nlc.hu
Horoszkóp

Így kell meditálni

Tél van, esténként kijárási tilalom – így kényeztesd magad a lakásban

Sokszor írtunk már arról, hogy milyen hasznos dolog a meditáció. Ha egyedül élsz, akkor az esti kijárási tilalom miatt most akár gyakorolhatod is.

Nem mindegy, mit hallgatsz!

Milliónyi meditációs zene közül választhatunk Spotify előfizetés híján, andalító zenével tele van a YouTube is. Lényeg a lényeg: ha először hallgatod, csak a zenére figyelj, és másra ne! Ha lejár a „lemez”, és ez szinte fel sem tűnik, és ha nem idegesített a monotóniája, akkor jót választottál. Mutatunk is egyet, íme: 

Illóolaj vagy füstölő?

Lehet, hogy a kezdő meditálókat gyakran zavarja a füstölők erős illata, nekik jobban tetszhet az illóolaj. 3 csepp levendula-, rózsa- vagy kamillaolaj ideális választás. Várd meg, míg szétárad a lakásban az illata, dőlj hátra és hunyd le a szemed. 

Egy puha takaró

Még ha egy fűtött szobában is meditálunk, célszerű egy puha tapintású, kellemes, kényelmes takarót magunkra teríteni. Így biztosan nem fázunk majd a meditáció során, a kellemes „meleg fészek” érzés pedig segít a teljes ellazuláshoz. Zárd ki az időt! 

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

A kék fény segíti az ellazulást!

Csakhogy a kékes fények csökkentik a hőérzetet, ezért is jó, ha bebújunk az előbb említett takaró alá. Aki rendszeresen meditál, jól teszi, ha beszerez egy kék burájú lámpát vagy egy kék égőt a kislámpájába!

Nem mindegy, mit ettünk relaxáció előtt!

Moss fogat a kedvenc fogkrémeddel, tusolj le a kedvenc szappanoddal, vagy egyél egy cukrot, amit nagyon szeretsz. A tiszta, kellemes ízérzet gondoskodik róla, hogy ellazulj, a délben elfogyasztott töltött káposzta kevésbé. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top