nlc.hu
Horoszkóp

Merj sírni az egészségedért

Engedd útjára a sírást!

Még ma is az erő jele, ha valaki rezzenéstelen arccal nyeli vissza a könnyeit. Pedig az érzelmek szabadjára engedése nem csak a léleknek tesz jót.

Már nem ritkaság könnyekben kitörő férfiakat látni sem a képernyőn, sem a közösségi médiában. Mégis sokan tartják vissza az érzelmeiket – nők, férfiak egyaránt. A könnyeket visszanyelni, nehéz helyzetben is felemelt fejjel mosolyogni, az erő jele. Pedig útjára engedni a sírást, szabadjára engedni az érzelmeket, nem a gyengék sajátja. Éppen ellenkezőleg, azok az erős embereik teszik meg, akik meg merik mutatni valódi önmagukat. Az érzelmeket helyén kezelni nem büszkeségi kérdés, hanem egyenesen a testi és lelki egészség egyik alapja is.

vidám nő nézi magát a tükörben

Fotó: Unsplash

Sírd ki a stresszt

A sírás stresszoldó hatása már tudományos kutatások is bebizonyították. dr. William H. Frey minnesotai biokémikus felfedezte, hogy az érzelmek generálta könnyek stresszhormont tartalmaznak. Azaz síráskor a szervezet a könnyekben választja ki ezeket, így szabadul meg a feszültségtől.

Lélektisztító sírás

Az erős érzelmek hatására energiablokkok alakulnak ki, amiket a testünk és lelkünk is elraktároz. Ezek akadályozzák a kiegyensúlyozott működést, hozzájárulnak egyes betegségek kialakulásához. Az energiablokkok feloldhatók meditáció, jóga, imádság segítségével is. Ilyenkor a gyakorlás alatt, vagy után egyszer csak sírni kezdesz, láthatóan minden ok nélkül. Valójában ilyenkor megszabadul a test vagy lélek egy elzáródástól. Testi gyakorlás során – legyen jóga, meditációs tánc vagy bármilyen hasonló mozgásrendszer – érdemes megfigyelni, milyen mozdulatok vannak rád hatással. Meg fogod tanulni, hogyan dolgozz magadon a saját gyakorlásod során.

Segít a leszokásban

Függőségeket kezelők elmondásaiból, és függők tapasztalata alapján kiderül, hogy a sírás segít a leszokásban is. Leszokni igyekvő alkohol- és drogfüggők egyik feladata volt, hogy tanuljanak meg sírni, ha valami bántja őket. Az érzelmekkel történő szembesülés, majd egy kiadós sírás, kiváltotta azt a szert, amit eddig feszültséglevezetésre használtak. Cigarettafüggőknél és érzelmi evőknél is nagyobb sikert értek el, amikor tudatosan törekedtek a könnyek útjára engedésére.

Sírd ki magad a vállán

A természeti népek kisbabái jóval kevesebbet sírnak, hiszen édesanyjuk a születés után szoros testi kapcsolatban marad velük. A sírás után megnyugtató valakihez hozzábújni, megölelni a segítő személyt. Ne szégyelld, ha egy szerettednek elsírtad a bánatod, és utána vágysz egy bátorító ölelésre is. Fogadd el a segítséget, és könnyebb lesz felszárítani a könnyeket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top