nlc.hu
Horoszkóp

Vjána mudrával a karcsúságért

5 mudra, ami a fogyást is segíti – Vjána mudra

Ennek az öt mudrának a segítségével egyensúlyba hozhatók a szervezet energiái. Testi szinten pedig leginkább az emésztésre és tápanyag felszívódásra hatnak.

A vjána mudra neve a szanszkrit vyána szóból ered, amely szétterjedést jelent. Nevezik a keringés gesztusának is. Az öt energia közül a harmadik, aminek a mudráját bemutatjuk. A testen belül leginkább a végtagokhoz kapcsolódik, de az egész testre kiterjedő energiáról van szó.

ázsiai szobor rézből namaskar mudra

Namaskar mudra / Fotó: Pixabay

Ez az energia felelős azért, hogy a megemésztett ételekből származó tápanyagok eljussanak a test minden egyes sejtjéhez, és a lehető legjobban kerüljenek felhasználásra. Amikor a test mozog, ez az energia dolgozik.
A mudrák formázása azon az elven alapul, hogy minden egyes ujjunk az öt elem egyikének felel meg, erről itt olvashatsz bővebben.

Vjána mudra

A formázása a hüvelykujj, mutatóujj, középső ujj hegyeinek finom összeszorításával történik, miközben a kisujj és gyűrűsujj nyújtva marad. Egykezes mudra, ami gyakorolható csak az egyik kezünkön, de két kézzel a hatás felerősíthető, és egyeseknek kényelmesebb is úgy megformázni.

vjana mudra jóga

Vjána mudra

Hatásai

A vjána mudra az emésztésre gyakorolt hatásán kívül leginkább a keringési rendszerrel kapcsolatban alkalmazható.

  • normalizálja a vérnyomást, kórosan magas vérnyomás esetén ajánlott
  • lenyugtatja az elmét
  • erősíti a teljes idegrendszert és a vénákat
  • látászavar, szemproblémák esetén javallott, különösen prána mudrával együtt (utána)
  • energikussá tesz, fokozza az életerőt
  • javítja a mozgásszervek állapotát
  • a végtagok keringését érintő Raynaud-szindróma egyik hatásos ellenszere

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top