nlc.hu
Horoszkóp

Készülj lélekben a tavaszi megújulásra

10 tavaszhívogató idézet újjászületésről, újrakezdésről

Kibújtak a tavasz hírnökei, a hóvirágok és a hagymás virágok. Egyre többször melengethetjük arcunkat a langyos napsugarakkal, lélekben is készülhetünk a tavaszra.

A feltámadó természet, a berobbanó színek és a meleg napsütés már csak hetekre van tőlünk. Érdemes meditálni az örök körforgáson, a megújuláson. Ilyenkor az emberek energiája is szárnyal, szerelmek bontakoznak ki. Ez az időszak, akárcsak az új év kezdete,  jó alkalom fogadalmak tételére, elhatározásokra és belevágni rég tervezett dolgokba. Amíg a természet nem bontakozik ki teljes pompájában, bontsuk ki lelkünk szirmait, kezdjük el magunkban a tavaszt!

havas hegyek krókusszal

Fotó: Unsplash

1.

Ősz és tél után tavasz következik, akkor is ha semmit nem tesz az ember, csak vár. Talán a boldogság is ilyen? Magától eljön, ha itt az ideje?
(Gergely Márta)

2.

Tavasz. Azt a képességet jelképezi, hogy ha valami összenyomódott, megnyúlt vagy megcsavarodott, még visszanyerheti eredeti alakját.
(Cecelia Ahern)

3.

Bármikor újrakezdhetem azt, amit most csinálok, de az álmom, az nem várhat, vagy engedelmeskedem neki, vagy kitörlöm az agyamból.
(Paulo Coelho)

4.

Mikor rossz napom volt, egy barátom azt mondta, „menj, és moss hajat”. Azt hittem, értelmetlen ötlet, de végül sokkal jobban éreztem magam tőle. Bár csak egy kis dolog, de mégis működik. Hajmosás és újrakezdés.
(Kaley Cuoco)

5.

A nők mosolya elfelejteti, hogy a tavasz rövid.
(Li Taj-po)

6.

Időnként meghal bennünk valaki és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá – segíteni kell neki.
(Müller Péter)

7.

ha a szívedben, a lelkedben tavasz él, akkor az ablakon túl lehet tél, lehet vihar, lehet bármi… ha kinézel, te csak virágzó magnóliát, nyíló virágokat, repdeső katicákat, csörgedező patakot látsz. Mert a lelkedből látod. A tavaszt. Szíved tavaszát.
(Csitáry-Hock Tamás)

8.

Mindegy, milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz.
(Gautama Sziddhártha Buddha)

9. 

A gyerek az öröm, a reménység. Gyönge testében van valami világi; ártatlan lelkében van valami égi; egész kedves valója olyan nekünk, mint a tavaszi vetés: ígéret és gyönyörűség.
(Gárdonyi Géza)

10.

Olyanok vagytok, akár az évszakok, és bár a télben megtagadjátok a tavaszt, a bennetek szunnyadó tavasz mosolyog szendergésében, és nem szenved sérelmet.
(Kahlil Gibran)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top