulj meg: sosem lehetsz mellette karmester. Az Oroszlán „anyósoroszlánná” válik, ha fiát, unokáját bántják, és soha senkinek nem felejt el semmit. Klasszikus haragtartó.

Tipp: Ha meg akarod őt nyerni, amikor csak teheted, kérd ki a véleményét!

SZŰZ

Ő a precizitás, a rend és a fegyelem mintaképe, akinek irányítása alatt a családi élet olajozottan működik. Már amíg bele nem rondítanak, mert akkor Oroszlánná változik. Aki egy Szűz édesanya fiára pályázik, az tartsa észben, hogy egy klasszikus zsémbeskedővel lesz dolga, aki mindig mindent megkritizál: túl magas a sarok, túl erős a smink, túl rövid a szoknya. Ám ha mindezzel a fia kapcsolatának árt, akkor még az is lehet, hogy meghúzza magát. 

Tipp: A Szűz anyós szeret főzni, unokáira vigyázni. Tarts rá igényt, imádni fog érte! 

MÉRLEG

Stílusos öltözet, kedvesség, intelligencia. Harmónia, családi béke, erős diplomácia: de bármennyire is jól működik a politika, a háború néha kirobban, viszont ő lesz az, aki néha meg is kezdi a béketárgyalásokat, sőt: a békéért bármit beáldoz. A Mérleg anyós olykor szeszélyes hangulatú, gyakran játssza a primadonnát, vágyik arra, hogy bálványozzák és szeressék. Szemtől szembe sosem áll beléd, a párodnak kárál majd. A hátad mögött.

Tipp: Fontos számára, hogy adhasson, hogy gondoskodhasson, ne álld útját ennek!

SKORPIÓ

Méltóságteljes, határozott, extravagáns, olykor harsány természet, aki nem bírja a langyos kompromisszumot és a félőszinte kedvességet. Magyarul: csak semmi píszí, tessék szépen mindent kimondani! Gyakran nyers, de közben teljes odaadással és szeretettel támogatja a családját támogatni. Skorpió anya és fia közötti érzelmi kötelék mindennél erősebb, ezt tudd, és nem lesz baj. Viseld el, ha a férjed azt hajtogatja, hogy „anya így, anya úgy…”

Tipp: Úgy érzi, családja boldogságáért ő a felelős, támogasd őt ebben!

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

NYILAS

Vidám és optimista, lelkes és támogató. Mindenkivel megtalálja a hangot, hisze a sikeres és békés családmodellben. Viszont nem mindig van tekintettel másokra, és ha ezt szóvá teszed, akkor ki is lövi az íját, amikor elsétálsz a csatából. Hagyd, hogy babusgassa a kisfiát.

Tipp: Gyűlöli a civakodást, ellenben kacagni, nevetni nagyon szeret, és érdeklődik az ezotéria iránt.

BAK

Tisztalelkű, olykor kissé maradi nő, a modern és harsány dolgok egyáltalán nem hozzák lázba. A tökéletességre törekszik, otthona legtöbbször olyan, akár egy múzeum: tiszta és rendezett. Pont a rendszeretete az, amiért néha katonásan rendreutasít, nála lenni néha olyan, mint egy laktanyában. Áldás és teher is egyben, a fiáról való gondoskodást és a felelősséget soha senkinek nem hajlandó átengedni. Legnagyobb félelme, hogy visszautasítják, hogy nem szeretik.

Tipp: A Bak anyós ki nem állhatja, ha valami nem tökéletes; szedd össze magad, ha róla van szó.

VÍZÖNTŐ

Lelkes és kíváncsi, minden új dologra nyitott, a pillanatban él. Jelszava: Carpe Diem! Őszinte és kedves, eredeti és találékony, anyósnak tökéletes. Megmarad saját világában, nem avatkozik be, pláne, hogy folyamatosan mozgásban van, kísérletezget, valamit mindig kipróbál. Sosem lesz klasszikus nagymama. 

Tipp: Beszélgessetek, jó lesz. 

HALAK

Érzékeny és adakozó természet, aki két centivel a föld felett lebeg, látszólag távol a valóságtól. Empatikus, de ha úgy érzi, bekeményít, és igazságosan rendet tesz. Egyetlen probléma van vele: úgy véli, nagyon tudja, hogy a fiának mire van szüksége, és mi az, amiből hiányt szenved. Pedig ez közel sem igaz, erről inkább a fiát kell megkérdezni.

Tipp: Jótékonykodjatok együtt, vigyetek ételt a hajléktalanoknak. Imádni fog érte!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top