nlc.hu
Horoszkóp

Szeresd jobban önmagad

Megérdemled a szeretetet

A mindennapi teendők, a nehéz döntések, a járványhelyzet, a családi tragédiák – mind olyan ördögi körbe tartanak fogva, hogy elfelejtjük: szeretni kell magunkat.

A napi adag szeretetet beszerezheted másoktól is. Eric Berne pszichiáter, a tranzakcióanalízis kidolgozója egyik elmélete szerint mindenkinek megvan a napi szükséges adagja. Ez jöhet egy kedves idegentől, a társadtól, a házi kedvenctől, és a legfontosabb: saját magadtól!  Enélkül a lelked éppen úgy szenved, mint a tested tápanyag nélkül.

boldog nő mezőn

Fotó: Unsplash

1. Nézz tükörbe

Nézd meg magad, ne ragadj le egy részletnél sem! Lásd a csodát, ami nap mint nap teszi a dolgát. Tiszteld a testet, köszönd meg neki, hogy elvisz, ahova szeretnéd, hogy kellemesen elfárad, vagy ha baj van, jelzi, mert fáj. Öleld át magad, és gondolj bele, a szerető ölelésed és simogatásod mennyi mindenkinek esett már jól.

2. Fogadd el magad

Ne keresd a külső hibáidat! Nincsenek. Mindenki lehetne más. Lehetne egyenesebb, hosszabb, göndörebb, erősebb a hajad. Az arcbőröd lehetne feszesebb, a lábad hosszabb… Ettől boldogabb lennél? Semmiképp! Nevess magadra, és feltétel nélkül fogadd el, amit látsz, akit látsz.

3. Nem vagy egyedül

Lehet, hogy ugyanebben a pillanatban nők százai nézik ugyanígy magukat, ebben sem vagy egyedül. De a bajban sem. Merj szólni, merj elégedetlen lenni, merj sebezhető lenni. És amikor nagyon sötétnek érzed a helyzetet, kérj segítséget, szeretteid ott lesznek neked.

4. Erős vagy

Gondold végig, mit éltél már át eddigi életed során. Elvégzett iskolák, kemény vizsgák. Nehéz szakítások, újrakezdések. Vedd végig a szakmai életed, magánéleted, és sorakoztasd fel azokat a tetteket, amikre akkor úgy gondoltál: nem vagy képes rá. Most itt vagy, mindez a hátad mögött. Erősebb vagy, mint hiszed.

5. Elég jó vagy

Soha ne azt keresd, hogy mit csináltál rosszul, és miben nem vagy tökéletes. Ne hasonlítgasd magad másokhoz, soha nem tudhatod, mi van a felszín mögött. Minden, amit megteszel, annyival több a semminél! Tanulj a hibáidból, tapasztalataidból, és fejlődj. Képes vagy jobb lenni – de mindig, ami éppen van, az legyen elég.

6. Szeresd magad

Legyél hálás mindennap. Keress minden nap egy apróságot, amiért hálát adhatsz önmagadnak, az életnek. Gondold végig ezt, közben mosolyogj. Érezd az önmagad felé áramló szeretetet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top