nlc.hu
Horoszkóp

8 módja a víz csodálatos tisztító, gyógyító hatásának

A víz 8 csodája – így tisztítsd meg a tested, lelked és elmédet

Akár vallásos vagy, akár nem: a víz áldásos és tisztító hatása a testre vitathatatlan. Egy hosszú zuhanyzás vagy egy kellemes fürdő is képes csodát tenni bárkivel.

Víz nélkül nincs élet. A víz energia, az energia pedig élet. Akárcsak a föld bolygó jelentős hányada, az emberi test nagyjából ugyanannyi, körülbelül hatvanöt százaléka is víz. A mindennapok része, megfelelő mennyiséget szükséges belőle fogyasztani az egészséghez, és a tisztálkodás sokszor nem csupán fizikailag jár jó érzettel. Ha belegondolunk a wellness központok ajánlataiba, fő helyen állnak a medencék, fürdők, gőzkabinok –  mind gyógyítja, tisztítja a testet, közben nyugtatja, csillapítja a lelket. 

nő vízben feszik

Fotó: Pixabay

Dr. Masaru Emoto anyagkutató, kísérleteiben meglepő felfedezést tett. A víz teljesen más mintázatú kristályokká állt össze pozitív gondolatok, szavak hatására. Máshogy fagyott meg egy buddhista ima előtt, mint utána, és szabályos mintázatot adott ki John Lennon: Imagine című számától is. A tudományos ok ugyanúgy ismeretlen, ahogy nem tudjuk azt sem: miért nincs két egyforma hópehely.

Ha megkérdezel valakit, számára mi lenne a tökéletes ellazulás, a legnagyobb valószínűséggel tenger vagy óceánpartot, tópartot mond. Sokan vágynak vízesés alatt állni, vagy kristálytiszta hegyi tóban úszni.
Most nyolc módja következik, hogyan használd gyógyulásra ezt a csodálatos adományt.

1. Idd magad egészségesre és szépre

Minden nap 2-3 liter vizet igyál. Táplál, energizál, méregtelenít – hiszen serkenti az emésztőrendszer és a vesék működését. Segít a testednek a vérképzésben. Ahogy feltöltődnek a sejtek, a finomabb ráncok is eltűnnek. Dr. Emoto azt ajánlja, szólítsd meg a vizet, amit megiszol: “Köszönöm, szeretlek, tisztellek.”

2. Ugorj pocsolyába

Hozd elő a gyermeki éned és kapcsolódj a vízhez. Nyáron mezítláb, hűvösben gumicsizmában pocsolyázz. Te is felderülsz, talán még kacagásra is fakadsz. Aki bolondnak néz, annak úgy kell, másokat felderít a látvány.

3. Érezd az esőt

Hidegebb évszakban nyilván megfelelő öltözetben, de sétálj az esőben. Ne használj esernyőt, csak élvezd az esőcseppeket az arcodon, bőrödön. Ha teheted, menj a természetbe, hogy még erősebben érezd az eső illatát. Kapcsolódj a természethez, ha pedig nyáron  forró betonon ér a zuhé, vedd le a papucsod, és érezd a talpad alatt. Ez is csak víz.

4. Ússz egyet

És játssz a vízzel. Érezd, ahogy körülölel, felemel – természetes víz, vagy uszoda, mindegy.  Lazulj el benne, lebegj, csukd be közben a szemed. Közben pedig a gondokat is lemossa, és elviszi messzire.

buddhista szerzetes fió vizet önt

Fotó: Pixabay

5. Engedd folyni a könnyeket

Ha sírás közben jönnek akkor őrülten felszabadító, de nevetés közben is nagyon jó, ha kicsordulnak a könnyeid. Stresszhormonok gyűlnek benne, és te most éppen kiadod magadból.

6. Vegyél egy fürdőt

A rendszeres fürdőzéstől jobb lesz a vérkeringésed, a nyirokrendszered és a fáradtság sem lesz olyan gyakori vendég. Egy ellazító fürdő segít kapcsolódni önmagadhoz, gyógyító, szerető és békés harmóniát teremt. 

7. Zuhanyozz élvezettel

Gondolj úgy a napi zuhanyzásra, mint egy szent rítusra. Engedd, hogy a víz lemossa az összes negatív gondolatot, érzelmet és energiát. Képzeld el, ahogy mindez a vízzel együtt távozik, örökre.

8. Öntözz növényeket

Adj inni a szomjazó növényeidnek, és időnként gyengéden zuhanyozd vagy permetezd őket. Nézd, ahogy a víz életed ad nekik, felfrissülnek, és növekednek. 

(via gostica)

Ezt olvastad már?

Engedd útjára a sírást!

Ez is érdekelhet vidám nő nézi magát a tükörben Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top