nlc.hu
Horoszkóp

10 idézet valóságról, csodákról, természetfelettiről

Természetfeletti vagy valóság? 10 idézet, hogy elgondolkozz az élet csodáin

Mi a valóság és mi nem az? Az emberek többsége bármiben is hisz, időnként találkozik csodálatos, megmagyarázhatatlan dolgokkal.

Rengeteg gondolkodót, tudóst és spirituális vezetőt foglalkoztat a kérdés. Mit jelent a valóság? Mi is az, ami természetfelettinek számít?
Sok varázslatnak tartott dolgot fedezett már fel a tudomány, így az emberek számára ezek a csodák beálltak a mindennapok kellékei közé. Tűz, elektromosság, de akár a szabad szemmel nem látható kórokozók sem misztikusak már számunkra.
Mégis sokszor történik olyan együttállás az életben, amit a józan ész nem fog fel. Mindenki úgy számol el vele, ahogy tud – de a csoda jelen van.

kis ember nagy univerzum

Fotó: Unsplash

1.

„Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat.”
(Müller Péter)

2.

„A valódi szépséghez és a valóság világának varázsához képest a természetfeletti varázsigék és a színpadi trükkök csak olcsó bóvlik. A valóság varázsa nem természetfeletti és nem is trükk, hanem – egészen egyszerűen – csodálatos. Csodálatos és valódi. Azért csodálatos, mert valódi.”
(Richard Dawkins)

3.

„Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!”
(Tennessee Williams)

4.

“A ‘hitetlenek’ nem csak azok, akik nem hisznek Istenben vagy valamilyen más természetfeletti, transzcendens lényben, szellemben. Azok az igazi hitetlenek, akik nem hisznek semmiben. Se Istenben, se emberben. Nem hisznek önmagukban. Nem hisznek az életben, az élet szentségében. Nem hisznek az öröm lehetőségében. Nem hisznek abban, hogy segíthetnek másokon. Nem hisznek abban, hogy az életnek lehet, van valami értelme.”
(Hankiss Elemér)

5.

„A világ tele van csodával, ám mi elvesztettük a képességet, hogy észrevegyük mindennapjainkban a varázslatot.”
(Joanne Harris)

6.

„Azért írok a gyerekeknek, mert gyerekkoromban a könyvek mentették meg az életem. Megmutatták, hogy ha akarom, erős lehetek, akár új bőrt is növeszthetek, ha az enyém túl vékony, vagy nem megfelelő színű. A könyvek révén az lettem, ami a valóságban soha: bátor, merész és természetfeletti módon gyors.”
(Melanie Gideon)

7.

„Az embernek két nagy tévedése van. Az egyik: hogy valóságnak tartja azt, ami nem az. A másik: hogy nem tartja valóságnak azt, ami az.”
(Tendzin Gjaco, Dalai Láma)

8.

„Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni. Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben… két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor amikor megértek e találkozásra.”
(Márai Sándor)

9.

„Ne hagyd figyelmen kívül saját hatalmadat és ne kövess vakon másokat. Ez az út csak illúziókhoz vezet téged. Találd meg te saját magad, ami az igaz, ami a valóság.”
(Gautama Szidhartha Buddha)

10.

„A csoda egy kivétel a törvények alól, ezért ahol nincsenek törvények, ott kivételek, azaz csodák sem létezhetnek.”
(Albert Einstein)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top