nlc.hu
Horoszkóp

Így gyászolnak a csillagjegyek

Engedd el a szeretteidet, hogy megszűnjön a fájdalom

Ha egy szeretett barát, társ, rokon távozik, hatalmas űrt hagyva maga után, az sokáig fáj. Nem kell elfelejtened: de ő sem szeretné, hogy szenvedj nélküle.

Nagyon nehéz szeretettel és fájdalom nélkül elengedni valakit. A természeti népek és egyes vallások, mint például a buddhizmus, azt próbálják elérni, hogy az elengedés természetes legyen, szeretettel teli, nem pedig szenvedéssel. A halál az élet része, meg kell tanulni ekként kezelni – a mexikóiak vagy a japánok több napos, zenés, táncos mulatsággal emlékeznek elhunyt szeretteiktől.
Ha neked nem megy ilyen könnyen a búcsú, az természetes! Hagyd, hogy mások támogassanak, és ne rejtsd el az érzéseidet. Emlékezz mosollyal a kedves eltávozottakra, és legyél hálás: hogy ott voltak veled.

baráti vigasz

Hagyd, hogy segítsenek a szeretteid! / Fotó: Unsplash

Kos (március 21. – április 19.)

Nem félsz szembenézni a halállal, de nem biztos, hogy tudod kezelni az érzéseidet. Ne szégyelld, ha dührohamod támad, vagy valakit megsértesz a fájdalomtól felfokozva. Hamar lecsillapodsz, és beszélni tudsz a bánatodról: másokat is segítve ezzel.

Bika (április 20. – május 20.)

Meglepően higgadtan kezeled a veszteséget. Nyugodtan, biztos pontként nyújtasz támaszt másoknak, te pedig magadban, csendesen gyászolsz. Add ki az érzéseidet valakinek, aki közel áll hozzád, hidd el, jót tesz majd, hogy egy kicsit elengedheted magad.

Ikrek (május 21. – június 21.)

Minden alkalmat megragadsz, hogy a veszteségedről beszélj. Jól is teszed! Mások együttérzése, támogatása és szeretetteli szavai segítenek, hogy túltedd magad a legnehezebb időszakon. Lesznek még mélypontjaid, de az itt maradt szeretteid segítenek.

Rák (június 22. – július 22.)

El kell fogadnod, hogy nagy segítségre van szükséged a gyászban. Nagyon megrendít az elvesztés: sokat sírsz, és nehézen beszélsz a fájdalomról, bármilyen könnyen nyílsz meg máskor. Hagyd, hogy az itt maradók gyámolítsanak, átsegítsenek a nehéz időszakon.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Mindennel képes vagy erősen szembenézni, de a halál rajtad is kifog. Ki kell találnod, hogyan birkózol meg az érzéseiddel, a tudattal: ő már nincs többé. Ne zavarjon, ha kifelé semleges vagy, nem kell mindenkinek tudnia, mi zajlik belül. Segíts azoknak, akik nem ilyen erősek, mint te vagy.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Tökéletes világot törekszel létrehozni, a fájdalomtól viszont minden széthullik. Hajlamos vagy mindent sötéten látni, akár depresszióba hajtani magad. Ne utasítsd el a segítséget, és ha kell, kérj te magad. Gondolj azokra, akik szeretnek, az élet szép, ismét látni fogod.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A gyászban még jobban próbálsz az eszedre hallgatni, és megmagyarázni, amit nem lehet. Hagyd az érzéseidet útjára indulni, különben nehezen keveredsz ki a bánatból. Hagyd, hogy vigasztaljak, szeretgessenek.

Skorpió (október 23. – november 21.)

Szívesen emlékezel az eltávozott személyekre. Szeretnéd megmutatni a világnak, milyen jó emberek voltak ők, milyen fontosak voltak számodra. Tedd ezt nyugodtan, így dolgozod fel a halált – erős vagy, nem törsz össze a bánat súlya alatt.

Nyilas (november 22. – december 21.)

Próbálod vidámsággal elűzni a halál gondolatát. Mókás történetekkel emlékezel, és úgy teszel: az elmúlás neked természetes. Ne tartsd vissza a könnyeidet, az elfojtás nem tesz jót! Tartsd az erőt másokban, de sírj nyugodtan, amikor senki se lát.

Bak (december 22. – január 19.)

Tudatosan, tervezetten küzdenél meg a veszteséggel – de az érzelmek nem így működnek… Magadba zárkózol, ez a környezetednek ijesztő lehet. Nyugtasd meg őket, hogy időre van szükséged, magadnak kell feldolgozni a helyzetet.

Vízöntő (január 20. – február 18.)

Ha segíthetsz a nehéz helyzetben, az számodra maga a terápia. Te lehetsz a gondoskodó kéz a bajban, hálásak lesznek érte, akik nem ilyen erősek. Azért ne utasítsd vissza az együttérző ölelést és a szeretetet, nem csak neked van erre szükséged.

Halak (február 19. – március 20.)

A legrosszabb számodra a gyászban, hogy nem gondoskodhatsz másokról. Hidd el, meg fogják érteni! Vonulj vissza nyugodtan, add ki magadból az érzéseket. Alkoss, sírj, vigasztalódj zenével, álmodozással: akkor térj vissza, amikor elég erőt érzel hozzá.

(via yourtango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top