nlc.hu
Horoszkóp

Ne félj a változástól!

9 idézet, amitől másként éled meg a változást

Az évszakok változása ugyan nem hat ránk traumatikusan, de mégis akadnak, akik nehezen viselik. Próbálj meg töltekezni a természet körforgásából, élvezd az őszt is!

A léleknek is van egy szuperereje, úgy hívják, reziliencia – azaz rugalmas ellenálló képesség a változásokkal szemben. Egyénileg eltér, de fejleszthető is. Vannak, akiket már az esős, hűvös évszak depresszióba taszít, mások pedig akkor is talpon maradnak, ha mindenüket elveszítik. 
Örülj, ha van minek, és ne azt nézd, mi nincsen az életedben. Csodáld a természet körforgását, és elmélkedj az alábbi idézeteken, meleg szobában, finom teával megérkezve az őszbe.

nő őszi levéllel

A változás te magad vagy! / Fotó: Unsplash

1.

„Az elmúlás a harmónia egyik alappillére. Ha nem harcolunk ellene, összhangban vagyunk a valósággal.”
(Buddha)

2.

„Minden változásnak, még annak is, amit a leghőbben óhajtunk, megvan a maga szomorúsága – mert az, amitől megválunk, önmagunk egyik része volt. Az egyik élet számára meghalunk, hogy egy másikba beléphessünk.”
(Anatole France)

3.

„Minden állandó változásban van. Változunk, ahogy idősödünk, és változások vannak környezetünkben is. Nincs semmi félelmetes ezekben a változásokban. A rugalmas gondolkodás elfogadja a változást, és nem ragaszkodik a múlthoz. Ahelyett, hogy siratná a változást, új szépséget és reményt talál benne.”
(Shunmyo Masuno)

4.

„Ha az emberek igazán vágynának arra, amire színleg vágynak, sokkal gyorsabban változnék körülöttünk minden, mint ahogy változik.”
(Annie Besant)

5.

„Nem az évek, nem a körülmények változtatják meg az embert, hanem ő maga változik meg. A szív, mely egykor boldogság után vágyott, szerelemmel volt eltelve, kihűl, lecsendesül, felejt, megadja magát. És ez ránézve a halál! Már nem tenné boldoggá az, ami után egykor sóvárgott.”
(Bajza Lenke)

6.

„A fák levelei tavasszal újra kihajtanak és ősszel újra lehullanak. A virágok újra kinyitnak és újra elhervadnak. Újra jön a tavasz, újra jön a nyár, újra jön ősz és újra jön tél. És te természetesen azt mondod erre, hogy nem is lehetne másként, mert így van ez jól. Miért vagy úgy kétségbeesve tehát, hogy újra elölről kell elkezdd az életedet?”
(Wass Albert)

7.

„Veszteség nélkül nincs változás, ezért fordul elő olyan gyakran, hogy az emberek hiába hangoztatják, hogy változtatni szeretnének, minden marad a régiben.”
(Lori Gottlieb)

8.

„A természet világában minden nap új nap. Mi, emberek hajlamosak vagyunk megrekedni a múltban, de amikor virágot nevelünk magról, tudatosítjuk, hogy semmi és senki nem maradhat egy helyben.”
(Shunmyo Masuno)

9.

„A körforgásban nincsenek győztesek és vesztesek: csak állomások, amelyek egymást követik. Az ember szíve akkor lesz szabad, amikor ezt megérti.”
(Paulo Coelho)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top