nlc.hu
Horoszkóp

Ne hagyd, hogy manipuláljanak

Ismerd fel a mérgező személyek játszmáit!

Gyengének, haszontalannak érzed magad a társaságában, és még az energiádat is leszívja a találkozás. Ideje kimondanod: mérgező emberrel van dolgod!

Érkezik az életedbe egy szuper barátság, vagy egy új románc, te pedig boldog vagy. De ahogy az idő halad, egyre többször észleled magadon: valami nem stimmel. Ő mindig tökéletes, te pedig úgy érzed, egyre értéktelenebb… Nem veled van a baj! Egy mérgező személy van az életedben. Ismerd fel, hogyan manipulál, és ha nem tudod kezelni őt, vess véget a kapcsolatnak.

magányos nő

Végül mindenben kételkedsz, főleg önmagadban… / Fotó: Unsplash

1. Mindenben jobb nálad

Mindig úgy alakítja a történéseket, hogy megmutathassa: ő ebben is jobb nálad. Ha esetleg kritizálod, vagy nem egyezik a véleményetek, rögtön addig csavarja a szavakat, amíg ki nem derül: te vagy a béna, és még neked áll feljebb.

2. Kiváló érvei vannak

Ő az ördög ügyvédje, nagyon érti a módját, hogyan érveljen a maga igaza mellett. Annyira határozott és meggyőző, hogy egyre jobban kételkedsz magadban. Néha a saját ítélőképességedben is meginogsz, ez a manipuláció magas foka nála.

3. Nyilván minden a te hibád

Soha nem azt nézi, hogyan lehet egy helyzetet jobbá tenni, hanem egyből a bűnöst keresi. Addig kritizál, addig csűri a helyzetet, míg végül mindig kiderül: te vagy a hibás. Ő soha nem felelős semmiért, és nem fog konstruktívan együttműködni, Rád fog mindent, ezzel el van intézve.

4. Addig mondja, amíg elhiszed

Ezt a legnehezebb észrevenni. Amikor a mérgező személy mindig tud úgy érvelni, hogy övé legyen az utolsó szó. Logikusan felépíti az érveléseit, nem tudsz rajta fogást találni – hiába tudod, hogy vele van a gond, nem pedig veled. Szép lassan meggyőz, hogy értéktelen vagy, neked pedig elfogy az erőd a tiltakozáshoz. Nagyon veszélyes ez a pont, szedd össze magad, és állj tovább!

(via powerfulmind)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top